GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Prins Henrik er død:

Humorprinsens ville sprell

- Han hadde både utstråling og karisma, og alltid en god kommentar på lur.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I morgentimene onsdag kom meldingen om at prins Henrik (83) av Danmark er gått bort.

- Hans Kongelige Høyhet prins Henrik sovnet stille inn tirsdag 13. februar klokka 23.18 på Fredensborg Slott, heter det i en pressemelding fra det danske kongehuset.

Dronning Margrethe og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, var ved hans side, opplyser kongehuset.

<strong>LIKTE Å HA DET MORO:</strong> Pins Henrik avbildet i Tivoli i København i 2016. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/NTB Scanpix
LIKTE Å HA DET MORO: Pins Henrik avbildet i Tivoli i København i 2016. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/NTB Scanpix Vis mer

- Nyte en dram

At prins Henrik var en fargerik karakter i det danske kongehuset, som tidvis gjorde seg bemerket for sine humoristiske sprell, er ikke til å komme unna.

- Prins Henrik har hele tiden vært en fargeklatt i den danske kongefamilien. Selv om han har vært kontroversiell med sine uttalelser, har han også vandret gatelangs og satt seg ned for å nyte en dram sammen med Københavns innbyggere på ulike danske kneiper, uttalte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng tirsdag.

  • Se video av prins Henriks mange morsomme sprell øverst i saken.

- Når prins Henrik var sammen med kong Harald og dronning Sonja, fikk han alltid det norske kongeparet til å le. Latteren satt alltid løst. Han hadde både utstråling og karisma, og alltid en god kommentar på lur, noe alle satte pris på, sier Stavseng.

DØDE TIRSDAG KVELD: - Hans Kongelige Høyhet prins Henrik sovnet stille inn tirsdag 13. februar klokka 23.18 på Fredensborg Slott, heter det i pressemeldingen fra det danske kongehuset. Video: NTB Vis mer

- Slik vil han huskes

Forfatter og journalist Stéphanie Surrugue kom tett på prins Henrik i forbindelse med sin kritikerroste portrettbok «Enegænger», utgitt i 2010.

- Prins Henrik vil først og fremst gjerne huskes for sin mer enn 50 år lange innsats for Danmark, sier Surrugue til danske Se og Hør.

Gjennom mange dagers intervju på prinsens morsmål, fransk, lærte hun prinsen å kjenne. I forbindelse med prins Henriks dødsfall, har danske Se og Hør spurt Stéphanie Surrugue hvordan han antakelig kommer til å bli husket av publikum.

- Jeg tror at han vil bli husket for sin innsats for dansk næringsliv, for kulturlivet og for sine tre «hjertebarn», som han kalte dem - arkitekturen, internasjonale Røde Kors og Verdens naturfond. Utover dansk næringsliv, har dette vært de tre områdene han har hatt størst engasjement for, sier Surrugue.

LES OGSÅ: Slik kapret han dronningens hjerte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer