Johnny Depp og Amber Heard:

- Hun bæsjet i sengen min

Da Johnny Depp fant avføring i sengen sin, forstod han at ekteskapet med Amber Heard hadde gått opp i røyk.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag startet rettssaken mellom skuespiller Johnny Depp (57) og eieren av tabloidavisen The Sun, News Group Newspapers (NGN), i High Court i London.

Saken bunner i at Depp har gått til sivilt søksmål mot avisen, for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Dette føler stjernen seg ærekrenket for, og følgelig krever han oppreisning.

Det er satt av tre uker til saken, og saken fortsetter i dag, onsdag. Til stede i retten er også ekskona Amber Heard (34), som var gift med Depp fra 2015 til 2017. I den aktuelle artikkelen i The Sun, ble Depp også anklaget for å ha vært voldelig i ekteskapet med Heard - noe han selv har benektet hele veien.

I rettssalen tirsdag kom det frem en rekke oppsiktsvekkende detaljer fra forholdet mellom Hollywood-skuespilleren og ekskona - og i retten beskyldte han Heard for å være den voldelige i forholdet, ifølge Sky News.

I RETTEN: Johnny Depp ankommer retten i London onsdag - når rettssaken fortsetter. Det er satt av tre uker til saken. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Johnny Depp ankommer retten i London onsdag - når rettssaken fortsetter. Det er satt av tre uker til saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Depp skal ha fortalt i retten at han forsto at ekteskapet var over da han oppdaget avføring i sengen sin. 57-åringen anklaget også Heard for å ha slått ham i ansiktet på et fly, samt at ekskona skal ha kastet flere flasker med vodka på ham.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Avføring i sengen

Johnny Depp startet sitt vitnemål tirsdag, og det er ifølge BBC satt av tre dager til hans forklaring.

I vitnemålet tirsdag hevdet Hollywood-stjernen også at Heard - eller noen av vennene hennes - bæsjet i sengen hans mens de var gift. Depp forklarte at ekskona skal ha avfeid det hele som en «harmløs spøk», ifølge Sky News.

I retten fortalte 57-åringen også om sitt rusmisbruk opp gjennom årene, og han innrømmet å ha brukt en rekke narkotiske stoffer, inkludert marihuana, kokain, LSD og ecstasy, ifølge Sky News.

Johnny Depp har også saksøkt The Suns underholdningsredaktør Dan Wootton for den aktuelle artikkelen.

Vis mer

Både Depp og Heard var til stede i retten tirsdag - men ikke samtidig. De brukte forskjellige innganger, og begge hadde på seg munnbind.

I vitnemålet omtalte Depp ekskona også som «kalkulerende» og «en sosiopat». Ifølge Sky News ble det også henvist til lydopptak av samtaler mellom 57-åringen og Heard - blant annet av en samtale fra september 2015, der Heard sier at hun slo sin daværende ektemann.

Famøs flytur

I et skriftlig rettsdokument utdyper 57-åringen også hva som skal ha skjedd under den famøse flyturen hvor han hevder kona gikk til angrep på ham. Flyturen skal ha funnet sted i 2014 eller i starten av 2015, hevder Depp.

- Så ble hun psykisk voldelig og slo meg gjentatte ganger i ansiktet. Jeg flyttet meg bakover i flyet for å komme unna henne, men da fulgte hun etter meg inn på flyets soverom, hvor hun igjen slo meg i ansiktet og hodet, heter det i dokumentet, ifølge Sky News.

PÅ PLASS: Amber Heard ankommer High Court i London på dag nummer to for saken mellom Johnny Depp og tabloidavisen The Suns eier, News Group Newspapers (NGN). Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Amber Heard ankommer High Court i London på dag nummer to for saken mellom Johnny Depp og tabloidavisen The Suns eier, News Group Newspapers (NGN). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Depp hevder også at Heard skal ha kastet to vodkaflasker på ham under et opphold i Australia i mars 2015, noe som førte til at Depp fikk et kutt i en finger.

Amber Heard og Johnny Depp har med andre ord kastet beskyldninger mot hverandre om hvem som har vært voldelige i forholdet deres. En talsperson for Heard sendte ut en uttalelse før rettssaken startet, hvor det kom frem at 34-åringen vil gå videre etter forholdet med Depp.

- I stedet har hun blitt dratt til retten for å avgi bevis på noen av de mest urovekkende øyeblikkene i livet hennes, heter det i uttalelsen, ifølge Sky News.

SKILT: Amber Heard og Johnny Depp skilte lag i 2017, men nå møtes de igjen - i retten. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Amber Heard og Johnny Depp skilte lag i 2017, men nå møtes de igjen - i retten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det betyr imidlertid ikke at enkelte beviser ikke taler Heards sak. Ifølge Sky News ble det onsdag lest meldinger høyt i retten som Depp hadde sendt til skuespiller Paul Bettany. Der beskriver han kona som «en heks», og vil at hun skal «brenne».

Han sier selv at han sendte disse meldingene fordi kona prøvde å få han til å holde seg unna alkohol og narkotika.

Anklaget eksmannen for vold

Det skal også nevnes at Johnny Depp har en rekke voldsanklager bak seg fra før. Kort tid etter at det ble kjent at han og Heard skulle skilles i mai 2016, gikk Heard ut og anklaget Depp for vold - noe som førte til at hun fikk innvilget besøksforbud mot eksmannen.

I august samme år trakk hun imidlertid voldsanklagene, samtidig som hun offentliggjorde en video der hun fortalte om partnervold og farene ved det - og trakk inn sine egne erfaringer. De gikk gjennom en bitter skilsmissestrid i 2016, som til slutt endte med et forlik i januar 2017.

I mars 2019 blusset imidlertid striden opp på ny, da det ble kjent at Depp saksøkte ekskona for ærekrenkelse - og krevde 50 millioner dollar av henne.Depp ble også sommeren 2018 også anklaget for vold av kollegaen Greg Brooks, som han spilte sammen med i filmen «City of Lies».

Det er senere i rettssaken ventet at Johnny Depps tidligere partnere Vanessa Paradis (47) og Winona Ryder (48) skal vitne. De har begge tidligere har uttalt at Depp ikke har vært voldelig mot dem. Retten skal også hente inn venner fra Heards vennekrets, som hevder å ha sett Depp være voldelig.

Johnny Depp og Amber Heard møttes første gang på filmsettet til filmen «The Rum Diary» i 2011. I 2017 skilte de lag, etter å ha vært gift i to år.

LES OGSÅ: - Jeg klarte ikke takle smerten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer