- Hun er en utrolig kjekk og begavet jente

Snart står halvsøsknene på scenen sammen.

PÅ SCENEN SAMMEN: I januar står halvsøskene Mari og Toralv Maurstad på scenen sammen i forestillingen «Trær som faller» på Nationaltheateret.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PÅ SCENEN SAMMEN: I januar står halvsøskene Mari og Toralv Maurstad på scenen sammen i forestillingen «Trær som faller» på Nationaltheateret. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:    22. januar er det premiere på forestillingen «Trær som faller» på Nationaltheateret i Oslo.

I stykket, som er skrevet av Thomas Bernhard og oversatt av Sverre Dahl, finner man flere av landets mest profilerte skuespillerstjerner, deriblant halvsøsken-paret Toralv (84) og Mari Maurstad (53).

Toralv og Mari har samme far, den avdøde skuespilleren og regissøren Alfred Maurstad. Men selv om det skiller 31 år mellom de to, kan Toralv avsløre overfor Seher.no at de har et tett og godt forhold.

- Ja, vi har jo samme humor og felles far, og det er mange gener og tråder som er felles hos oss. Hun er en utrolig kjekk og begavet jente, som det er veldig morsomt å være sammen med, sier Maurstad til Seher.no.
 
84-åringen ser også frem til å stå på scenen med sin kjente og nesten like erfarne halvsøster.

Han tror heller ikke det vil bli noe særlig «søskenkrangling» mellom de to.

- Neida, tvert om. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Mari. Vi lever jo to litt avskilte liv. Hun har sin familie og jeg har min familie. Det er ikke det at vi ikke sees, men nå får vi vært sammen hver dag, og det er veldig moro, smiler han.

Mens Toralv debuterte som skuespiller allerede i 1933, da han kun var syv år gammel, gjorde Mari sin entré i den norske skuespillerbransjen 44 år senere, da hun hadde en rolle i Shakespeare-stykket «Kong Lear» på Den Nationale Scene i Bergen i 1978. 

Toralv tror imidlertid ikke det var familiens skuespillerbakgrunn, eller hans arbeid som gjorde at lillesøsteren bestemte seg for å følge i samme karriere-fotspor.

- Nei, jeg tror ikke det. For det er som jeg pleier å si til andre som spør: man bør ikke gå til scenen hvis ikke man må. Det er ikke noe å anbefale. Du må på en eller annen måte ville det så sterkt at du ikke kan la vær. Og selv da er det ikke noen garanti for at du får et lykkelig liv. Å være skuespiller uten roller, uten utviklingsmuligheter, det er jo en sørgelig tilværelse, sier han.

Så du føler deg heldig du da?

- Ja, jeg har vært veldig, veldig heldig, smiler Maurstad.

«Trær som faller» har urpremiere på Hovedscenen på Nationaltheateret 22. januar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Forfølges av kvinner