HAR IKKE FÅTT BETALT: Plateselskapet medgir at Kari Fosse ikke har fått penger for sitt låtskriverbidrag, men peker på at hun selv har ansvar i forhold til Tono, og hevder det ikke er vanlig å betale låtskrivere som ikke har et navn i bransjen. Foto: Anders Myhren / Seher.no
HAR IKKE FÅTT BETALT: Plateselskapet medgir at Kari Fosse ikke har fått penger for sitt låtskriverbidrag, men peker på at hun selv har ansvar i forhold til Tono, og hevder det ikke er vanlig å betale låtskrivere som ikke har et navn i bransjen. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Hun har ikke noe utestående hos oss

Plateselskap mener Kari Fosse er frekk. Urovekkende, svarer den tidligere Ungkaren-deltageren.

SEHER.NO: Forrige uke kunne Seher.no avsløre at tidligere Ungkaren-deltager Kari Fosse ikke har tjent én eneste krone på Youssef og Aylars hit-låt "Mamacita", til tross for at hun har vært med å skrive både tekst og melodi.

Youssef hadde selv en skattbar inntekt i 2008 på over en million kroner, noe plateselsklapet overfor Seher.no har tilskrevet "Mamacita"-suksessen.

- Youssef hadde en beat og de hadde skrevet rappen, men alt det som er tekst og melodi er det jeg som har skrevet, sa Fosse til til Seher.no i forrige uke.

- Bare skrevet 8-12 prosent
Youssef ville ikke svare på Seher.nos gjentatte henvendelser i forrige uke, og ønsker ifølge Lyes Abid i Carambole Records fremdeles ikke å kommentere saken. Plateselskapet ønsker imidlertid selv å imøtegå Kari Fosses påstander.

- Hun har kun vært med og skrevet teksten Aylar synger, og vært med i fellesskap med tre andre å utvikle den delen av melodien. I prosent kan hennes bidrag deles ned til en 8-12 prosent av låten i sin helhet. Og at hun sier hun føler seg lurt og angrer på at hun stolte på Carambole, når vi har kreditert henne på våre egne sider, er mildt talt frekt! skriver Lyes Abid i en epost til Seher.no.

- Ikke sedvane å betale
Det at Kari Fosse (23) ikke har tjent penger på låten, tilskriver Abid hennes egen mangel på innrapportering til Tono - som regulerer inntekter til låtskrivere fra offentlig spilling og framføring av låter.

Fosse hevder at Youssef hele tiden har hevdet hardnakket at han har registrert henne til Tono. Men hos Tono er låten "Mamacita" slett ikke er registert. 

Abid presiserer imidlertid at han mener at dette er en låtskrivers eget selvstendige ansvar.

Abid ønsker ikke å svare på vegne av Youssef på spørsmål om det benektes at artisten har gitt Kari Fosse forsikringer om at alt var tatt hånd om med hensyn til innrapportering til Tono.

- Har dere betalt Kari Fosse for bruk av hennes åndsverk?

- Nei, vi har ikke betalt noe til Kari Fosse, da hun ikke har noe utestående hos hverken oss eller Youssef. Og det er ikke sedvane å betale for bruk av åndsverk, i hvert fall ikke når man ikke har opparbeidet seg et navn i bransjen, svarer Lyes Abid.

Kari Fosse: - Urovekkende
Kari Fosse har jobbet lenge med å bygge opp musikkarrieren sin - og har blant annet takket nei til å delta i "X Factor". Hun reagerer på Abids holdninger.

- Det er jo litt urovekkende at det er vanlig for dem å ikke betale låtskrivere for det de gjør, slik han sier. Lønn for en jobb eller et åndsverk betales ikke etter om du har et navn eller ikke. Jeg vet ikke helt hvor han har fått den informasjonen fra, skriver hun i en epost til Seher.no.

Fosse hevder også at det er feil at tre andre var med og utvikle melodien på partiene hennes. Molde-jenta synes det er et merkelig regnestykke Abid har gjort, dersom hennes bidrag til sangen kun kan regnes som 8-12 prosent. Det er også bare to, i tillegg til Fosse, som er kreditert for låten på Carambole Reckords hjemmeside.

- Jeg lurer veldig på hvilken matematisk formel han har brukt når hanhar regnet ut prosenten jeg har skrevet, men det er jo for meg veldiglikegyldig, sier 23-åringen til Seher.no

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901 (kr 1)!

LES OGSÅ: Mamacita slår an i Iran