Kristina Kvistad Hustad til TV 2-været:

Hun blir TV 2s nye værdame

Etterfølgeren til Desta Marie Beeder er avslørt. 

NY VÆRDAME: Denne uka ble det kjent at Kristina Kvistad Hustad fra Sæbø blir TV 2s nye værmelder. Foto: Instagram/ privat
NY VÆRDAME: Denne uka ble det kjent at Kristina Kvistad Hustad fra Sæbø blir TV 2s nye værmelder. Foto: Instagram/ privat Vis mer
Publisert

I september ble det kjent at TV 2s populære værmelder Desta Marie Beeder (27) har bestemt seg for å slutte i kanalen.

Hvem som skulle erstatte 27-åringen har frem til nå vært ukjent, men i dag kunne kanalen presentere sin nye værdame - Kristina Kvistad Hustad, på TV2.no .

- Jeg er veldig, veldig spent! Jeg har kanskje ikke helt skjønt hva jeg har begitt meg ut på ennå, siden jeg har holdt det hemmelig noen måneder nå og ikke snakket med noen om det egentlig. Så jeg har ikke tatt det helt innover meg ennå, sier Kvistad Hustad til Dagbladet.

Hun legger til at det «er noe spesielt med vestlendinger og været», og at hun gleder seg veldig til den nye jobben.

- Jeg tror det blir veldig spennende å lære mer om været.

27 år gamle Kvistad Hustad er ifølge Journalisten.no fra Sæbø i Ørsta, og har studert mediekunnskap og journalistikk ved Høgskulen i Volda.

Helt fersk for kanalen er hun imidlertid ikke. Hun har blant annet jobbet som vikar for «God morgen Norge», hvor hun også hadde praksis i 2013.

- Man skulle tro at jeg er vant med tv-formatet og sånne ting, men jeg merker nervene. Som reporter skal man få andre til å snakke, men nå er det jeg som skal være formidler og gjøre ting forståelig. Men jeg tenker at dette blir utrolig spennede og utfordrende. Jeg liker utfordringer, sier Kvistad Hustad.

Fått ny jobb

GIR SEG: Desta Marie Beeder (27) har jobbet som væranker i TV 2 i fem år. Nå venter nye utfordringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GIR SEG: Desta Marie Beeder (27) har jobbet som væranker i TV 2 i fem år. Nå venter nye utfordringer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Desta Marie Beeder - som har vært ansatt i TV 2 i fem og et halvt år, forklarte i september hvorfor hun velger i gi seg.

27-åringen har nemlig takket ja til en jobb hos selskapet Vimond, som blant annet jobber med videoteknologi for TV 2 Sumo.

- Dette er så ferskt at det ikke er bestemt i detalj hva jeg skal gjøre, men jeg kommer til å jobbe med salg og markedsføring nasjonalt og internasjonalt, sa Desta Marie til TV2.no den gang.

Etterfølgeren hennes i TV 2s værstudio skal ha sin første sending som værmelder den andre uken i desember.

Kristina Kvistad Hustad sier til Dagbladet at hun har fått litt råd og tips fra Beeder i forkant av debuten.

- Desta Marie har lært meg opp i de programmene som værdamene bruker. Hun har sagt at jeg ikke skal være for streng mot meg sjøl. At jeg bare må ta litt lett på det og ikke henge meg for mye opp i at ting skal bli perfekt. Det er alltids en ny sending dagen etter, sier TV 2s ferske værmelder.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer