- Hun er halvparten av min midje

Kostymeavdelingen på NRK fikk seg litt av en utfordring...

FORSØKT: - Vi har snørt og snørt inn dette flesket rundt her. Vi har gjort så godt vi kan, mer kan vi ikke gjøre, sier en lattermild Maria til Seher.no om forsøket på å matche Dronning Mauds ufattelige midje. Foto: Anders Myhren/ Seher.no
FORSØKT: - Vi har snørt og snørt inn dette flesket rundt her. Vi har gjort så godt vi kan, mer kan vi ikke gjøre, sier en lattermild Maria til Seher.no om forsøket på å matche Dronning Mauds ufattelige midje. Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer
Se video med Maria Bonnevie nederst i saken!

SEHER.NO: I romjulen er det premiere på dramaserien "Harry og Charles" på NRK1. Her møter vi den danske prinsen Carl og hans kone Maud i København før de får vite at de er utpekt som Norges nye kongepar.

I rollen som den blivende Dronning Maud møter vi Maria Bonnevie (36). Dronning Maud var kjent for sin flotte stil med elegante kjoler, og det er anslått at hun skulle ha enmidje på bare 46 centimeter. Selv om kostymeavdelingen på NRK Drama gjorde alt de kunne for at Maria skulle ligne på Maud, var det ikke så mye de kunne gjøre når det gjaldt midjemålet.

- Det går jo ikke å løse for det er halve min midje. Vi har prøvd så godt det går, og jeg hadde korsett på meg hele tiden. Så vi har snørt og snørt inn dette flesket rundt her. Vi har gjort så godt vi kan, mer kan vi ikke gjøre, sier en lattermild Maria til Seher.no.

Men selv om den svensk-norske skuespilleren ikke kan matche midjemålet til Norges første dronning i moderne tid, innrømmer hun overfor Seher.no at det er andre likheter mellom henne og Maud.

- Hun ble kalt "The royal shyness". Jeg kan også kjenne meg igjen i at jeg blir sky i visse situasjoner, og blant andre mennesker blir jeg friere. Altså at du blir påvirket av situasjoner som gjør hvordan du blir og hvordan du har det som menneske, sier Fredrik Skavlans kjæreste til Seher.no.

Miniserien, som kun sendes søndag, mandag og tirsdag i romjulen, er et fiktivt drama satt inn i kjente historiske rammer. Det betyr at "Harry og Charles" ikke vil være en historisk rekonstruksjon av Norges første selvstendige kongepar i nyere tid.

Likevel håper Maria Bonnevie at Dronning Mauds barnebarn, Kong Harald, vil være fornøyd med hennes fremstilling av hans farmor.

- Jeg håper at han synes det er underholdende og spennende for hva det er, sier Maria til Seher.no.

I andre roller finner vi blant andre "Himmelblås" Hallvard Holmen som Fridthjof Nansen, danske Jakob Cedergren som prins Carl og Laura Bro i rollen som kammerdamen Tulle Carstensen.

LES OGSÅ: - Man kan se det tydelig på meg

Se video med Maria Bonnevie her:


[obj:media:8258]