Avril Lavigne:

- Hun er nettets farligste kjendis

Avril Lavigne toppet hitlistene i 2002, men det har vært relativt stille fra henne de siste årene. Likevel blir hun utpekt som en nettrussel.

- TRUSSEL: Googler du Avril Lavigne, er sjansen ganske stor for at du havner på nettsider med farlig innhold for maskinen din. Det har sikkerhetsfirmaet McAfee fastslått i sin årlige undersøkelse. Foto: NTB scanpix
- TRUSSEL: Googler du Avril Lavigne, er sjansen ganske stor for at du havner på nettsider med farlig innhold for maskinen din. Det har sikkerhetsfirmaet McAfee fastslått i sin årlige undersøkelse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den 32 år gamle sangeren Avril Lavigne gjorde det stort på midten av 2000-tallet, med sine rocka låter om kjærlighet og ungdomsopprør. «Skater Boy» fra 2002 er en låt som mange i 20-åra kanskje husker spesielt godt fra Lavignes repertoar.

Hun har gitt ut fem album, men siden hennes selvtitulerte femtealbum kom ut i 2013 har det vært relativt stille rundt kanadieren. Derfor skaper det i dag overskrifter verden over at artisten er kåret til et av verdens «farligste» mennesker.

Ikke fordi hun er tilknyttet organisert kriminalitet eller andre ulovligheter, men fordi navnet hennes kan gjøre datamaskinen din utrygg. 32-åringen er kåret til den farligste kjendisen i verden - på nettet.

Høy virusandel

CNN og Billboard er blant mediene som omtaler saken onsdag. Den tidligere verdenskjente punkeren er av selskapet McAfee, som spesialiserer seg i sikkerhet på nett, utpekt som den største trusselen blant internasjonale kjendiser.

Selskapet har gitt ut en rapport som viser hvilke kjente personer som sjenerer nettsøk med størst risk, som potensielt kan lede søkere inn på nettsider med virusinnhold.

Det påpekes at kriminelle som opererer på nett ofte bruker personer og fenomener fra populærkultur for å lure brukere inn på sine nettsider og flater.

- Potensielt sett kan disse nettsidene installere skadelig programvare hos brukeren eller stjele personlig informasjon som passord, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Spørsmålet her er hvorfor Lavigne er den største trusselen, og ikke bedreselgende artister som for eksempel Beyoncé og Bruno Mars. Sistnevnte er for øvrig på listas andreplass, men må se seg slått av 32-åringen.

Saken fortsetter nedenfor.

Monday Mood As Fuck #dontgiveashit

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Hvis man googler stjernen, er det ifølge selskapet en sjanse på 14,5 prosent for at du havner inne på en nettside som inneholder trusler. Hvis man i tillegg velger et søkeord som «Avril Lavigne free mp3» øker den andelen til 22 prosent.

McAfee hevder at grunnen til Lavignes høye plassering bunner i at hun har annonsert at hun holder på med et nytt album, samt at hun har blitt intervjuet det siste året av blant annet E! News. I tillegg har hun blitt diskutert i en rekke fora, fordi det konspireres om at hun egentlig er død og er erstattet av en dobbeltgjenger.

Dette er ellevte gang McAfee publiserer en slik rapport. I fjor var det komiker Amy Schumer (35) som ble kåret til nettets farligste, og året før der gikk «prisen» til den nederlandske technoartisten DJ Armin van Buuren.

Kanadieren har foreløpig ikke kommentert den kanskje ikke så gjeve førsteplassen hun nå er tildelt. Resten av verdens farligste kjendiser på nettet er nevnte Mars, Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Céline Dion og Calvin Harris, blant andre.

Saken fortsetter nedenfor.

Forsvant som følge av sykdom

Selv om det de siste årene har vært relativt stille rundt punkeren, levde hun et svært offentlig liv i rampelyset. Det krever mye å være hundre prosent hele tida, noe hun etter hvert fikk kjenne på kroppen.

Hennes siste album, «Avril Lavigne», kom i 2013, og fra desember 2013 til oktober 2014 var hun aktuell med turneen «The Avril Lavigne Tour». Likevel stilte hun til få intervjuer, og var relativt tilbaketrukken sammenliknet med tidligere. Det fikk ryktene til å begynne å svirre blant fans og pressen.

Rundt juletider i 2014 gikk det rykter om helseproblemer, alkoholmisbruk og rehab etter at en Twitter-melding spredte seg som ild i tørt gress.

I Twitter-meldingen, angivelig fra en falsk konto, sto det at hun ikke følte seg bra og hadde helseproblemer, men da dette nådde stjernen, svarte hun dette på Twitter: «Disse rehab-ryktene er hysteriske».

Men i april 2015, fire måneder seinere, kom nyheten om at 32-åringen slet med sykdom. I et intervju med People Magazine fortalte Lavigne selv at hun hadde vært så godt som sengeliggende i fem måneder med infeksjonen borreliose.

- Det føltes som jeg ikke fikk puste, og jeg klarte verken å snakke eller bevege meg. Jeg trodde jeg skulle dø, sier Lavigne.

Infeksjonen skyldes et flåttbitt hun fikk i løpet av 2014, ifølge Lavigne.

LES OGSÅ: Halle Berry (51) avslørte sin 16 år yngre kjæreste