SKJØR: Natalie Cole har gått ned mange kilo. Hun går til dialyse tre ganger i uka i påvente av en nyretransplantasjon. I et års tid har hun gått på kraftige medisiner i kampen mot en hepatitt c-infeksjon.  Foto: STELLA PICTURES
SKJØR: Natalie Cole har gått ned mange kilo. Hun går til dialyse tre ganger i uka i påvente av en nyretransplantasjon. I et års tid har hun gått på kraftige medisiner i kampen mot en hepatitt c-infeksjon. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Hun blir stadig magrere

Natalie Cole sitter i donorkø.

SEHER.NO: R'n'B-sangeren Natalie Cole (59) betaler i dag prisen for sitt utagerende liv i ungdommen.

Sommeren 2008 gikk Natalie ut og fortalte at hun var rammet av hepatitt c-viruset, som er en infeksjon som kan føre til alvorlige skader på leveren.

Bieffektene av antivirusbehandlingen er sterke, og hun har hatt problemer med nyrene i tillegg til hepatitt c-behandlingen.

- Jeg har begynt å miste noe av håret mitt på grunn av behandlingen, og har samtidig gått ned flere kilo. Jeg ligner et fugleskremsel, sa hun til People i august.
Hun har slitt med en hepatitt c-infeksjon i et års tid, men skal nå være virusfri.

Nå går hun til dialyse tre dager i uka i påvente av en nyretransplantasjon. Håpet er at sønnen Robert (31) kan donere en av sine nyrer.

- Det er veldig fint og ganske rart at noen kan tilby seg å gi deg noe slik, sier Natalie til People.com.

Var heroinmisbruker
Den vanligste smitteårsaken til hepatitt c er deling av sprøyter, og Natalie antar at hun fikk viruset da hun levde som narkoman.

Natalie har levd kjendislivet helt siden hun var liten, som datteren til den legendariske jazzartisten Nat King Cole. De bodde i Los Angeles like ved guvernøren, og hun har tidligere omtalt familien sin som "den svarte Kennedy-familien".

Bare seks år gammel sang hun på farens juleplate, og allerede i ungdommen begynte hun sin egen sangkarriere. Og hun har hatt stor suksess med flere hitlåter og ti Grammy-priser.

På college på 70-tallet havnet hun derimot i et miljø hvor narkotika florerte, og Natalie ble herionavhengig. I sin selvbiografi "Angel on my shoulder" innrømmer hun at hun har brukt både heroin og crack.

Sønnen var døden nær
Etter at sønnen hennes nesten druknet i familiens svømmebasseng mens hun var ruset, sjekket Natalie inn på en avvenningsklinikk i 1983.

Hun stablet livet og karrieren på beina igjen, og på 90-tallet gjorde hun stor suksess med platen "Unforgettable... with love" - coverlåter av farens største hits.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Natalie fraktet til sykehus