Hugh Jackman ble rammet av hudkreft for fjerde gang

- Jeg brukte aldri solkrem da jeg vokste opp, så jeg var en førsteklasses kandidat for å bli rammet, innrømmer Hugh Jackman.

ADVARER ANDRE: Hver gang Hugh Jackman har blitt rammet av kreft har han delt nyheten med fansen via Twitter og Instagram. Tre av gangene i form av et selfie med plaster på nesa, og en gang valgte han kun å poste et bilde av solfaktor-produkter. Foto: Hugh Jackman/Instagram
ADVARER ANDRE: Hver gang Hugh Jackman har blitt rammet av kreft har han delt nyheten med fansen via Twitter og Instagram. Tre av gangene i form av et selfie med plaster på nesa, og en gang valgte han kun å poste et bilde av solfaktor-produkter. Foto: Hugh Jackman/Instagram Vis mer

SEOGHØR.NO: I november 2013 fikk Hugh Jackman (47) første gang påvist hudkreft.

Det var etter at kona Deborra-Lee Furness (60) ba ham gå til legen med en mistenkelig føflekk at skuespilleren første gang oppdaget den skumle sykdommen.

- Deb ba meg om å sjekke et merke jeg hadde på nesen - og jammen hadde hun ikke rett! Det viste seg å være basalcellekarsinomer. Ikke vær dumme slik som meg. Test deg selv, og BRUK solkrem!!!», skrev han på Instagram den gang.

På under ett år fikk Jackman sykdommen tilbake to ganger til - sist i oktober 2014.

Hver gang har han delt nyheten med fansen på sosiale medier samtidig som han har oppfordret alle til å bruke solkrem og sjekke seg regelmessig.

Rammet for fjerde gang

Mandag avslørte Jackman at kreften hadde kommet tilbake - for fjerde gang.

- Dette er et eksempel på hva som skjer når man ikke bruker solfaktor. Basalcellekarsinomer. Den mildeste formen for kreft, men likevel alvorlig. Vær så snille å bruke solfaktor og gå til regelmessige legebesøk, skrev han på Instagram sammen med dette bildet av en plastret nese.

 

Inngrepet, etter at kreften ble påvist nok en gang, var vellykket.

- Han fjernet det mandag morgen. Marginene er fine og han har det bra, sier Jacks talsperson til People.com.

I fjor åpnet Hollywood-stjernen seg opp om kreften til nettstedet.

SUNSCREEN!

A photo posted by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

- Det er alltid et lite sjokk å høre ordet «kreft». Som australiener er det en ganske vanlig ting. Jeg brukte aldri solfaktor da jeg vokste opp, så jeg var en førsteklasses kandidat for å bli rammet, fortalte han.

 
 

Basalcellekarsinom er den mest vanlige hudkreftformen og har svært god prognose. Den betegnes som delvis ondartet, som betyr at den kan være invasiv og spre seg til lokalt vev, men at den ikke sprer seg til andre deler av kroppen gjennom blod og lymfe.

Mennesker med blek hud blir oftest rammet og det er også dokumentert arvelighet. Typiske årsaker til utbrudd er overdreven soling og opphold i høyere områder der solen er sterkere.

POPULÆR: Hugh Jackman har blant annet gjort suksess som superhelten Wolverine i X-Men-filmene- Foto: All Over Press
POPULÆR: Hugh Jackman har blant annet gjort suksess som superhelten Wolverine i X-Men-filmene- Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Hugh Jackman tvinges til å gå opp i vekt