- Hun ble en fremmed datter i mange år

Lene Alexandra Øien og moren fikk et anstrengt forhold, etter at den norske artisten ble utsatt for voldtekt som tenåring.

REPARERTE FORHOLDET: Etter at hun opplevde voldtekt i tenårene fikk Lene Alexandra Øien og moren Nina et anstrengt forhold og Lene trakk seg inn i seg selv. I dag har mor og datter igjen god kontakt. Her er de avbildet i 2008.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
REPARERTE FORHOLDET: Etter at hun opplevde voldtekt i tenårene fikk Lene Alexandra Øien og moren Nina et anstrengt forhold og Lene trakk seg inn i seg selv. I dag har mor og datter igjen god kontakt. Her er de avbildet i 2008. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sin selvbiografiske bok «Bra Nok!» som ble utgitt i fjor, skrev en åpenhjertig Lene Alexandra Øien (32) at hun i tenårene hadde blitt skjenket full og voldtatt av flere gutter.

- Da jeg våknet til meg selv, fikk jeg vite at flere av gutta hadde misbrukt meg seksuelt mens jeg var bevisstløs av alkohol. Jeg ble fortalt at jeg hadde skreket på mamma da det skjedde, skriver Øien i boken.

Tirsdag gjestet Lene Alexandra og moren Nina TV 2-programmet «God morgen Norge» og fortalte at de fikk et anstrengt forhold etter den dramatiske hendelsen.

Ifølge Nina ville ikke den da 12 år gamle Lene fortelle om problemene, og hun kunne ikke hjelpe datteren selv om hun skjønte at noe var alvorlig galt. 

SANGER: Lene Alexandra Øien har også satset på musikk. Hun er kanskje best kjent for sangen «My boobs are OK». Her sammen med sin daværende manager Christer Falck i 2007.  Foto: Stella Pictures
SANGER: Lene Alexandra Øien har også satset på musikk. Hun er kanskje best kjent for sangen «My boobs are OK». Her sammen med sin daværende manager Christer Falck i 2007. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg skjønte at hun hadde det vanskelig på innsiden med et eller annet som hun ikke fikk ut. Hun ble på en måte en fremmed datter i mange år. Vi fikk ikke den gode kontakten og det var vanskelig mange ganger å være mamma, sier Nina i «God morgen Norge».

- Tøft til tider

Da datteren senere ble kjent gjennom «Robinsonekspedisjonen» og stilte opp lettkledd med 1,2 kilo nyinnkjøpt silikon var det også utfordrende for Nina.

- Det har vært tøft til tider. Mange ting som har kommet frem som jeg ikke ønsket skulle komme frem. Men det har vært mye gøy også. I starten var det uvant å ha en datter som var så kjent med så mange overskrifter.

Etter hvert kom alle kortene på bordet og i dag har mor og datter igjen et nært og godt forhold. I TV 2-programmet takker Lene moren for all støtten.

- Hvis jeg ikke hadde hatt støtten fra mamma hadde det nok ikke gått så veldig bra. Det er noe helt spesielt å ha en bauta som alltid er der for deg. Det er noe alle mennesker burde ha.

LES OGSÅ: Brudd for Lene Alexandra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer