Henrik Ingebrigtsen:

- Hun er litt sur på meg

Henrik Ingebrigtsen tilbringer mye tid borte fra familien. Nå letter han og kona på sløret om hvordan de får tidsklemma til å gå opp.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld hadde løpestjernen Henrik Ingebrigtsen (28) tatt seg både barnefri og treningsfri for å delta på den årlige Elle-festen på Høymagasinet i Oslo, sammen med kona Liva Børkja Ingebrigtsen (23).

Det er som kjent ingen hemmelighet at trening står høyt på prioriteringslista i Ingebrigtsen-familien, og når både Henrik, Jakob og Filip skal i aksjon under Bislett Games torsdag, er det naturlig å tenke at de ikke vier mye tid til annet enn forberedelser - og i hvert fall ikke en fest.

Tirsdag gjorde 28-åringen og kona likevel et unntak for å delta på Elles kjendistunge sommerfest.

Da Se og Hør møtte ekteparet, som har døtrene Olivia og Charlotte sammen, kunne Henrik fortelle at de egentlig ikke hadde tid til å være der.

- Vi har bittelitt tid mellom slagene, sier idrettsstjernen til Se og Hør.

FRI: Henrik og Liva hadde både barnefri og treningsfri, og brukte Elle-festen til å koble av fra det hverdagslige kjøret. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRI: Henrik og Liva hadde både barnefri og treningsfri, og brukte Elle-festen til å koble av fra det hverdagslige kjøret. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Liva på sin side legger ikke skjul på at det var deilig med noe utenom «det vanlige», og få muligheten til å koble av fra den ellers så hektiske hverdagen.

- Skal dere slå dere helt løs i kveld, eller?

- Absolutt ikke! Det er veldig begrenset hva jeg kan gjøre i dag, svarer Henrik kontant.

SOMMERKLEDD: Tross gråvær og regn strålte Ingebrigtsen-paret i sommerantrekk på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SOMMERKLEDD: Tross gråvær og regn strålte Ingebrigtsen-paret i sommerantrekk på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Skjemmer bort barna

At ekteparet i det hele tatt hadde tid til å ta turen på festen overrasket nok mange, spesielt med tanke på at Henrik allerede torsdag skal løpe 3000 meter på Bislett. Mye kan derfor tyde på at de to turtelduene gjør sitt ytterste for å få litt kvalitetstid sammen - det blir det nemlig minimalt av i sommer.

- Henrik skal vel være på treningsleir nesten hele sommerferien, mens jeg skal til sommerland i Bø og dyreparken med barna. Når han kommer hjem skal vi bare være hjemme, forteller Liva.

- Jeg får derfor ikke noe sommerferie med barna. Det er litt dumt, innrømmer ektemannen.

- Hvordan får dere egentlig hverdagen til å gå opp, og ikke minst få tid til hverandre?

KLINEHISTORIE: Ulrikke Falch røper hvilken kvinnelig influenser hun klinet med på fjorårets Elle-fest. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet TV. Vis mer

- I det daglige går det mest i at Liva gjør alt og at jeg bare bidrar noe. Hun er litt sur på meg når jeg kommer hjem fra treningsleir, for da ødelegger jeg som regel hennes rutiner.

- Litt? Jeg kan legge meg halv ti fordi jeg må så tidlig opp, men når han kommer hjem er vi plutselig mye lenger oppe - og jeg må likevel opp klokken seks. Men det er jo kjekt, jeg ville jo ikke lagt meg før han var hjemme uansett, tilføyer Liva.

- Med tanke på at du er en del borte, Henrik, blir du den pappaen som skjemmer bort barna når du først er hjemme?

GIFT: Henrik fikk sin Liva i april i fjor. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
GIFT: Henrik fikk sin Liva i april i fjor. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer

- Hundre prosent!

At den stolte tobarnsfaren går «all inn» når han først tilbringer tid med barna, ser ikke Liva på som noe problem.

- Jeg synes egentlig det er litt greit, og når han har vært hjemme i tre-fire uker, så er jo datteren vår bestevenn med pappa. Men når han er bortreist, så er det meg.

SJARMERT: Jan Thomas ble sjarmert av Rød Løpers reporter. Se seansen her! Video: Mariann Habbestad. Vis mer

Ønsker seg flere barn

Henrik og Liva fikk datteren Olivia sammen julen 2016. To år senere, i desember i fjor, kom datteren Charlotte til verden. På spørsmål om de vil ha flere barn sammen, er de begge klare på at dette er noe de ønsker seg - men ikke akkurat nå.

- To stykker holder akkurat nå, men det kan hende det blir et kull til, sier Henrik.

- Hva legger dere i et kull til?

- I hvert fall et par, svarer han før Liva lattermildt skyter inn:

- Ikke flere enn det.

LES OGSÅ: Slettet bilde av eksen etter kjeft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer