FAVORITT: Hekkeløper Christina Vukicevic kan ifølge Dagbladet håve inn nærmere to millioner kroner i år.  Foto: Scanpix
FAVORITT: Hekkeløper Christina Vukicevic kan ifølge Dagbladet håve inn nærmere to millioner kroner i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Hun er flott og har utstråling

Derfor tjener friidrettsstjernen 2 millioner kroner i år.

SEHER.NO:  Hekkeløperen Christina Vukicevic (23) har blitt et ettertraktet sponsor-objekt de siste årene, og deltagelsen i friidretts-EM i Barcelona kommer neppe til å forandre 23-åringens status som «Norges største sponsorobjekt». 

Ifølge Dagbladet har nemlig Christina blitt så populær blant sponsorene at det kun er ski-esset Marit Bjørgen som befinner seg på samme nivå. 

Og de gullkantende sponsoravtalene friidrettstalentet har med DnB NOR, Hyundai, Nike og Jobzone, samt startbonus og premiepenger, fører trolig til at 23-åringen håver inn nærmere to millioner kroner i løpet av 2010.

- Akkurat nå er Christina nummer én i Norge sammen med Marit Bjørgen. De to har hver sin årstid, og i sommerhalvåret er Christina uten sammenligning den største, sier DnB NORs sponsorsjef, Jacob Lund, til Dagbladet.

Og Lund er ikke tvil om hva som gjør hekkeløperen til et så yndet sponsorobjekt.

- Hun er flott og har utstråling, er dedikert og prestasjonsorientert, og har et stabilt forhold til Andreas (Thorkildsen). I tillegg er hun i stadig utvikling. Hun har rett og slett alt. Når det er sagt, så holder det ikke å bare se godt ut. Du må levere på banen også, sier han.


Fredag stiller Christina til forsøksheat i årets EM, men hva hun tjener, er ikke 23-åringen spesielt interessert i å snakke om.

- Du kan skrive at jeg lever godt av friidrett. Når det er sagt, så er jeg utrolig priviligert som har sponsorer som gir meg mulighet til å leve av idretten, sier hun til Dagbladet.

Ungjenta tror imidlertid det er flere grunner til at hun har blitt så ettertraktet.
 
- Jeg føler at jeg er et relativt sunt forbilde for yngre jenter og at jeg driver med en idrett som er vanvittig kul å se på. Og så er jeg jo ikke akkurat en jetsetter. Jeg har ofte sagt nei til gutteblader, og er isteden opptatt av å ha et seriøst idrettsimage, sier hun.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Ambassdør for nytt idretts-nettsted