- Hun har alltid vært veldig feminin

Men Givenchys nye stjernemodell er ikke helt som alle andre...

STJERNE: Supermodellen Lea T, som pryder høstkampanjen til Givenchy, ble født som mann, men gjennomgår nå hormonbehandling for å kunne foreta en kjønnsskifteoperasjon.  Foto: Givenchy
STJERNE: Supermodellen Lea T, som pryder høstkampanjen til Givenchy, ble født som mann, men gjennomgår nå hormonbehandling for å kunne foreta en kjønnsskifteoperasjon. Foto: Givenchy Vis mer
SEHER.NO: Brasilianske Lea T (28) er supermodellen alle i moteindustrien nå snakker om.

Det er imidlertid ikke bare det flotte utseendet som har skaffet 28-åringen overskrifter.

Lea, som pryder høstkampanjen til motehuset Givenchy, ble nemlig født som mann, og gjennomgår nå hormonbehandlinger for å kunne foreta en kjønnsskifteoperasjon, skriver Daily Mail. 

28-åringen, hvis far er tidligere fotballstjerne Toninho Cerezo, har også vekket oppmerksomhet ved å stille opp splitter naken i franske Vogue, og er avbildet i den siste utgaven av italienske Vanity Fair.

I intervju med sistnevnte blad forteller en åpenhjertig Lea om hvordan hun slet med sin identitet gjennom oppveksten, og at hun alltid har følt seg veldig feminin.

28-åringen startet karrieren som herremodell, men skjønte etterhvert at hun ikke passet helt inn.

- Jeg hadde en Afro som lignet den Michael Jackson hadde i sine Jackson Five-dager. Hvis jeg ankom et rom for casting, var det alltid noen som sa «jente-castingen er den veien», forteller hun.


Transformasjonen fra mann til kvinne har ikke vært enkel for modellen, og Lea forteller blant annet om hvordan hun opplevde å bli mobbet da hun gikk nedover gatene i Italia. 

28-åringen avslører også at hormonbehandlingen hun nå gjennomgår gjør at hun «konstant føler seg premenstruell».

Det var Givenchys kreative direktør Riccardo Tisci som først oppdaget Leas modellpotensiale, da han ansatte henne som sin personlige assistent.

- Lea har en indre eleganse. Hun er en ekte gudinne! Hun har alltid vært veldig feminin, veldig sårbar, veldig aristokratisk. Hun er del av familien, har Tisci uttalt om sin nye «muse».


Selv om det er ganske uvanlig at transseksuelle gjør det stort i modellbransjen, er ikke Lea den første som har klart å få suksess.

I fjor mottok også den transseksuelle skuespillerinnen og modellen Patricia Araujo stående applaus, da hun gikk en visning under moteuken i Rio de Janeiro. Og Araujo ble i ettertid omtalt som arrangementets mest spektakulære modell.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Warren Beattys datter bytter kjønn