Maiken Sørdal Fosen:

- Hun er det fineste vi noen gang har sett

Vær-Maiken ble mamma for første gang.

BABYLYKKE: TV2-værmelder Maiken Sørdal Fosen (28) ble mamma for første gang tirsdag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BABYLYKKE: TV2-værmelder Maiken Sørdal Fosen (28) ble mamma for første gang tirsdag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det var i fjor høst det ble kjent at værpresentatør i StormGeo og på TV 2, Maiken Sørdal Fosen (28), venter sitt første barn med TV 2-kollega André Haaland (34).

Tirsdag kveld kom datteren Frida til verden. Det skriver TV 2.

- Mor og far er overlykkelige. Hun er det fineste vi noen gang har sett. Vi gleder oss til et fantastisk liv sammen med henne, forteller pappa André til kanalen.

BLE FORELDRE: André Haaland (34) og Maiken Sørdal Fosen (28). Her fra i fjor sommer. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
BLE FORELDRE: André Haaland (34) og Maiken Sørdal Fosen (28). Her fra i fjor sommer. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

På overtid

Da nyheten om familieforøkelsen ble kjent i august i fjor, fortalte Maiken til Se og Hør at hun hadde termin 17. februar. Dermed kommer babyen et par dager på overtid.

Den gang fortalte den vordende moren, som har vært tilknyttet TV 2 siden 2014, at hun ikke visste om barnets kjønn.

- Vi er heller ikke helt sikre på om vi ønsker å vite, men har fortsatt noen uker på å bestemme oss til ultralyden. Det er jo veldig koselig å vente, men jeg tipper at jeg ikke har tålmodighet. Det er lenge nok å vente i utgangspunktet, fortalte hun.

28-åringens erstatter i tv-ruta, mens hun selv er i mammapermisjon, er bergenseren Ina Ynnesdal (33). Ina har jobbet som værmelder for TV 2 tidligere, og gjør dermed comeback.

Ny hverdag

- Det blir kjempegøy! Det var ikke vanskelig å si ja da jeg ble spurt, fortalte 33-åringen til Se og Hør i oktober i fjor.

Ifølge TV 2 var Ina værpresentatør for kanalen første gang mens hun fortsatt var meteorologistudent.

Overfor Se og Hør la 33-åringen til at mye har skjedd siden forrige gang hun var på skjermen. Den «nye» værprofilen er blitt ferdig utdannet meteorolog, fått to døtre, blitt skilt - og funnet lykken på ny.

- Jeg har et helt annet liv i dag, og er blitt en mer moden person. Det er et hektisk mammaliv, men det er også kjempegøy - med verdens morsomste døtre, fortalte hun.

- Helt paff

Og Vær-Maiken var mer enn godt fornøyd med vikaren sin, som også er en god venninne av henne.

- Ina er blitt ei kjempegod venninne etter at vi ble kjent for fire år siden. Vi har holdt god kontakt både på og utenfor jobb, fortalte hun.

Det var i august 2014 det ble kjent at Maiken fra Haugesund hadde fått jobb som værpresentatør i TV 2.

Den gang var hun nyutdannet lærer, som var bosatt i Bergen. Samme dag som hun ble presentert som ny væranker, hadde hun også sin første dag som lærer på Varden skole i Fyllingsdalen.

- Jeg ble helt paff da jeg fikk telefonen med spørsmål om jeg kunne tenke meg å komme på audition. Men jeg tenkte med en eneste gang at dette er noe jeg må prøve. Dette får man bare sjansen til én gang i livet, sa Vær-Maiken til Se og Hør for fire år siden.

Ny bolig

Selv om Mailen har funnet lykken med en TV 2-kollega, var det ikke på jobben de to først ble kjent.

Saken fortsetter under.

Den søte musikken oppsto derimot for over åtte år siden, mens de begge gikk på idrettslinjen på Høgskolen i Bergen.

Omtrent samtidig som Ina Ynnesdal stepper inn på jobb for gravide Maiken, flytter hun og samboeren André inn i sitt flunkende nye hus i Fyllingsdalen i Bergen.

- Nå føler vi oss virkelig voksne. Vi er i en fase nå der vi skal plukke ut fliser, armatur og alt mulig - og lærer oss hva ting og tang egentlig heter. Et blandebatteri kan visst være så mangt, sa Maiken til Se og Hør i fjor.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig singel

Vis mer Vis mer