Gwyneth Paltrow:

Hudflettes av fansen etter yoga-blemme

«Breaking: Gwyneth Paltrow oppfant yoga».

KRITISERES - IGJEN: Nok en gang får Gwyneth Paltrow kritikk fra fansen. Denne gangen hevder hun nærmest å ha oppfunnet yoga. Foto: NTB scanpix
KRITISERES - IGJEN: Nok en gang får Gwyneth Paltrow kritikk fra fansen. Denne gangen hevder hun nærmest å ha oppfunnet yoga. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det kan knapt gå en dag uten at den amerikanske superstjernen Gwyneth Paltrow (49) får kritikk for et eller annet. Skuespilleren har opp gjennom årene kommet med en rekke kontroversielle uttalelser om alt fra urinering til sex, der påstandene ofte nærmest er dratt ut fra løse luften - uten dokumentasjon eller beviser som støtter det hun sier.

Hennes nyeste påstand er av samme sort. I et nylig intervju med Wall Street Journal snakker hun om alt mulig rart, blant annet sin gryende interesse for yoga. Treningsformen, som har røtter innenfor både hinduismen og buddhismen, er minst 500 år gammel. I dag er yogaindustrien verdsatt til 16 milliarder dollar, eller 136,5 milliarder norske kroner, bare i USA alene.

Til magasinet snakker hun en god del om hobbyen, som hun hevder har hjulpet henne med både det ene og det andre. Det er likevel ikke det folk reagerer på. I et segment i praten klarer Paltrow å lire av seg følgende:

Hudflettes på nettet

- Unnskyld om dette kommer feil ut, men jeg var i Los Angeles på en yogatime nylig, og en 22 år gammel jente bak disken spurte: «Har du noen gang gjort yoga før?», og jeg snudde meg bokstavelig talt til vennen min, og sa: «Du har denne jobben fordi jeg har drevet med yoga før», sier Paltrow til avisen.

Kommentaren falt ikke i god jord hos fansen, som alle har gått til angrep på filmstjernen. Her kan du se et knippe av de sterke reaksjonene fra både fans og yogaentusiaster:

«Kjære Gwyneth Paltrow. Du har en «jobb» fordi enkelte mørke mennesker oppfant yoga. Med vennlig hilsen, enkelte mørke mennesker», skriver en.

«Denne dumrianen kommer aldri til å skjønne at verden ikke beveger seg rundt henne», skriver en annen.

Se et knippe utvalgte Twitter-meldinger her:

Feier vekk kritikken

Det virker derimot ikke som om kritikk går noe særlig inn på henne. I samme intervju snakket hun åpent om kritikken hun tidligere har mottatt, da hun tidvis publiserte sjokkerende påstander i magasinet Goop. Magasinet omtales som et «livsstilsmerke», og selger i tillegg til å publisere et magasin også produkter.

Paltrow nekter for at magasinet driver med såkalt «pseudovitenskap», som vil si at man publiserer tekster eller forskning som ikke anerkjennes av tradisjonell vitenskap eller akademia. All kritikken Paltrow og magasinet har fått for det, feier hun nærmest under teppet.

Vis mer Vis mer

- Folk begynte å tro at jeg var en tullekopp. Folk sa: «Hva mener du med at mat kan påvirke helse, din jævla psykopat?», sier hun, og fortsetter:

- Jeg er glad for at jeg har fått lide litt, fordi om du ser på kulturen vår da og nå, er folk mer nysgjerrige nå. Det er vakkert å se at folk føler seg sterkere av naturlige løsninger, eller gamle modaliteter, sammen med vitenskap og medisin, sier hun.

Foruten å ha rådet influensasyke til å sitte mye i badstu, har Paltrow også rådet kvinner til å dampe vaginaen sin.

I april inngikk Goop et samarbeid med forlaget Condé Nast, som blant annet eier magasinene Vogue og Vanity Fair, for å lage en magasin-versjon av nettstedet. Men i sommer ble magasin-samarbeidet avsluttet, blant annet fordi Condé Nast ville at Goop skulle sjekke at alle opplysningene de publiserte samsvarte med fakta.

Giftet seg

For to måneder siden ga Gwyneth Paltrow (46) og Brad Falchuk (47) hverandre sine ja i en intim seremoni i sin egen hage i Hamptons i New York.

Bryllupet sto lørdag 29. september med 70 av deres nærmeste venner og familie som vitner.

Selv om fotografer sikret seg bilder av celebre gjester som Robert Downey Jr. (53), Cameron Diaz (46) og Steven Spielberg (71), samt oversiktsbilder fra selve område hvor festen ble holdt, var det få andre detaljer rundt bryllupet som kom ut.

I november delte nygifte Gwyneth selv en rekke hemmeligheter fra den store dagen. Hollywood-stjernen la ut et bilde av seg selv og Brad, like etter at de hadde blitt mann og kone, på Instagram med følgende beskjed til sine nesten fem millioner følgere:

- Det tok meg litt tid å samle alt, men til dere som har spurt, her er endelig et lite innblikk fra den beste dagen i livet vårt, skrev hun sammen med en link til sin egen hjemmeside hvor hun har postet nesten 50 bilder fra bryllupet.

Oscar-vinneren giftet seg i en nydelig brudekjole i blonder fra Valentino, og The Attacca Quartet spilte under selve seremonien.

Paltrows barn, Apple (14) og Moses (12), som hun har fra ekteskapet med «Coldplay»-vokalisten Chris Martin (41), samt Falchuks barn Isabella og Brody, var selvsagt også til stede. Apple og Isabella fungerte blant annet som brudepiker og var iført matchende stroppeløse kjoler fra Monique Lhuillier, ifølge bildetekstene på Goops hjemmeside.

Etter at ekteskapet til Chris Martin tok slutt i 2014, var Gwyneth usikker på om hun noen gang ville gifte seg igjen.

- Jeg synes ekteskap er en utrolig vakker, nobel og verdig institusjon, jakt og streben. For jeg mener ikke at man bare gifter seg og så slutter det der; Jeg mener at dette er begynnelsen. Man oppretter denne tredje enheten som man må gi næring og ta vare på.

- I en periode tenkte jeg at jeg aldri kom til å gifte meg igjen. Jeg har barna mine, så hva er poenget? Men så møtte jeg denne fantastiske mannen og jeg innså at denne personen er det verdt å forplikte seg til på denne måten, fortalte hun til Marie Claire U.K da hun kom tilbake fra bryllupsreisen i Europa i oktober.

LES OGSÅ: - Hun forventet at jeg skulle spørre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer