Sulekha Geele:

- Hun gikk bak ryggen min

Det ble med to ampre og svært intense uker for den hjemsendte «Farmen»-deltakeren. Søndagens tvekamp var av det iskalde slaget.

ISFRONT: Det var ikke veldig god stemning mellom Grethe Enlid og Sulekha Geele inne på «Farmen»-gården. Søndag nådde det et klimaks da de møtte hverandre i tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
ISFRONT: Det var ikke veldig god stemning mellom Grethe Enlid og Sulekha Geele inne på «Farmen»-gården. Søndag nådde det et klimaks da de møtte hverandre i tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre «Farmen»-uken er over, og søndag var det Sulekha Geele (36) som måtte forlate gården etter å ha tapt i saging mot sin «bitre fiende» Grethe Enlid (49).

Den siste uken spesielt har det nemlig vært svært, svært dårlig stemning mellom de to - og også mellom Geele og Tina Teien (38), som valgte å trekke seg i tirsdagens episode.

- Hva skjedde, Sulekha?

- Jeg var veldig snill mot Grethe til tross for at hun slo meg under beltestedet. Hun gikk bak ryggen min, og påsto at jeg snakket om henne. Men selv støttet jeg henne. Jeg sa at hun var en flott dame. Høy og atletisk. Men hun påsto at jeg snakket dritt om henne.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Skjøt meg fra siden

«Farmen»-innspillingen er omsider over, og Se og Hør kan derfor navngi alle involverte i denne saken uten å røpe programinnhold. Vi møter dem nemlig på finaleplassen i forbindelse med gjennomføringen av den store finalen.

Til Se og Hør er Grethe Enlid klar på at hun aldri har snakket «dritt» om Sulekha.

- Det eneste jeg har sagt er at det måtte bli enten meg eller henne som reiste. Det handlet rett og slett om min trivsel. Min og hennes personlighet gikk overhodet ikke overens, og tanken på at vi skulle bo sammen i ukevis var vanskelig å forestille seg. Da syntes jeg bare det var rettferdig at vi tok den kampen, mener hun.

KRITISK: Den hjemsendte «Farmen»-deltakeren er kritisk til hvordan hun ble behandlet av enkelte inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
KRITISK: Den hjemsendte «Farmen»-deltakeren er kritisk til hvordan hun ble behandlet av enkelte inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Sulekha Geele hevder imidlertid at hun ikke engang visste at Enlid ville ha henne ut i kamp.

- Jeg ble overrasket. Jeg skjønte at Tina virkelig ville presse meg, men jeg ante ikke at Grethe også var «der». Jeg ble sjokkert, og har rett og slett ikke respekt for Grethe, hun har ingen integritet, mener hun.

36-åringen fortsetter:

- Tina var fæl fra dag én, mens Grethe skjøt meg fra siden.

Lar seg ikke knekke

Tina Teien, som trakk seg fra «Farmen» på tirsdag, har, i likhet med Enlid, fått høre alle de knallharde utsagnene fra 36 år gamle Geele. Teien har ikke så lyst til å si så mye om det som blir sagt.

- Det Sulekha sier her har virkelig ikke rot i virkeligheten. Det vet alle på gården. Og akkurat det har vel kommet ganske klart fram for TV-seerne også. Det er fakta, sier hun til Se og Hør.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

Grethe Enlid er enig med Teien, og kjenner seg ikke igjen i påstandene fra sin tvekampmotstander.

- Om Sulekha mener at jeg ikke har integritet, så får hun bare mene det. For meg er «Farmen» et spill, og da tenker jeg at det ikke er vanlig å fortelle til hele omverdenen hvem man velger som andrekjempe. Man prøver så godt det lar seg gjøre å holde kortene tett til brystet. Det var ene og alene mine følelser.

Geele mener imidlertid at det skjedde mye på gården som kameraene ikke fanget opp.

- Jeg følte meg mobbet bak kamera. De sa «plukk opp det der» og slikt, men unnskyld meg - jeg er ikke assistenten deres. De pushet, pushet og pushet meg bak kamera. Jeg sa bare at jeg meldte meg ut av diskusjonene. Og når kameraene kom, pirket de i meg i håp om at jeg skulle virke gal på TV. Men det skal ganske mye til for at jeg havner der, sier den hjemsendte «Farmen»-profilen, som samtidig er full av lovord om de andre jentene på Steinsjøen gård.

- Jeg likte virkelig ikke at Grethe mente at jeg har for høy selvtillit. Vi jenter skal støtte og heie på hverandre. Det går ikke an å knekke meg.

TAPTE: Sulekha Geele er ute av «Farmen» etter å ha tapt søndagens tvekamp. Nå venter «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Sulekha Geele er ute av «Farmen» etter å ha tapt søndagens tvekamp. Nå venter «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Enlid rister oppgitt på hodet over påstandene om at hun skal ha mobbet konkurrenten.

- Til dette har jeg egentlig bare én ting å si: Det foregikk ganske mye foran kamera som ikke har blitt vist på TV. Og det skal Sulekha være veldig glad for. Det ville ikke akkurat vært til hennes fordel.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Angrer på tvekampgren

Etter å ha tapt søndagens tvekamp, ga Geele en klem til nesten alle de gjenværende deltakerne - bortsett fra sin kampmotstander. I ettertid er det spesielt én ting hun angrer på.

- Jeg skulle tatt øksekast, og det angrer jeg på nå. Uansett, jeg har vunnet mange kamper mitt liv, og en tvekamp betyr ikke så mye for meg. Denne tvekampen var en kamp mellom Sulekha og Sulekha, ikke Sulekha og Grethe. Jeg ble stående igjen som en vinner likevel. Etter å ha tapt sa jeg at «Grethe vant kampen, men jeg vant krigen». Det vet hun òg. Hun var i krig med seg selv, for hun tålte ikke meg. Jeg unner henne denne seieren fra bunnen av mitt hjerte. For hun trenger selvtillit.

- Grethe?

- Jeg kan ikke annet enn bare erkjenne at jeg og Sulekha var en veldig dårlig match. Men jeg har aldri vært slem, stygg eller mobbet henne på noen som helst måte. Jeg ønsker henne faktisk alt godt, og jeg ønsket henne også lykke til i tvekampen - noe hun ikke gjorde tilbake. Når det kommer til selvtillt tror jeg at de aller fleste som kjenner meg vet hvordan det står til med selvtilliten min. Og det lever jeg godt med.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

Mobbet i oppveksten

Kranglene i «Farmen», er imidlertid bare peanøtter i forhold til det Sulekha Geele opplevde i sin tøffe barndom.

Kampen mot urettferdighet sitter dypt i kvinnen som kom til Norge fra Somalia i 1992, nesten sju år gammel.

- Jeg vokste opp i et hardt klima. Jeg kom rett fra kuleregn og krig til Norge, hvor jeg raskt opplevde å være annerledes og utafor. Med min bakgrunn kunne jeg tåle mye, men jeg slo tilbake om ikke folk viste meg respekt - bokstavelig talt, bedyrer hun.

SNIPP; SNAPP, SNUTE: En intens sagekonkurranse endte i seier til Grethe Enlid (til høyre). Foto: Alex Iversen / TV 2
SNIPP; SNAPP, SNUTE: En intens sagekonkurranse endte i seier til Grethe Enlid (til høyre). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Sulekha forteller åpenhjertig om mobbingen hun ble utsatt for på skolen. Mobbingen skjedde i løpet av fire år - fra hun var åtte til hun ble tolv år gammel.

- Jeg skiller meg ut, både når det gjelder utseende og personlighet. Og det er jo sånn at folk som ikke liker en person med sterk karakter, vil fort prøve å gjøre den til en fiende.

- Ingen venner

Hun beskriver unge Sulekha som ei veldig tynn jente. Og mobberne visste å utnytte utseendet hennes.

- Jeg ble kalt fyrstikk, tannpirker, spagetti, langbein og sjiraff. Jeg er blitt kalt mye rart i tillegg til de velkjente rasistiske karakteristikkene, som pakkis og neger, sier «Farmen»-profilen.

- Der måtte jeg vise de andre at hvis de la én finger på meg, så la jeg ti på dem tilbake. Jeg hadde ingen venner. Jeg banket mange gutter. Pappa pleide å hente meg på rektors kontor. «Hva har du gjort i dag?», spurte han etter at jeg hadde vært i nok et slagsmål. «Nei, jeg ble mobbet», forteller Sulekha.

Tolk og egen podkast

I dag hjelper hun andre som lever i en vanskelig situasjon. De siste 15 årene har hun jobbet som tolk for unge mennesker som, i likhet med henne, flyktet fra krig og elendighet.

- Det er til tider veldig traumatiske historier - unge som har opplevd veldig mye. Jeg føler virkelig med dem. All urettferdigheten og byråkratiet de må gjennom. Jeg kjenner meg igjen i historiene. Jeg har iallfall to gode råd til dem: Lær deg det norske språket, og kom deg ut i jobb, sier Sulekha med et smil.

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

Oslo-kvinnen driver også sin egen podkast – «Sue Me» – på Spotify, der hun deler åpenhjertig fra livet sitt, på godt og vondt. Sulekha har fortsatt mye å bearbeide, og hun legger ikke skjul på at hun går i terapi.

- Jeg synes det er bra. Selv har jeg opplevd mye, men jeg synes egentlig det er en selvfølge at alle bør prøve terapeutisk behandling i løpet av livet. Jeg oppdaget det litt seint, dessverre. Å gifte seg som 22-åring var kanskje ikke en lur idé, innrømmer Sulekha.

LES OGSÅ: Takket nei til «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer