Ghislaine Maxwell i fengsel

- Hun er veldig svak

Ghislaine Maxwells advokat kommer med nye, sterke påstander om den menneskehandel-tiltaltes behandling i varetekt.

TILTALT: Ghislaine Maxwell sitter varetektfengslet i påvente av rettssaken hvor hun står tiltalt for menneskehandel, for angivelig å ha hjulpet Jeffrey Epstein å skaffe kvinner og jenter han kunne forgripe seg på. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
TILTALT: Ghislaine Maxwell sitter varetektfengslet i påvente av rettssaken hvor hun står tiltalt for menneskehandel, for angivelig å ha hjulpet Jeffrey Epstein å skaffe kvinner og jenter han kunne forgripe seg på. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Publisert

I et brev til en føderal dommer, hevder advokat Bobbi C. Sternheim at Ghislaine Maxwell (58) mishandles mens hun er varetektsfengslet i New York.

- Hun lider av hodepine og ryggsmerter, og er generelt veldig svak, påstår advokaten ifølge Sky News.

Den britiske sosietetskvinnen har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet i juli 2020, etter å ha vært på rømmen i nesten ett år. 58-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står frem i serie. Vis mer

Hun har hele tiden nektet for dette.

Ved flere anledninger har advokatene hennes forsøkt å få Maxwell løslatt ved kausjon. De har tidligere hevdet at hun har mistet hår og gått ned over 15 kilo mens hun har sittet i varetekt, og i april offentliggjorde advokatene også et bilde av henne med et blått øye.

Sammenliknes med skrekkfilm

I det syv sider lange brevet Sky News nå omtaler, kommer advokat Sternheim med en rekke nye påstander om forholdene i fengselet, og hevder at Maxwell har blitt upassende befølt under ransakelser en reke ganger.

Ingen av disse påstandene har så langt blitt dokumentert.

BLÅTT ØYE: I april i år offentliggjorde Maxwells advokater dette bildet, som de mener beviser at 58-åringen mishandles i varetekt. Foto: United States Courthouse court filing/Handout via REUTERS
BLÅTT ØYE: I april i år offentliggjorde Maxwells advokater dette bildet, som de mener beviser at 58-åringen mishandles i varetekt. Foto: United States Courthouse court filing/Handout via REUTERS Vis mer

Han sammenlikner blant annet situasjonen hennes med en skrekkfilm.

- Forholdene konkurrerer med scener fra Hannibal Lecters fengsling i filmen «Silence of the Lambs», til tross for fraværet av buret og ansiktsbeskyttelsen, skriver han.

I den amerikanske skrekkfilmen fra 1991, som heter «Nattsvermeren» på norsk, spiller Anthony Hopkins seriemorderen og kannibalen Hannibal Lecter. Han er fengslet for forbrytelsene sine, og det er høy sikkerhet rundt den farlige mannen, som ikke akkurat er en favoritt blant fengselsbetjentene.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

«Åpenlyst fiendtlige»

Sternheim hevder i brevet at betjentene i New York-fengselet er «åpenlyst fiendtlige» overfor Maxewell, og at det nå pågår en etterforskning etter at en betjent oppførte seg truende. Vedkommende skal ha sagt:

- Du tror du er spesiell. Du er ikke spesiell. Husk at du er i varetekt, og at dommeren ikke bryr seg om deg.

Advokaten skriver videre at den snart 60 år gamle kvinnen ikke vil kunne ha utholdenheten til å bistå i sitt eget forsvar i den kommende rettssaken, på grunn av de tunge forholdene i fengselet.

Også 58-åringens bror har nylig gått hardt ut mot fengselsbetjentene.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

– Urettferdig

I sitt første britiske TV-intervju, også gjort med Sky News, uttrykker Ian Maxwell bekymring for hvordan søsteren blir behandlet i fengselet.

Han mener at fengselets behandling av søsteren er brudd på grunnleggende menneskerettigheter som er utformet for å «knekke henne».

- Det er bare urettferdig, og jeg synes det er ganske sjokkerende. Vi kommer til å ta det videre til FN. Amerika må stilles til ansvar – og det vil de bli, sier broren.

En talsperson for det føderale fengselssystemet i USA understreker at de tar anklagene på alvor.

- BOP (Federal Bureau of Prison, journ.anm.) tar påstander om ansattes oppførsel og uredelighet på største alvor. Dersom det er berettiget, vil vi starte etterforskning av saken, sier talspersonen ifølge Sky News.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Rettssak i november

Rettssaken mot Maxwell skulle egentlig begynt i juli, men ble utsatt til slutten av november etter at påtalemyndigheten utvidet tiltalen til å gjelde menneskehandel.

Maxwell har hele tiden nektet straffskyld. Flere kvinner, som angivelig skal ha blitt utsatt for overgrep av Epstein, hevder imidlertid at det var 58-åringen som introduserte dem for milliardæren, angivelig vitende om hva han skulle gjøre med dem.

I et intervju med Miami Herald har Virginia Roberts Giuffre, en av de mest profilerte varslerne, hevdet at hun fikk «opplæring» i rollen som sexslave av Maxwell.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

- Det handlet om alt fra hvordan man gir oralsex, hvordan være stille, være underdanig, gi Jeffrey det han ville ha. Mye av treningen ble gitt av Ghislaine, hevdet hun.

Epstein, en kjent finansmann i New York, tok sitt eget liv på cellen i august 2019, etter at han tidligere samme sommer ble pågrepet og siktet for utnyttelse og mishandling av flere titalls jenter og kvinner.

LES OGSÅ: - Hun er ødelagt og utrøstelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer