FIKK BIL: Ektemannen Jack Tweed får kun en bil av Jade Goody som døde i mars i fjor. Foto: All Over Press
FIKK BIL: Ektemannen Jack Tweed får kun en bil av Jade Goody som døde i mars i fjor. Foto: All Over PressVis mer

Hun etterlot seg 27 millioner

Men enkemannen får bare en helt ordinær bil.

SEHER.NO: Det har nå gått ett år siden den britiske realitystjernen Jade Goody tapte kampen mot kreften og etterlot seg sine to små sønner og ektemannen Jack Tweed (22).

Denne uken ble testamentet hennes offentliggjort, og til tross for at Goody opprinnelig skal ha sagt at hun ønsket å overlate en del av sin 27 millioner kroner-formue til sin ektemann, ser det nå ut til at han ikke får én krone av arven, skriver News of the World.

I testamentet, som Jade skrev sammen med sine advokater på sitt dødsleie, står det nemlig at hennes to sønner skal motta hele arven hennes gjennom et fond hun har satt opp til dem.

Dermed får ikke Tweed, som ble arrestert i høst etter å angivelig ha voldtatt en 19 år gammel kvinne, røre pengene realitystjernen hadde spart opp.

Det Jack får beholde er «kun» Goodys gamle bil, en seks år gammel VW Touareg som er verdt om lag 140.000 kroner.
 
- Det er ikke sånn at hun ville at Jack ikke skulle få noe. Hun var veldig generøs mens hun var i live, og han kan spørre om penger fra fondet hvis han vil. Men Jade var bestemt på at hun kun levde for barna sine. De var det viktigste og alt hun gjorde var for å sikre dem finansielt, forteller en kilde til avisen.

Arven etter Goody skal bestå av tre eiendommer, som er verdt om lag ti millioner kroner. I tillegg hadde hun en flott smykkesamling verdt om lag tre millioner kroner. Disse skal bli solgt og pengene satt inn i fondet til sønnene.

Realitystjernen testamenterte også en sum på om lag 100.000 kroner til sin mor, Jackiey Budden, mens besteforeldrene Sylvia og John Craddock får cirka 200.000 kroner, som de kan bruke til sine begravelser.

Sønnene Freddie (6) og Bobby (5) bor nå sammen med deres far Jeff Brazier, og i testamentet til Goody står det at han skal være deres verge frem til sin død.

Dersom han skulle dø før de har blitt myndige, skal tre av Jades nærmeste venner ta over som verger for barna.

Før sin død sa Jade at det viktigste for henne var å sikre sønnene, og sørge for at de ville få en god fremtid.

- Jeg vil at barna mine skal ha muligheten til å gjøre alt, til å ha alt og oppleve alt det jeg ikke fikk, sa hun i fjor.

Bryllupsseremonien med Jack Tweed rett før hun døde medførte også at sønnene slipper å skatte 40 prosent av arven deres. Jack står også oppført i fondet, men vil ikke kunne ta ut penger, da fondet kontrolleres av Jades venner Kate Jackson, Danny Hayward og Simon Bridger.

- Når du setter pengene i et slikt fond gir du de bort fullt og helt. Og hva som skjer med de pengene er da opp til de som kontrollerer fondet, forklarer Mark Spagg, advokat i Keystone Law.


Dermed kan Jades venner gi penger til Jack dersom de ønsker, men ifølge kilder vil nok ikke det skje.

- Min ektemann vil sannsynligvis ikke trenge tilgang til pengene for å opprettholde sin nåværende livsstil, skal Jade ha sagt før hun døde.

Pengene skal dermed brukes fullt og helt på sønnene, da med spesielt fokus på deres utdannelse.

- Jade var svært opptatt av at både Bobby og Freddie får den utdannelsen hun aldri fikk, og at de får gå på de beste skolene og universitetene hvis de ønsker. Det meste av Jades arv går til barna. Det er ingen store gaver til noen andre og det står heller ikke noe om at hun ønsket å donere penger til veldedighet. Men vi som kontrollerer fondet skal nå sette oss ned og se om vi kan få donert litt penger til Royal Marsden Hospital, hvor hun ble behandlet, for det ville hun helt sikkert ønsket, sier Danny Hayward.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - De fortjener mye bedre