Britney Spears:

- Hun er redd for faren sin

Det kom harde påstander fra Britney Spears' advokat i retten i Los Angeles tirsdag.

FAR OG DATTER: Britney Spears og faren James «Jamie» Spears avbildet sammen i 2008, rundt den tiden popstjernen ble satt under vergemål. Den siste tiden har Britney og faren hennes vært involvert i en rettslig strid om vergemålet. Foto: Rachpoot/ MEGA/ NTB
FAR OG DATTER: Britney Spears og faren James «Jamie» Spears avbildet sammen i 2008, rundt den tiden popstjernen ble satt under vergemål. Den siste tiden har Britney og faren hennes vært involvert i en rettslig strid om vergemålet. Foto: Rachpoot/ MEGA/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det vært mye snakk om pop-prinsessen Britney Spears (38) og hennes mentale helse. Gjennom deler av 2020 har nemlig hennes vergemål vært i fokus, med flere runder i retten.

Nå hevder Britney Spears' advokat at hun frykter faren sin og ikke vil fortsette karrieren så lenge han har makt over den.

Det sa advokat Samuel D. Ingham i retten i Los Angeles tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Redd

Dommer Brenda Penny har ifølge AP avslått ønsket om å suspendere Britneys far, James «Jamie» Spears (68), fra sin sentrale rolle i vergemålet som har kontrollert sangerens liv og karriere i 12 år.

POPSTJERNE: Mye har skjedd i livet til Britney Spears siden hun var på høyden av karrieren. Her under MTV Video Music Awards i 2001. Foto: Gary Hershorn/ Reuters/ NTB
POPSTJERNE: Mye har skjedd i livet til Britney Spears siden hun var på høyden av karrieren. Her under MTV Video Music Awards i 2001. Foto: Gary Hershorn/ Reuters/ NTB Vis mer

Samtidig sa dommeren seg villig til å vurdere dette i framtidige begjæringer, som advokaten planlegger å sette i gang med.

- Min klient har informert meg om at hun er redd for sin far. Hun vil ikke opptre igjen om hennes far bestemmer over karrieren hennes, sa Ingham til dommeren.

James Spears' advokat, Vivian Lee Thoreen, argumenterte med at hennes klient har håndtert vergemålet godt og at Spears har gått fra å være i gjeld til å være verdt over 60 millioner dollar.

- Jeg mener det ikke er et eneste bevis som støtter suspensjon av min klient, sa hun i retten.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Ingham hevdet også at far og datter ikke har snakket sammen på lenge, mens Thoreen anklaget Britneys advokat for å ha forhindret kontakt mellom de to.

Dommeren godkjente derimot at bedriftsforvalteren Bessemer Trust vil dele vergemålet med hennes far, noe sangeren selv har bedt om.

Omstridt vergemål

Helt siden de store mediestormene i 2008 har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål. I første omgang var vergemålet bare ment å være midlertidig, men løsningen ble etter hvert permanent.

Vergemålet, og valg av verge, har lenge vært svært omstridt, og har vært mye av grunnen til fansens bekymring. De stoler nemlig ikke på at faren har datterens helse i tankene, men hevder heller at han fokuserer på penger og karriere.

OMSTRIDT ROLLE: Faren til Britney Spears, James «Jamie» Spears, avbildet i november 2012. Foto: REX/ NTB
OMSTRIDT ROLLE: Faren til Britney Spears, James «Jamie» Spears, avbildet i november 2012. Foto: REX/ NTB Vis mer

Vergemålet har gitt James Spears fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og spørsmål knyttet til psykisk helse. Advokaten Andrew Wallet ble gjort til medverge, for å passe på sangerens økonomi.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

I september i fjor ble det imidlertid besluttet i retten at faren ikke lenger skulle være verge for noe annet enn datterens økonomi. Beslutningen kom etter at han selv søkte om å bli fjernet fra vervet som følge av personlig sykdom. Da var det Jodi Montgomery som ble 38-åringens verge.

Planen var at Britneys far skulle tre tilbake inn i rollen som sangerens verge i slutten av august, men bare noen uker i forveien kom det fram at sangeren ikke har noe ønske om dette. Ifølge rettsdokumentene ønsker heller ikke Britney at faren skal håndtere økonomien hennes.

LES OGSÅ: Sannheten bak ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer