Tyra Banks:

- Hudfargen min er ingen trend

Supermodellen Tyra Banks raser mot at hudfarge og etnisitet blir sett på som mote.

SUPERMODELL: Tyra Banks, her avbildet backstage sammen med Heidi Klum på Victoria's Secret-showet i 2005, ønsker at motebransjen skal slutte å se på hudfarge som enten «in» eller «ut». Foto: AP/ NTB scanpix
SUPERMODELL: Tyra Banks, her avbildet backstage sammen med Heidi Klum på Victoria's Secret-showet i 2005, ønsker at motebransjen skal slutte å se på hudfarge som enten «in» eller «ut». Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Et nytt år betyr nok en ny sesong med «America's Next Top Model», med som alltid den amerikanske supermodellen Tyra Banks (44) i spissen som programleder.

Tidligere denne måneden stakk hun innom AOL Build series for å ha en aldri så liten spørsmålsrunde om den nye sesongen av «America's Next Top Model».

En i publikum reiste seg opp og stilte spørsmålet:

- Synes du at moteindustrien er liberal, og i så fall hvorfor tror du at det fortsatt er en kamp, ikke bare om hvordan man skal definere skjønnhetsidealer, men også forandre rasistiske reklamekampanjer?

​Til svar tok Tyra opp kampen mot det hun anser som et av de største problemene innenfor moteindustrien.

GJESTET BUILD SPEAKER SERIES: Fra venstre modell Ashely Graham, Tyra Banks og Drew Elliot. Her avbildet da de var på besøk hos AOL studios for å diskutere den nye sesongen av «America's Next Top model» tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
GJESTET BUILD SPEAKER SERIES: Fra venstre modell Ashely Graham, Tyra Banks og Drew Elliot. Her avbildet da de var på besøk hos AOL studios for å diskutere den nye sesongen av «America's Next Top model» tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Supermodellen la ut om at moteindustrien ikke er liberal, men at mange innenfor industrien kan være liberale i hvordan de lever og tenker.

- Hudfarge er ingen trend

Tyra forklarte videre at i flere år har moteindustrien kommentert på hva slags etnisitet som blir årets «trend» i de ulike sesongene av «America's Next Top Model», og at den tankegangen gjør det vanskeligere for modellene å bli anerkjent og få den respekten de fortjener.

- Min hudfarge har sett sånn ut siden jeg var seks måneder gammel.

- Min hudfarge er ingen trend og din hudfarge burde ikke være noen trend. Vi er den vi er og vi skal ikke være «inn» og «ut» av motebildet. Trenden burde være hva vi har på oss og ikke hvordan vi ser ut, det er den delen av moteindustrien jeg ikke liker, svarte Tyra.

​​Ifølge nettstedet Glamour har TV-serien «America's Next Top Model» alltid hatt med kvinner med røtter fra hele verden i sesongene sine.

Og den nyeste sesongen skal variasjonene i etnisiteter være større enn noensinne. ​

I forrige uke delte Tyra et bilde på sin Instagram-profil, hvor hun lagde en emneknagg med #Myskinisnotatrend.

Saken fortsetter nedenfor.

- En rumpe skal bare være

Under bildet gjentok hun det hun hadde påpekt i spørsmålsrunden med AOL Build Series og skrev:

«For meg er rase ingen trend. Min hudfarge er ingen trend, og din hudfarge er ingen trend (...) Min rumpe, hennes rumpe og din rumpe skal ikke være inn i dag og ut i morgen. Den skal bare være.»​​​​​

I kommentarfeltet under Instagram-bildet hylles supermodellen av følgerne sine.

«Hudfarge, penger, ingenting har betydning. Hva som betyr noe er at vi alle er lagd med den samme kjærligheten. Det har ingenting å si hvilken hudfarge du har. Heier på deg, Tyra. Verden trenger mer empati og du viser så mye av det.», skrev en følger i kommentarfeltet.

«Tyra, du inspirerer meg. Du er så allsidig og klok, og det er en glede å følge deg og kunne motivere deg på veien. Du får meg til å tro på meg selv. Tusen takk», skrev en annen.

​Hun delte også det samme innlegget på sin Twitter-profil.

Gikk hvert til sitt

Tyra var tidligere samboer med den norske fotografen Erik Asla (53), og sammen har de sønnen York Banks Asla.

I oktober i fjor begynte ryktene å svirre om at forholdet hadde tatt slutt etter fem år.

EKS-PARET: Supermodellen Tyra Banks sammen med eks-kjæresten Erik Asla. Foto: NTB Scanpix
EKS-PARET: Supermodellen Tyra Banks sammen med eks-kjæresten Erik Asla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere bekreftet Erik selv bruddet overfor VG.

«Jeg kan bekrefte at vi gikk våre egne veier i våres», skrev han i en sms til avisen i høst.

«Vi har det begge kjempefint og fokuserer på rollene som foreldre.»

Det var Page Six som omtalte bruddet først.

Den tidligere duoen møttes for første gang da Erik jobbet som dommer og fotograf i sesong åtte av norske «Top Model», som ble spilt inn i USA.

Fikk barn via surrogatmor

I januar 2016 delte det daværende paret nyheten om at de hadde fått barn, etter flere prøverørsforsøk.

Sammen fikk Tyra og Erik en sønn via surrogatmor.

- Vi er så glade for vår nye lille bunt av glede. Veien til dit vi er i dag har ikke vært en lett prosess, som vi tidligere har delt. Men det var et sterkt, vakkert lys i enden av tunnelen for meg og hans far, Erik, sa hun til People.com den gangen.

Kort tid etter delte Tyra sitt første bilde med det lille sjarmtrollet på sin Instagram-profil.

Under bildet skrev hun:

«Dette er den lykkeligste Valentine`s dagen i hele mitt liv. York, pappaen og jeg sender dere alle masse kjærlighet.»

LES OGSÅ: Slik ser supermodellen ut uten sminke