PROVOSERER: Gjennom valgkampen var Julie Voldberg (t.v) aldri langt fra Høyre-leder Erna Solberg, i sin funksjon som stabssjef i Høyre. Nå er hun leder for Høyres Kvinneforum og har ertet på seg en rekke kjendiser. Foto: SCANPIX
PROVOSERER: Gjennom valgkampen var Julie Voldberg (t.v) aldri langt fra Høyre-leder Erna Solberg, i sin funksjon som stabssjef i Høyre. Nå er hun leder for Høyres Kvinneforum og har ertet på seg en rekke kjendiser. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun er så dum at jeg gremmes!

Høyre-toppen Julie Voldberg får norske kjendiser til å rase, etter at hun anklager dem for å være dobbeltmoralske.

Publisert
SEHER.NO: De siste ukene har norske kjendiser i hopetall gått ut mot pelsdyrnæringen i Norge, etter at Dyrebeskyttelsen offentliggjorde sin grufulle video fra pelsdyrfarmer. Men nå får de uventet kritikk for engasjementet fra Høyre-toppen Julie Voldberg.

- Bildene vi så er grusomme, og jeg skjønner at det skaper engasjement. Men jeg skulle ønske kjendiskvinnene også kunne bruke sitt engasjement på kvinner og barn rundt om i verden som lider. Det er faktisk viktigere, sier Voldberg til Dagbladet.

Hun mener kjendiskvinnene er dobbeltmoralske som stiller i bomullsklær mens de protesterer mot pels. Og mener kjendisene burde engasjert seg for kvinnene som lider på grunn av alle sprøytemidlene som brukes i produksjonen. Det blir anslått av Verdens handelsorganisasjon at cirka 20.000 mennesker dør årlig i u-land på grunn av bruken av plantevernmidler.

- Er ikke den saken verdt noen mink? spør Voldberg, som selv innrømmer å bruke pels, i Dagbladet.

Det utsagnet får kjendiser som Jan Thomas, Mia Gundersen, Gunhild Stordalen, Charlotte Thorstvedt og Anne B. Ragde til å rase. De mener det ikke er noen motsetning mellom å kjempe for dyrevelferd i Norge og arbeidsvilkårene til kvinner i bomullsproduksjonen. Den som går lengst er forfatter Unni Lindell.

- Julie Voldberg er så dum at jeg gremmes, hva har kvinner i bomullsindustrien med dyremishandling å gjøre? Mye ekte moral blir forsøkt kvalt med anklager om moralisme. Voldberg må lære seg forskjellen, sier Lindell til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Må stå skolerett for kona etter tabbe


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer