Kathy Griffin og Melania Trump:

Hudfletter Melania etter uventet uttalelse

- Din tiltaksløse, medskyldige dritt.

SINT: Komiker Kathy Griffin gikk hardt ut mot USAs førstedame Melania Trump på Twitter. Dette likte ikke fansen. Foto: NTB Scanpix
SINT: Komiker Kathy Griffin gikk hardt ut mot USAs førstedame Melania Trump på Twitter. Dette likte ikke fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken kom USAs førstedame Melania Trump (48) med en sjelden uttalelse der hun kritiserte praksisen til ektemannen, den amerikanske presidenten Donald Trumps (71), sin administrasjon.

- Fru Trump hater å se barn skilt fra sine familier, uttalte Melania Trumps kommunikasjonsdirektør Stephanie Grisham til People mandag.

Førstedamen ba også Demokratene og Republikanerne om å samle seg for å fikse landets innvandringspolitikk.

I praksis betyr den nye politikken at alle som blir tatt for å ta seg inn i USA ulovlig, vil bli stilt for retten. Når foreldrene fengsles blir barna separert fra sine foreldre.

- Hun håper begge sider omsider kan komme sammen og få til en suksessfull innvandringsreform. Melania mener vi må være et land som følger alle lover, men også et land som regjerer med hjerte, het det i den uvanlige uttalelsen.

- Din tiltaksløse dritt

Ifølge tall fra det amerikanske sikkerhetsdepartementet DHS er over 2000 barn blitt skilt fra foreldrene sine den siste uken, som følge av en innstramming i USAs innvandringspolitikk, skriver Dagbladet.

Ikke overraskende skapte dermed uttalelsene til Melania store overskrifter i internasjonale medier. Ordene falt imidlertid ikke i god jord hos alle.

Den amerikanske komikeren Kathy Griffin (57) var nemlig rask ute med å svare førstedamen, og mente at Melania sine ord verken var nyttige eller lovende.

- F**k deg Melania. Du vet veldig godt at din ektemann kan sette en stopper for dette med en gang. Din tiltaksløse, medskyldige dritt, skrev komikeren på Twitter.

Uenig

Meldingen, som hittil har fått over 35 000 likerklikk det siste døgnet, har skapt stor misnøye i sosiale medier.

Flere er uenig i Kathys noe krasse ordbruk, og mener at komikeren ikke skal snakke for høyt når hun ikke har gjort noe for å bedre situasjonen selv.

- Har du forsøkt å gjøre noe med dette selv? Har du spurt Mexicos president om hvorfor folket hans er på flukt? Har du spurt om hvorfor han ikke tar vare på sine egne?, spør en på Twitter under navnet Lisa Ferranti til Kathy, med emneknaggene «vær en del av løsningen» og «bruk den store munnen din til nytte».

Den kjente amerikanske advokaten Walter Shaub (47), som spesialiserer seg på regjeringsetikk, tar imidlertid Kathy i forsvar.

- Noen henger seg kanskje opp i de stygge ordene her. Men hvis det finnes ett tilfelle der det passer seg, er det nettopp når presidentens kone aktivt deltar i å føre det amerikanske folket bak lyset når det kommer til brudd på menneskerettigheter som hennes ektemann står bak, skrev han på Twitter.

Elsket og hatet

Kathy Griffins uttalelser kommer kanskje ikke som et sjokk på de fleste - det er nemlig ikke første gang 57-åringen har gjort politiske stunt som har fått oppmerksomhet.

I mai i fjor stormet det rundt den amerikanske komikeren etter at hun delte en video på Twitter der hun løftet opp det som lignet president Donald Trumps avkuttede hode.

Mange reagerte kraftig på Griffins Twitter-stunt. I ettertid angret 57-åringen seg og slettet Twitter-profilen sin. Hun publiserte derimot en video hvor hun beklaget for at hun tråkket over streken.

På privaten har Kathy også hatt sitt å stri med.

I august i fjor barberte 57-åringen av seg alt håret til ære for sin søster som kjempet for livet mot kreft.

Stuntet fikk stor oppmerksomhet, blant annet fra hennes egen mor som hyllet datteren på sosiale medier.

- Min datter Kathleen Mary er en fantastisk person, skrev moren i en melding på Twitter.

Til tross for at det ikke er kjent hvilken krefttype søsteren kjemper mot, er det tydelig at sykdommen treffer et ømt punkt hos den kjente komikeren.

I 2014 døde nemlig hennes eldre bror, Gary Griffin, 63 år gammel etter å ha kjempet mot stadium fire av spiserørskreft i mer enn to år.

LES OGSÅ: - Fraktet til sykehus etter å ha truet med å skyte seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer