Hun elsket kongehuset - og de elsket henne

- Wenche Foss ble ofte selv kalt Teaterdronningen. Men det ville hun ikke ha noe av...

<strong>DRONNINGLIG AVDUKING:</strong> Dronning Sonja avduket skulpturen av Wenche Foss foran Nationaltheatret under et høytidelig arrangement 19. september 2007. Foto: SCANPIX
DRONNINGLIG AVDUKING: Dronning Sonja avduket skulpturen av Wenche Foss foran Nationaltheatret under et høytidelig arrangement 19. september 2007. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Rett før klokken 12 mandag, sovnet film- og teaterdiva Wenche Foss (93) stille inn etter et tids sykeleie.

Kolleger og folk flest har nærmest stått i kø for å hedre den folkekjære skuespillerinnens liv og levnet, både hennes profesjonelle prestasjoner og hennes samfunnsengasjement.

Men også monarkiet selv, det norske kongehuset, var venner av kvinnen som trolig går inn i historien som den kanskje mest markante skuespillerskikkelsen vi har sett i dette landet.

- Wenche Foss har i alle år hatt et tett og nært forhold til kongefamilien. Ektemannen Thomas Stang var en barndomsvenn av kong Olav – og skuespillerinnen bevarte vennskapet med vår folkekjære konge helt  til hans død i 1991. Hun fikk i årenes løp også et nært forhold til kong Harald og dronning Sonja – og til deres barn og svigerbarn, forteller Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, til Seher.no.

Både kongeparet og kronprinsparet sendte i løpet av mandagen blomster og kondolanser med ordonans til Wenche Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stangs hjem. Det er også ventet at kongehuset vil være representert i skuespillerinnens begravelse, så sant det passer med deres program ellers.

- Wenche Foss ble ofte selv kalt Teaterdronningen. Men det ville hun ikke ha noe av. «Vi har bare en dronning her i landet – og det er dronning Sonja!» uttalte hun fra scenen i Olavshallen før signingen i Trondheim i juni 1991, minnes Kjell Arne Totland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun ville ikke ta imot honorar for sin siste rolle

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer