De siste årene har flere store navn fått kritikk for promotere reisedestinasjoner som De forente arabiske emirater og Saudi-arabia.
Kritikken går ut på at dette er land som bryter med flere menneskerettigheter. Blant annet kan skeive risikere mange år i fengsel ifølge Amnesty.

Måtte gå med skandale-ektemannen
Dermed uttrykker fansen stor skuffelse når skuespiller Rebel Wilson (42) og kjæresten Ramona Agruma deler bilder fra luksusferie Dubai.
Politisk rådgiver i Amnesty, Frank Conde Tangberg, mener det er viktig at hele virkeligheten kommer fram.
«Du aksepterer pengene deres»
På Instagram har «Pitch Perfect»-stjernen delt flere bilder fra et luksushotell i Dubai. Under bildene legger hun igjen to hjerter og tagget hotellet.
Skuespilleren og kjæresten var i storbyen i anledning åpningen av luksushotellet Atlantis The Royal i helgen. Paret har også delt flere bilder og snutter fra en Beyoncé-konsert, ifølge det australske nyhetsnettstedet News.
Etter å ha delt flere bilder og videoer fra ferien, stilte flere av Wilsons elleve millioner følgere seg undrende til at hun har valgt å promotere for et sted der hun, bare ved å være skeiv, bryter loven.
«Menneskerettigheter? LGBTQ? Avfølger deg nå», skriver en følger under et av stjernens bilder.

Slaktes
«Så jeg antar at du ikke støtter det skeive samfunnet, selv om du er en del av det. Dubai aksepterer ikke det kjærlighetsfyllte forholdet ditt, men du aksepterer pengene deres. Kult», lyder det fra en annen.
«Du har skuffet oss alle med dette. Penger burde ikke betale stillheten din», skriver en tredje.
Wilson har tilsynelatende ikke svart på kritikken.
- Diskrimineres i lov og praksis
Skuespilleren var imidlertid ikke den eneste som reiste fra Hollywood for promotere det nye Dubai-baserte luksushotellet.
Ifølge News hadde både Kendall Jenner (27), Liam Payne (29) og Ellen Pompeo (53) tatt turen for å ta del i åpningen.
Politisk rådgiver i Amnesty, Frank Conde Tangberg, understreker til Se og Hør at de ikke er motstandere av at influensere viser fram de fine sidene ved De forente arabiske emirater. Organisasjonen tar heller ikke til orde for boikott.
- Utfordringen er at myndighetene i De forente arabiske emirater har en bevisst satsing på å bruke idrett, kultur og influensere på å styrke eget omdømme og avlede oppmerksomheten fra menneskerettighetsbruddene i landet, forklarer Tangberg.
Han kan fortelle at myndighetene i landet utsetter menneskerettighetsforkjempere og andre for vilkårlige arrestasjoner, benytter tortur og overvåker folk ulovlig.

Norsk dansegruppe fnyser av kritikk
- Det er ikke ytringsfrihet i landet og man kan arresteres for å komme med helt legitime ytringer. Kvinner og LHBT-personer diskrimineres både i lov og praksis. Det er derfor viktig at hele virkeligheten kommer frem.
- Kan brukes som det passer dem
På spørsmål om hvordan skeive mennesker blir rammet av lovverket, henviser han til Straffelovens artikkel 358. Den kriminaliserer det som defineres som en «åpenbar usømmelig handling», samt uttalelser og handlinger som «fornærmer offentlig moral».
- Landet har en straffelov med flere vagt definerte bestemmelser som kan brukes til å slå ned på LHBT-personer og seksuelle handlinger mellom voksne samtykkende personer.
- Hva gjør at Wilson og hennes kvinnelige kjæreste kan feriere der åpenlyst?
- Det er vanskelig å kommentere på en enkeltsak, men lovene i De forente arabiske emirarer er vagt definert, slik at myndighetene kan bruke dem på en måte som passer dem.
Han utdyper:
- Som regel vil de ha mer å tjene på å la kjente personer reise til landet og promotere det til sine følgere enn å straffe dem. Men, man kan altså aldri være helt sikker på hva myndighetene vil foreta seg.
- Kan bidra til omdømmevasken
En del av det problematiske ved å reklamere for Dubai, er reglene for hva som kan publiseres på nett. Kjendiser som tar betalte oppdrag i De forente arabiske emirater må i utgangspunktet skaffe seg lisens fra National Media Council.
National Media Council administrerer landets omdømme innen lokal og internasjoal mediedekning.

Derfor forlater de Dubai etter ni år
- De må også forholde seg til landets cyberkriminalitetslov som pålegger teleoperatørene å blokkere innhold som for eksempel anses som en «fornærmelse mot De forente arabiske emirater eller offentlig orden», som «forakt mot religion».
- Her er tolkningsrommet stort, noe som skaper uforutsigbarhet for brukerne av internett. Det gjør det også vanskelig å ta opp kritikkverdige forhold i De forente arabiske emirater. Men, selv om man ikke mottar penger, så kan man likevel bidra til omdømmevasken.
LES OGSÅ: Får refs: - Litt mandig