- Hun døde mens hun gjemte seg for politiet

Misty Uphams familie fyrer løs mot myndighetene etter at «Frozen River»-stjernen ble funnet død.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Familie, venner og fans av «Frozen River»-stjernen Misty Upham har vært i sorg etter at 32-åringen ble funnet død i Auburn-skogen i delstaten Washington forrige uke.

Misty ble funnet ved bunnen av en stor høyde, etter å ha vært savnet i elleve dager.

Etter at dødsfallet ble kjent, har ryktene svirret om at filmstjernen skal ha tatt sitt eget liv.

- GJEMTE SEG FOR POLITIET: Misty Uphams familie hevder hun falt ned et stup, da hun gjemte seg for politiet. Foto: All Over Press
- GJEMTE SEG FOR POLITIET: Misty Uphams familie hevder hun falt ned et stup, da hun gjemte seg for politiet. Foto: All Over Press Vis mer

I en pressemelding på Mistys Facebookside skriver faren hennes, Charles Upham, at familien tror Misty falt i døden, da hun rømte inn i skogen nær sitt hjem, for å skjule seg fra politiet.

- Det er et skjult stup i området, som det er nesten umulig å se før det er for sent. Hun så ganske enkelt ikke kanten, skriver han på vegne av familien.

Anklager politiet for trakassering

Charles Upham hevder Misty var svært redd for det lokale politiet etter at hun tidligere har opplevd å bli trakassert.

- En gang hun skulle bli fraktet til sykehuset av politiet, ble hun lagt i håndjern og satt i baksetet.

- Deretter ertet og plaget politifolkene henne. Fordi det var mørkt ute, oppdaget de ikke at familien hennes var vitner til det fra andre siden av gaten.

- Oppdaget blåmerker

På sykehuset oppdaget familien flere blåmerker, som de mener Misty fikk mens hun var i politibilen.

AVVISER SELVMORD: Mistys familie avviser på det sterkeste at skuespilleren bar på selvmordstanker. Foto: Upham Family/Splash News/ All Over Press
AVVISER SELVMORD: Mistys familie avviser på det sterkeste at skuespilleren bar på selvmordstanker. Foto: Upham Family/Splash News/ All Over Press Vis mer

Mistys far hevder datteren senere tok kontakt med byens politimester, Steve Stocker, for å klage over behandlingen.

Da skal hun ha fått beskjed om at ingenting ville bli gjort, hvis ikke hun anmeldte saken.

Steve Stocker avviser overfor bladet People at han har snakket med Misty.

- Jeg har aldri møtt eller pratet med henne.

Han hevder politiet har gjort alt de har kunnet for Misty, men vil ikke kommentere resten av Charles Uphams beskyldninger i detalj.

- Kunne vært unngått

Upham mener imidlertid at Misty kunne vært funnet tidligere hvis politiet hadde engasjert seg mer i letingen, og endret hennes status til «truet» istedenfor «savnet».

- Dette kunne ha vært unngått på så mange måter. Stocker bestemte at Misty ikke passet kriteriene for en person i fare. Men hadde det samme skjedd hvis hans egen datter forsvant i elleve dager? spør Charles Upham i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Forsvunnet skuespiller funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer