UBRUKELIG: En Hugo Boss-parfyme verdt rundt 640 kroner, var det Carola hadde med til fadderbarnet sitt. Prisen tilsvarer en halv årslønn for mange på Haiti. Foto: Stella Pictures
UBRUKELIG: En Hugo Boss-parfyme verdt rundt 640 kroner, var det Carola hadde med til fadderbarnet sitt. Prisen tilsvarer en halv årslønn for mange på Haiti. Foto: Stella PicturesVis mer

- Hun ga meg parfyme, jeg trenger mat

Carolas fadderbarn på Haiti fortviler.

SEHER.NO: Den svenske artisten Carola Häggkvist (43) ønsker å bidra til at barn over hele verden har det bra. Nylig reiste sangerinnen til Haiti for å hjelpe den jordskjelvrammede øya, og der filmet en kameramann møtet mellom Carola og hennes fadderbarn Edens (15).

15-åringen kommer ifølge Aftonbladet fra en svært fattig familie og ikke gått på skolen på over to år, og han hadde ingenting å spise da han møtte Carola på Haiti.

Men møtet med stjernen ble ikke det fadderbarnet hadde forventet seg...

- Hun ga meg en parfymeflaske. Jeg trenger mat og klær. Vi har ikke mat og vi har ikke penger, sier han til Aftonbladet.

Edens ante ikke hvem Carola var før møtet, men hadde fått beskjed av en lærer om å komme til den gamle skolen hans for å møte en kvinne som elsket ham.

- Hun sa at en kvinne som elsket ham skulle komme og gjerne ville treffe ham. Edens tenkte da at kvinnen skulle ordne slik at han fikk begynne på skolen igjen, forteller Edens morfar Garcon Cassagnol (70) til den svenske avisen.

Edens sluttet på skolen for to år siden, da familien hans ikke lenger hadde råd til å betale årsavgiften på omlag 90 norske kroner.

Men da Carola Häggkvist kom fikk han hverken mat eller skolepenger. I stedet hadde den svenske sangerinnen tatt med seg en parfymeflaske av merket Hugo Boss, 90 ml, som i Norge koster rundt 640 kroner.


Edens familie er ifølge Aftonbladet svært fattig, og morfaren hans jobbet tidligere som skredder. Da tjente han 150 kroner i måneden, men nå tjener han ingenting. Edens mor skal også være svært fattig.


- Dette er ikke det vi trenger, men det var det hun ga os, og vi ble nødt til å ta imot det, sier morfaren til den svenske avisen.


Carola reiste til Haiti for å forberede en svensk innsamlingsaksjon til inntekt for jordskjelvofrene.

Den svenske popstjernen skapte for et par uker siden overskrifter i Sverige fordi hun hevdet at jordskjelvkatastrofen på Haiti, som antas å ha krevd over 150 000 menneskeliv, var varslet i Bibelen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 


LES OGSÅ: - Jeg har prøvd nettdating