- Hun har maks åtte måneder å leve

Souldronningen har samme kreftsykdom som Patrick Swayze.

DØDSSYK: Ifølge flere amerikanske medier, deriblant National Enquirer, har souldronningen Aretha Franklin fått kreft i bukspyttkjertelen.  Foto: All Over Press
DØDSSYK: Ifølge flere amerikanske medier, deriblant National Enquirer, har souldronningen Aretha Franklin fått kreft i bukspyttkjertelen. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  Det har de siste dagene versert en rekke rykter i amerikanske medier om at den legendariske souldronningen Aretha Franklin (68) lider av uhelbredelig kreft.

Det var tabloidavisen National Enquirer som først rapporterte nyheten om at sangerinnen hadde fått kreft i bukspyttkjertelen, samme tilstand som tok livet av Hollywood-stjernen Patrick Swayze for litt over ett år siden.

- Hun har maks åtte måneder igjen å leve, sier eksperter til National Enquirer.


Ifølge tabloidavisen har souldronningen kjempet mot kreftsykdommen i et halvt år nå, men har ikke snakket offentlig om sykdommen fordi hun ikke ville uroe fansen.

- Hun har ikke villet skape panikk blant fansen. Hun har ikke engang fortalt alle familiemedlemmene sine om diagnosen, sier en kilde nær sangerinnen.

Det var i forrige uke at de første ryktene om at Franklin var syk begynte å florere, etter at hun ble innlagt på sykehus og operert i hjembyen Detroit.

Nå viser det seg at dette var et inngrep relatert til kreften.

- Ingrepet var vellykket, skal Franklins talspersoner ha uttalt i etterkant av operasjonen, men nektet å si hva som var årsak til innleggelsen.

National Enquirer hevder imidlertid at legene skal ha operert bort halve magesekken hennes, som følge av kreft i bukspyttkjertelen.

- Tross operasjonen er hun i veldig dårlig form, sier en kilde.

Ifølge eksperter er operasjonen et tydelig tegn på at 68-åringens tilstand er svært alvorlig.

- Normalt opererer man med én gang, men dersom kreften har gått over i neste stadie må svulsten først krympes med strålebehandling, sier kreftspesialist Jerome Spunberg.

Kreft i bukspyttkjertelen den mest dødelige av de vanlige formene for for kreft, og statistikken viser at kun fem til ti prosent av de som får diagnosen overlever i fem år.

Halvparten av pasientene dør seks måneder etter diagnosering, og souldronningens dårlige helse kan gjøre at det går enda fortere.

Kilder nær Franklin sier til reporter Al Allen i MYFoxDetroit.com at de alle er svært bekymret for 68-åringen, men nekter å bekrefte om hun lider av kreft.

Sangerinnen har avlyst alle opptredner frem til mai neste år, men familie og venner sier at hun har det «ok».

Franklin ga nylig også ut en pressemelding om operasjonen hun gjennomgikk.

- Operasjonen var svært vellykket. Gud har fortsatt kontroll. Jeg hadde fantastiske leger og sykepleiere som var velsignet av bønnene fra byen og landet vårt. Gud velsigne dere alle for deres bønner, sier Franklin i pressemeldingen.

De siste månedene har vært svært turbulente for «Respect»-stjernen. I september ble hennes sønn, Eddie, angrepet og slått ned av tre menn på en bensinstasjon i Detroit, og én måned tidligere falt hun og brakk flere ribbein, som førte til at hun måtte kansellere to konserter i New York.

Franklin er en av de mest suksessfulle sangerne i amerikansk historie, og har vunnet flere Grammy-priser, the National Medal of Arts, the Presidential Medal of Freedom og er blant stjernene i Rock and Roll Hall of Fame.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Sønnen brutalt banket opp