- Hun er Liv Ullmann?

Kjendisene strålte, men kunne ikke svare på hvem Amanda er....

STRÅLTE: Mariann Saastad Ottesten, Aksel Hennie og Ane Dahl Torp var blant kjendisene på den røde løperen lørdag.  Foto: SCANPIX
STRÅLTE: Mariann Saastad Ottesten, Aksel Hennie og Ane Dahl Torp var blant kjendisene på den røde løperen lørdag. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND
(SEHER.NO): Lørdag var det endelig duket for storslagen filmfest og Amanda-utdeling i Haugesund.

Og med TV 2-profil Guri Solberg (32) som vertinne og flere av landets største celebriteter som gjester, så det ut til å bli et heidundrenes festshow.

Blant kjendisene som strålte på den røde løperen lørdag kveld, var prisnominerte Ane Dahl Torp (33), som hadde på seg en lekker barrygget kjole laget av den norske designeren Keyna Aranguren.

Se flere bilder og videointervju Amanda-stjernene lenger ned!

Og skuespillerinnen, som er nominert til beste kvinnelige birolle for sin rolle i "Lønsj", gledet seg veldig til kvelden, og særlig festen etterpå.

- Jeg gleder meg til å komme ned på festen etterpå, og at alt dette er over. Og så gleder jeg meg til å sette meg ned, humret hun til Seher.no

Ane har tidligere vunnet to Amanda-priser, og syntes det var kjempestas å være nominert nok en gang.

- Ja, det føles kjempefint, det er kjempehyggelig å bli nominert, sier hun.

Hvem er Amanda?
Men selv om hun er en av landets mest kjente skuespillerinner, visste hun ikke at navnet på prisutdelingen, Amanda, faktisk ikke er filmrelatert, men kommer fra den kjente sangen "Amanda fra Haugesund.

Og når Seher.no spurte henne hvem Amanda er, hadde hun ikke noe klart svar.

- Hmm..nei, men jeg tenker fort på de to jeg har hjemme jeg da, svarer hun lurt.
Heller ikke Mariann Saastad Ottesen (31), som var veldig sexy i en svart minikjole fra Voga, visste hvem Amanda egentlig er, men hadde likevel et godt svar på lur.

- Liv Ullmann. For meg er Amanda Liv Ullmann, hun er min filmstjerne i Norge hvertfall, sier Mariann til Seher.

Skuespiller Andrea Bræin Hovig (35) var blant årets jurymedlemmer. Men det er tydeligvis ikke et kriterie å vite hvem Amanda er når man skal vurdere årets filmer, for skjønnheten hadde heller ikke noe klart svar til Seher.

- Nei, det vet jeg ikke. Hjelp det skulle jeg aldri ha sagt, men nei jeg kan ikke si det, ler Andrea og legger til:
- Men dersom det skulle symbolisert noen ville jeg kanskje sagt Marilyn Monroe.
Lekre i gamle kjoler
Skuespillerinnen, som også delte ut pris under årets show, var ikledd en vakker hvit kjole, kjøpt i en secondhandbutikk i Paris.

- Dette er en kjole kjøpt i Paris i en liten vintage secondhand butikk, der det sitter en enorm dame og røyer i et rom med skatt på skatt på skatt. Jeg får tårer i øynene bare ved tanken, så den er gammel, forteller hun.

Også "Skal vi danse"-aktuelle Jenny Skavlan (22), kjent fra Grandiosa-reklamen og aktuell med filmen "Fatso", så strålende vakker ut i en kjole hun har arvet av sin oldemor - Randi.

- Jeg har faktisk på meg oldemor Randis gamle kjole, forteller Jenny, som under sin første deltagelse på festiviteten har fått æren av å dele ut pris.

- Jeg gleder meg masse, og jeg gleder meg veldig til festen etterpå, sier hun til Seher.

Også en annen "Skal vi danse"-aktuell celebritet hadde tatt turen til Haugesund og Amanda lørdag kveld.

Ingen danseøving
"Kautokeino opprøret " er nominert til flere priser under kveldens show, og hovedrolleinnehaver Mikkel Gaup (40) synes det var veldig stas å kunne være tilstede under det som kunne bli en vinnerkveld for den norske storfilmen.

- Det er veldig mye jeg ser frem til, jeg er veldig glad for å være her. Vi har fått mange nominasjoner og det er kjempekult, så jeg skal bare kose meg, drikke litt vin og kanskje ta en joik etterpå, sier sjarmøren til Seher.no.

Men øve på dansetrinnene hadde han ingen planer om.

- Nei, jeg tør nesten ikke det. Jeg har en partner jeg er veldig glad for at jeg har fått og vi to skal ro denne båten i havn. Så jeg tør nesten ikke øve meg med noen andre, sier han.

Seher.no dekker Amandautdelingen fortløpende.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Disse kan bli Amanda-vinnere
Se flere bilder og videontervju med Amanda-stjernene nedenfor:

[obj:media:6703]Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer