«Farmen kjendis»:

- Hun ble veldig sint

Niklas Baarlis førstekjempevalg i «Farmen kjendis» skapte oppstyr inne på gården.

STORBONDE: Denne uka var det Niklas Baarlis tur til å velge førstekjempe. Det endte med en amper stemning inne på gården. Foto: TV 2
STORBONDE: Denne uka var det Niklas Baarlis tur til å velge førstekjempe. Det endte med en amper stemning inne på gården. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen kjendis» ruller og går på norske TV-skjermer, og søndag var det artisten Tomine Harket (28) som måtte forlate programmet, etter å ha tapt i slegge mot tidligere håndballspiller Kjersti Grini (50).

Harket valgte Niklas Baarli (32) til ukas storbonde, og onsdag kveld var det knyttet stor spenning rundt hans førstekjempevalg. Det skulle bli en intens affære.

I TALE: På «Farmen Kjendis» har man sett Sophie Elise og Isak bli nære hverandre. Nå forteller Isak Dreyer hva som er status mellom dem. Video: Rød Løper Vis mer

- Det var ganske vilt

I episoden innleder storbonden med å fortelle at han har vært veldig usikker, men at lojalitet la til grunn for valget han tok. Flere ble likevel overrasket da navnet som kom ut var navnet på hans egen hjelper - Kjersti.

- Det var veldig ubehagelig. Det er aldri noe gøy å ta sånne valg - og i alle fall ikke gøy å ta et valg ei uke hvor det er så god harmoni og god stemning i gjengen, forteller Baarli til Se og Hør.

- Hver kveld hadde vi samtaler i storbondehuset om hva jeg tenkte og vi gikk gjennom forskjellige scenarioer, hvorav et var å velge Dorthe (Skappel, 59, journ.anm.) til førstekjempe. Så velger Kjersti å fortelle det til Dorthe, slik at hun selv skulle bli storbonde uka etter.

Også Grini forteller til Se og Hør at hun opplevde førstekjempevalget som ganske heftig:

- Det var ganske vilt det altså. Det er helt riktig som Niklas sier - jeg skjønner ikke hva som kommer.

FLØRT: Niklas Baarli har forrige uke bodd i storbondehuset sammen med Isak og Sophie Elise. Men det ble ensomt på rommet hvor hjelperne skulle sove. Sophie bytta nemlig rom til storbondens. Video: TV 2 Vis mer

Svært uenig

50-åringen forteller at hun fikk en liten anelse rett før det hele fant sted, på grunn av et spørsmål hun fikk fra produksjonen i sync.

- Jeg ble spurt om «hva om han velger meg», men der og da var det helt fjernt fra hodet mitt. Men det er et spill, og hvem som helst kan bli valgt.

Hun var, og er, imidlertid ikke enig i storbondens begrunnelse om at hun var illojal som hans hjelper.

- Jeg mener ikke at jeg var illojal. Det jeg sier til Dorthe var ikke noe som kom fra storbondehuset. At Niklas ville beholde Adam (Ezzari, 23, journ.anm.) på gården var ingen hemmelighet, det visste mange. At han vurderte Dorthe sa jeg ikke til henne. Det eneste jeg sa var at hun burde «skremme» med hvem hun skulle velge som storbonde hvis hun ryker - for eksempel meg. Jeg poengterte for Dorthe at hun ikke trengte å velge meg, men at det kunne være lurt å si det.

TÅRER: Dorthe Skappel bryter ut i tårer etter førstekjempevalget. Foto: TV 2
TÅRER: Dorthe Skappel bryter ut i tårer etter førstekjempevalget. Foto: TV 2 Vis mer

Etter valget ble tatt oppsto en diskusjon mellom Grini og Skappel, hvor førstnevnte hevder at hun sa det hun sa bare for å hjelpe henne. Sistnevnte forteller derimot at hun ble «skikkelig lei seg» og «satt helt ut av spill».

- Jeg tror det er en kombinasjon av at hun ikke helt forsto spillet og at hun var redd for å havne i tvekamp, og at hun derfor ikke forsto at jeg prøvde å hjelpe henne. Jeg er veldig spent på hva som hadde skjedd hvis hun hadde gjort som jeg sa, sier Grini til Se og Hør.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

Se og Hør har etter gjentatte forsøk ikke lyktes i å få en kommentar fra Dorthe Skappel.

- Ble rasende

Den tidligere håndballspilleren forteller at hun ble svært lang i maska da hun fikk høre at hun skulle i kamp igjen.

- Jeg hadde jo vært på båttur og hadde null oversikt over hva som hadde skjedd. Men jeg skjønte at mine ord hadde blitt fritt oversatt av mellomleddet Dorthe der.

- Jeg ble ganske rasende, og det går nok på det at jeg følte det litt håpløst og at det ikke hadde noe å si hva jeg hadde lagt ned av innsats.

RASENDE: Kjersti Grini ble rasende etter hun ble valgt til førstekjempe. Her med Vebjørn Selbekk, som prøver å få henne til å ikke sabotere ukesoppdraget. Foto: TV 2
RASENDE: Kjersti Grini ble rasende etter hun ble valgt til førstekjempe. Her med Vebjørn Selbekk, som prøver å få henne til å ikke sabotere ukesoppdraget. Foto: TV 2 Vis mer

Også storbonden kan skrive under på at stemninga ble veldig amper etter at valget var tatt.

- Kjersti ble veldig sint, så jeg skygget banen og håpet det verste skulle blåse over. Jeg kan forstå det, det er jo ikke noe gøy å bli valgt til førstekjempe. Det eneste jeg håpte på, var at hun ikke skulle sabotere. Jeg var ikke så opptatt av den kniven, men heller at folket skulle få penger til å handle på markedet, forklarer Baarli.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» har denne uka tatt grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

- Kollektiv utfrysing

Etter Grini ble førstekjempe valgte hun imidlertid å flytte ut av storbondehuset, som hun delte med Baarli og hans andre hjelper, Ingrid Simensen (28).

- At hun valgte å flytte ut var hennes valg, men det var veldig trist. Jeg hadde håpet at dette skulle bli en fin uke hvor vi tre skulle få samarbeidet til å flyte skikkelig. Men slik ble det ikke.

Som førstekjempe er Grini dermed én av to deltakere som skal ut i tvekamp denne uka, hvor bare vinneren får bli igjen på gården. Førstekjempens fordel er at den kan velge andrekjempen, men det er andrekjempen som velger greina det skal kjempes i.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det var veldig skummelt å være førstekjempe. Det jeg skjønner mer når jeg ser det på TV, er at man ikke er fryst ut. Men når man er det føles det som en slags kollektiv utfrysing, eller det er i alle fall fort gjort å ta det som det, selv om det ikke er meningen. Så det er ingen gøyal posisjon å ha. Det er rett og slett den ene posisjonen man prøver å unngå hele uka.

Nå er det imidlertid en god stund siden innspillinga av programmet var ferdig, og både Baarli og Grini forsikrer om at det ikke er noe ondt blod mellom dem nå.

- Jeg og Kjersti er perlevenner i dag, og vi melder stadig fram og tilbake, fastslår programlederen.

- Vi hadde våre fighter, Niklas og jeg, men han er en fyr som jeg instinktivt liker. Det var ingen jeg lo så godt av som Niklas. Jeg er bare glad for å bli kjent med han og vi er venner den dag i dag, avslutter Grini.

LES OGSÅ: - Det var forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer