LIKE: Norske Mimi (til høyre) er ikke akkurat ulik mer kjente Tyra Banks... Foto: Erik Faukland/Montasje Seher.n
LIKE: Norske Mimi (til høyre) er ikke akkurat ulik mer kjente Tyra Banks... Foto: Erik Faukland/Montasje Seher.nVis mer

- Hun er Norges Tyra Banks

Mimi er den første norske jenta som noensinne har signert med det største modellbyrået i verden.

SEHER.NO: Norske Mimi Blix (16) har levd i modellbransjen i drøye halvannen måned. På den tiden har hun allerede rukket å bli lagt merke til verden over. Nå er hun signet av IMG, som går for å være verdens største modellbyrå - og som har flust av megastjerner i stallen.

- Hun er Norges svar på Tyra Banks - men enda penere etter min mening. Hun er det råeste modell-Norge noensinne har sett, skryter Mimis agent, Amar Faiz, overfor Seher.no.

- Dødsstor prestasjon av en ung, norsk jente, istemmer Frøken Norge-general Geir Hamnes.

- Overraskende
Mimi kom forrige uke hjem fra Paris, der hun etter planen bare skulle prøve seg på catwalken. Men reisen ga mildt sagt utbytte.

Med seg i bagasjen hjem hadde hun et tilbud fra IMG, som huser superstjerner som Heidi Klum, Naomi Campbell, Drew Barrymore, Kate Moss og Misha Barton.

Men ikke nok med det: Den norske jenta hadde vakt oppsikt i hele modellverdenen.

- Det var veldig overraskende. Jeg dro ikke til Paris med slike forhåpninger, for å si det sånn, forteller Askim-jenta til Seher.no.

16-åringen er smigret over tilbudet hun har nå fått. Men hun var likevel usikker på om hun skulle takke ja til å vie livet sitt til modellbransjen.

- Jeg må si jeg var usikker på hva det egentlig var jeg ville. Skole og utdanning har alltid vært veldig viktig for meg, men etter å ha fått tilbud fra IMG begynte jeg virkelig å lure på hva jeg egentlig burde gjøre. Jeg snakket litt med familie og venner før jeg tok avgjørelsen. Det var en vanskelig beslutning å ta, sier hun.

Mimi Blix har en far fra Uganda og en norsk mor. Men selv har hun bodd i det kalde nord hele livet.

- Fortsatt bare Mimi
- Det har vært kjempegøy, og helt annerledes enn jeg trodde på forhånd. Paris-turen var helt fantastisk, med hyggelige og inspirerende mennesker over hele linja. Alt har vært positivt, og det gjør jo ikke akkurat valget mitt noe lettere, forteller den vakre ungjenta.

Mimi fikk én klar beskjed fra mamma før hun dro til den franske hovedstaden.

- Hun sa at hvis ikke jeg kom hjem til Norge som den personen jeg alltid har vært - da kunne jeg like gjerne bare bli der, gliser Askim-jenta.

Hjem kom hun. Og fortsatt var hun Mimi - i hvert fall om man skal tro henne selv.

- Fortsatt er jeg bare Mimi Blix. Mange ser på forskjellige modeller som litt sære, men selv lar jeg ikke dette gå til hodet på meg. Jeg synes det er viktig å ha beina godt plantet på jorda - og kommer aldri til å ta helt av. Uansett hva som skjer.

Mimi vs Tyra
- Hvordan er det å bli sammenlignet med en stjerne som Tyra Banks?

- Det er selvfølgelig smigrende å høre at jeg ligner på en superstjerne som henne. Men fortsatt er jeg bare meg selv. Og jeg prøver jo å kjøre min egen stil.

- Synes du selv at du ligner?

- Jeg ser en del likheter på noen av bildene, ja. Tyra Banks er en fantastisk kvinne, men egentlig tenker jeg ikke så mye på om vi er like eller ikke.

Og Mimi, som egentlig heter Miriam, tror likheten til den verdenskjente modellen kan slå positivt ut for henne selv.

- Det kan nok gi meg noen fordeler. Men helt ærlig så vet jeg ikke helt, jeg har jo ikke vært i denne bransjen så lenge og vet ikke helt hvordan det fungerer.

- Hun er blond for meg
Mimis agent, Amar Faiz, er full av lovord rundt den fremadstormende norske modellen. Faiz, som også jobber med blant andre Kirby Ann Basken og Sandra Lyng Haugen, mener at Mimi har alt som skal til for å ta det store steget ut i verden. 

- Alle i bransjen sier at hun er det beste man noensinne har sett fra Norge. Men hun er svært ung, derfor har vi prøvd å bygge henne opp, spesielt når det kommer til dette med selvtillit og hvordan hun skal opptre på catwalken og foran kamera, sier han.

Under "Paris Fashion Week" ville opprinnelig den kjente designeren Fatima Lopez bare ha blonde jenter med i showet. Men det var før hun så den norske jenta.

- Da hun så Mimi sa hun "Denne jenta er blond for meg". Det er ganske utrolig, men hun forandret hele synet på kolleksjonen, forklarer agenten, før han legger til at han tror Mimi har større potensiale enn selveste Tyra Banks. 

- Som sagt, hun er Norges svar på Tyra. Men personlig mener jeg at Mimi henne, hun er penere, frekkere og mer allsidig, skryter han.

Få får kontrakt
Frøken Norge-general Geir Hamnes kjenner ikke til navnet Mimi Blix. Men Hamnes legger ikke skjul på at det uansett er stort av en 16 år gammel jente å bli signet med et modellbyrå som IMG.

- Det er dødsstort, og en grunnsten som kan bygge den videre karrieren hennes. Ved allerede nå å ha nådd så langt, har hun også alle mulige forutsetninger til å kunne lykkes i framtiden, sier han.

Hamnes, som påpeker at han er missegeneral og ikke i den "vanlige" modellbransjen, forteller at det hvert eneste år blir sendt horder av norske jenter ut i den store verden - for å gjøre "prøveshoots" for store byråer.

- Men det er få som kommer hjem med en kontrakt i lomma, mener han.

LES OGSÅ: Tyra Banks vil ha barn