TIL TOPPS? Margaret Berger seiler opp som den store favoritten i lørdagens finale. Foto: Andreas Fadum
TIL TOPPS? Margaret Berger seiler opp som den store favoritten i lørdagens finale. Foto: Andreas FadumVis mer

- Hun er årets MGP-vinner

Bettingselskapene er ikke i tvil om hvem som får representere Norge i mai.

SEOGHØR.NO: Margaret Berger (27) sjarmerte hele Norge i senk da hun gikk vant Melodi Grand Prix-delfinalen i Florø med låta «Feed You My Love». Nå seiler den vakre 27-åringen opp som storfavoritt også i finalen.

Spillselskapene Betsson, Nordicbet og Unibet rangerer alle Margaret som lørdagens store favoritt. Høyest odds gir Unibet med 1.65 ganger pengene, mens Betsson og Nordicbet begge opererer med 1.55 i odds for seier for trøndelagsjenta.

Hvem tror du får sjansen til å representere Norge under den internasjonale finalen i Sverige i mai? Ta avstemmingen til høyre!

Spranget er ganske stort ned til nestemann på listen hos bettingselskapene. Det er nemlig Adelén, som gir 3.40, 3.25 og 3.50 i odds hos henholdsvis Betsson, Nordicbet og Unibet. Sirkus Eliassen blir hos alle rangert som nummer tre i konkurransen.

Tidligere MGP-kommentator og MGP-ekspert Jostein Pedersen (53) tror bettingselskapene treffer godt når de mener at Margaret Berger vinner årets MGP.

- Alle har jo lov til å være favoritt og alle har lov til å være patriotiske når den er Melodi Grand Prix, og det har seg jo sånn at storfavoritten Margaret Berger har en svensk sang, som er skrevet av to svensker. Men så er det en tredje som har vært med å skrive, og det er Robin, og han kommer fra Sandessjøen. Min hjemby. Da kaster jeg alle hemninger over bord og blir patriot, sier han til Seoghør.no.

Årsaken er enkel, mener Pedersen.

- Det er en drivende god popsang med et refreng som bare sitter i øret. Jeg krysser fingrene for Margaret og Robin.

- Hvilke bidrag mener du at har best mulighet til å hevde seg under Eurovision senere denne våren?

- Artistisk sett mener jeg at det er Margaret, Vidar Busk og Sirkus Eliassen som skiller seg ut, i tillegg til det å bare være gode vokalister. Jeg tror nok at en av de tre vil vinne, mener den tidligere NRK-kommentatoren.

Nederst på bettingselskapenes liste finner vi wild-cardet Lucky Lips, samt Bykle-bandet Fjellfolk. Lucky Lips gir hele 50 ganger innsatsen hos Unibet.