ÅRETS MILJØKRIGER: Lederen av Natur og Ungdom Ingeborg Gjærum ble kåret til Årets Miljøkriger 2007 av KK. Foto: SCANPIX
ÅRETS MILJØKRIGER: Lederen av Natur og Ungdom Ingeborg Gjærum ble kåret til Årets Miljøkriger 2007 av KK. Foto: SCANPIXVis mer

Hun er en ekte kriger!

Natur og ungdomlederen Ingeborg Gjærum ble kåret til årets miljøkriger.

SEHER.NO: Damebladet KK delte i dag ut prisene for Årets Kvinner 2007.


Les også: Disse er årets kvinner.


Hele syv priser ble delt ut under det farverike showet på Latter på Aker Brygge i Oslo.


Årets miljøkriger ble den nye lederen av Miljø og Ungdom, Ingeborg Gjærum (22). Hun ble kjent for folk flest da hun strigråtende ble brettet ut på alle landets avisforsider. Da hadde regjeringen besluttet å utsette rensingen av gasskrafteverket på Mongstad til 2014.


I dag var tårene erstattet med et stort smil.


- Dette er veldig, veldig hyggelig. Og det er hyggelig at det finnes en sånn kategori som er så viktig for miljøkampen og for alle som er opptatt av miljø, sa 22-åringen på telefon til Seher.no like etter prisutdelingen.


Se video fra prisutdelingen her! (ekstern lenke).Hun var da på vei til en radiodebatt og kunne ikke være med på festen som ble arrangert etter prisutdelingen.


Gjærum danket blant annet ut den tidligere TV2-værdamen Siri M. Kalvig som nå er administrerende direktør i Storm Weather Center.

På Sehers spørsmål om hvordan det oppleves å ha danket ut et så stort navn, svarte hun følgende:

- Hehe, du må nesten spørre juryen om deres begrunnelse for det. Men jeg synes det er flott, ikke bare som en hederspris for meg, men det er en stor anerkjennelse til det frivillige miljøarbeidet.


Komikeren Robert Stoltenberg (42) var konferansier på prisutdelingen og geleidet det hovedsakelig kvinnelige publikummet gjennom forestillingen i rollene som flere av sine lattervekkende figurer. Etter prisutdelingen satte han kursen direkte mot buffeten for å få i seg litt mat.


I salen satt blant annet Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen, men hun forlot lokalet i all hast med én gang showet var over.


Andre prisvinnere var:


Senterpartiets leder Åslaug Haga (48) - Årets Mektigste


Friidrettsutøver Ezinne Okparaebo (20) - Årets Komet


Klesdesigneren Leila Hafzi - Årets motedesigner


Forfatter Anne B. Ragde (50) - Årets kulturperson


Golfess Suzann "Tutta" Pettersen (26) - Årets idrettskvinne


 Ny teatersjef ved Nationaltheatret, Hanne Tømta (39) - Årets ærespris


Les også: Dette er utrolig morsomt!