Daniel Franck og Ulrikke Døvigen:

- Hun er en genial og flott kjæreste

Den tidligere snøbrettstjernen får ikke skrytt nok av skuespillerkona.

SKRYTER AV KONA: Daniel Franck mener at han skjøt gullfuglen da han ble sammen med skuespiller Ulrikke Døvigen. Her er de sammen på Riksteatrets «Komplottet»-premiere i 2015. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SKRYTER AV KONA: Daniel Franck mener at han skjøt gullfuglen da han ble sammen med skuespiller Ulrikke Døvigen. Her er de sammen på Riksteatrets «Komplottet»-premiere i 2015. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Sommeren 2012 giftet Daniel Franck (41) og Ulrikke Døvigen (46) seg i Tønjum kirke i Lærdal foran en rekke kjendisvenner.

Og dagen var utvilsomt et av høydepunktene i livet til sølvvinneren fra vinter-OL i Nagano:

- Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er det største jeg har opplevd. Det var som å tre inn i en verden som bare tilhørte oss og det var noe jeg aldri kommer til å glemme, sa Franck til Seoghør.no få dager etter bryllupet.

Nå, omtrent fem og et halvt år senere, er den pensjonerte snøbrettstjernen fortsatt strålende fornøyd med tilværelsen. I et intervju med VG kaller han seg selv «verdens heldigste mann».

- Hun oppdrar meg godt

Daniel snakker nemlig svært varmt om både forholdet til kona Ulrikke - som han kaller «My» - og forholdet til datteren Sophie (18), som han har fra et tidligere forhold.

- Og My ... ja, hva skal jeg si? Før har jeg tenkt at «det damegreiene er bare noe jævla styr». Nå har jeg skjønt at det er bare inntil man møter en dame som gir deg frihet, støtte og konstruktiv motstand, slik at vi begge kan drive med det vi ønsker. Da blir det kjærlighet i alt, yes! sier han til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Daniel Franck jublet etter at sølvet var sikret i herrenes Half-pipe-konkurranse under vinter-OL i Nagano i 1998.
Foto: Lehtikuva/ Markku Ulander/ NTB scanpix
STJERNE: Daniel Franck jublet etter at sølvet var sikret i herrenes Half-pipe-konkurranse under vinter-OL i Nagano i 1998. Foto: Lehtikuva/ Markku Ulander/ NTB scanpix Vis mer

Etter at Daniel Franck la opp som profesjonell snøbrettkjører etter 2010/2011-sesongen, har han viet mye tid til kunsten. I dag er han utøvende kunstner og jobber med forskjellige kunstuttrykk.

Overfor VG understreker 41-åringen at kona Ulrikke er en uvurderlig støtte og inspirasjon for ham:

- My er en genial og flott kjæreste, og hun oppdrar meg godt, haha, sier han, og tilføyer:

- Jeg er ingen enkel mann å leve med. Likevel støtter hun meg i det jeg har lyst til å oppleve og oppnå. Hun er også en stor inspirasjonskilde når det kommer til kunsten. Jeg er verdens heldigste mann, fastslår Daniel Franck.

La ut huset for salg

Da Ulrikke Døvigen og Daniel Franck ga hverandre sine «ja» i midten av juni 2012, hadde det kun gått et knapt år siden Se og Hør kunne melde at paret angivelig forlovet seg mens de var på ferie i Kenya sommeren 2011.

Daniel og Ulrikke hintet selv om forlovelsen ved å skrive henholdsvis «As good as it gets» og «Yes, I do» på sine Facebook-sider den gang, selv om de ikke ønsket å uttale seg om frieriet på rød løper samme høst.

- Haha, ikke prøv deg. Jeg snakker jo aldri om sånne ting, sa han lattermildt til VG den gang.

De siste årene har ekteparet bodd sammen på St. Hanshaugen i Oslo, der de har eid et hus med diskret og avskjermet beliggenhet.

I oktober ble det imidlertid kjent at paret hadde lagt huset sitt ut for salg, og at de ønsket 19 millioner kroner for eiendommen. Paret betalte 13 millioner for boligen i 2011.

- Vi har lagt noen nye planer, skrev Franck i en e-post til VG, som var de første til å omtale saken.

LES OGSÅ: - Skuespillerparet er blitt foreldre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer