FORNEBU 20100528. En skuffet Anna Bergendahl i Telenor Arena etter at det svenske bidraget røk ut i semifinalen i Eurovision Song Contest i Oslo torsdag kveld.              Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix Foto: Scanpix
FORNEBU 20100528. En skuffet Anna Bergendahl i Telenor Arena etter at det svenske bidraget røk ut i semifinalen i Eurovision Song Contest i Oslo torsdag kveld. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix Foto: ScanpixVis mer

- Hun ble offer for et stort system

«Bettan» mener den svenske MGP-fiaskoen skyldes helt andre ting enn Anna Bergendahl...

Se Anna Bergendahl storme inn på hotellet etter Eurovision-nederlaget nederst i saken!

SEHER.NO: Den andre semifinalen i Eurovision, som gikk av stabelen torsdag kveld, har vakt voldsom opppmerksomhet. Årsaken er at Sverige ikke gikk videre, og at man for første gang siden 1958 ikke får se våre svenske naboer i den svenske Eurovision-finalen. Da sett bort ifra 1970, da de skandinaviske landene valgte å boikotte arrangementet.

Elisabeth Andreassen (52) har deltatt for både Norge og Sverige i MGP-sammenheng. Til Seher.no legger hun ikke skjul på at hun synes det blir svært, svært trist uten de gule og blå i lørdagens finale på Fornebu Arena.

- Det er veldig synd at Anna Bergendahl ikke gikk videre, Sverige har jo liksom alltid vært med. Men det er nok også er litt av problemet, folk tenker at de alltid er med - og det er meget skummelt stemmermessig, sier Andreassen til Seher.no.

Den erfarne norske artisten ber nå folk om ikke å legge skylden på den 18 år gamle svenske jenta. For dette er ikke hennes feil, mener hun.

- Anna gjorde en kjempejobb, hun! Men det virket som at hun hadde litt tekniske problemer,  jeg synes ikke at hun hadde sterk nok lyd på stemmen - slik hun hadde under den svenske finalen i Stockholm. Men hun var bra, hadde uflaks - derfor håper jeg virkelig ikke at folk gir henne skylden for dette, sier 52-åringen, som derimot tror at selv svenskene har vett nok til nettopp det.

- Hun ble offer for et stort system, og har hatt en formidabel jobb. Dessuten tror jeg ikke det er så mange som stemmer i en semifinale. Stemte du? Uansett, jeg tror hun blir tatt imot i Sverige med sympati, mennesker er snille sånn sett.

- Hvordan tror du hun har det nå, Elisabeth?

- Jeg tror ikke hun har det veldig bra nå. Men hun har gode folk rundt seg, som vil følge opp og støtte henne. Anna trenger publikums støtte, det er ikke hun som har tapt dette. Men nå får vi heie på Didrik, sier Elisabeth Andreassen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Svenskesjokk i Eurovision

Se Anna Bergendahl storme inn på hotellet etter Eurovision-nederlaget her:


[obj:media:8662]