- Hun er den mest fantastiske dama jeg vet om

Kåre Conradi hyller sin kjæreste Lene Marlin etter «Forbilde»-prisen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Under Se og Hørs Kjendisgalla mandag, delte Toralv Maurstad ut prisen til for «Årets forbilde» til artist Lene Marlin (33).

Selv hadde hun aldri trodd hun skulle få så mye respons etter at hun åpnet seg om selvmordstankene tidligere i høst.

-  Tiden etter jeg skrev kronikken har vært veldig fin. Det har vært utrolige tilbakemeldinger. Det har dessverre vært veldig mange tilbakemeldinger fra veldig unge mennesker, men også veldig gamle mennesker. Psykisk helse har ingen aldersgrense, så det har vært en spesiell uke. Veldig fint, men veldig sterkt.

Den dyktige Tromsøjenta mottok prisen for sin åpenhet. Tidligere i år skrev 33-åringen en kronikk i Aftenposten hvor fortalte at hun for flere år siden forsøkte å ta sitt eget liv. Selv om hun har familie, venner og kjæreste rundt seg, er det ikke alltid at det hjelper.

PRIS: Lene Marlin vant pris for «Årets forbilde». Foto: SeogHør
PRIS: Lene Marlin vant pris for «Årets forbilde». Foto: SeogHør Vis mer

- Det er det som er så absurt, at veldig ofte, selv om du har mennesker rundt deg som mener vel, så er det sånn at de indre demonene kan være litt vanskelige. Men for all del, det hjelper mye.  

Overveldet

Lene og kjæresten Kåre Conradi, har nå flyttet fra London til Oslo. Han er overveldet over tilbakemeldingene, og forteller til Seoghør.no at også han får merke det.

PAR: Lene Marlin er forlovet med skuespiller Kåre Conradi. Her er paret på vei inn til Märtha Louises 40-årslag på Slottet i 2011.  Foto: Stella Pictures
PAR: Lene Marlin er forlovet med skuespiller Kåre Conradi. Her er paret på vei inn til Märtha Louises 40-årslag på Slottet i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Folk stopper meg på gaten, for å fortelle hvordan hennes artikkel har påvirket deres liv. Det er en ydmyk opplevelse å få oppleve det hun gjør. Det er tydelig at det er mange som får hjelp, og det var jo det som var målet med artikkelen også. Jeg er veldig stolt av henne og veldig glad for det som skjer.

- Vi visste ikke mye om dette fra før, hvordan har det vært for deg å være med på denne reisen?

- Jeg har kommet inn i hennes liv i voksen alder, og dette er en del av fortiden. Endelig er hun klar for å komme ut av det. Fra dag en, så har det vært den mest fantastiske dama jeg vet om. Det er bare en stor glede å være rundt henne, og det er stort for meg å være med på dette.

Juryens begrunnelse for prisen heter det:

I juryen var det ingen tvil om at Lene Marlin fortjente prisen for «Årets forbilde». Slik lyder juryens begrunnelse:
«Hun var den vakre, suksessrike ungjenta som fulgte sine musikalske ambisjoner og slo igjennom internasjonalt. Det var berømmelse, status og penger. Sett fra utsiden, levde hun et liv andre bare kunne drømme om. Hun hadde alt – bare ikke livet hun SELV ønsket å leve. Hun kjente bare en endeløs tomhet. Faktisk hatet hun livet så sterkt at hun ville kvitte seg med det. Hun forsøkte. Flaks at du overlevde, sa legene. Uflaks, sa hun selv. I september i år, 15 år senere, åpnet hun seg for første gang. I en kronikk i Aftenposten skrev hun følgende:  «Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv.»
Responsen var massiv. Budskapet hennes – «ikke gi opp, søk hjelp» – nådde berørte og pårørende over hele landet. Det er rundt dobbelt så mange som dør av selvmord enn det er dødsfall i trafikken, og helsevesenet registrerer mellom 4000 og 6000 selvmordsforsøk i året. Hun fikk løftet et tabubelagt emne fram i offentligheten, og hun ble tildelt «Åpenhetsprisen» av organisasjonen Mental Helse for å bidra til å fjerne stigmatisering knyttet til selvmord.
Men først og fremst ble hun møtt av en overstrømmende takknemlighet fra mennesker i samme situasjon. De følte at det ble lettere å snakke med noen, lettere å søke hjelp, lettere å finne håp. Lettere å velge livet.
Årets forbilde er Lene Marlin».

Se video fra den røde løperen på Kjendisgallaen her:

LES OGSÅ: - Det har vært noen spesielle uker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer