Jakob Oftebro:

- Huden i ansiktet mitt er fremdeles ganske ny

Mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i potensielt farlige situasjoner.

UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og Hør
UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Jeg har ikke fått varige mén, men som man kan se, er huden i ansiktet mitt fremdeles ganske ny. Så jeg reiser nok ikke til Mallorca med det første, sier skuespiller Jakob Oftebro (32) til danske BT.

Oftebro ble intervjuet av den danske avisen i forbindelse med danske TV 2s kommende dramaserie «Kriger», hvor Oftebro spiller en birolle. Oftebro pådro seg alvorlige brannskader i ansiktet etter et uhell på settet til TV-serien «Hamilton» i Sverige i mai i år.

Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter, ble Oftebro offer for en såkalt molotovcocktail, en flaskebombe med brennbar veske.

- Brant bort mye hud

Ifølge svensk politi ble Oftebro umiddelbart fraktet til sykehus i ambulanse, og Oftebros manager Anne Lindberg betegnet da tilstanden hans som alvorlig.

BT skriver at det rett etter ulykken var en frykt for at skuespilleren skulle bli blind. I et intervju med NRK tidligere i sommer fortalte Oftebro om hvordan han opplevde brannskadene.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sier han til NRK, og fortsetter:

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

- Må bli flinkere til å si nei

I sommer var Oftebro for første gang tilbake på scenen. Da spilte han i oppsetningen av Peer Gynt på Gålå sammen med sin far Nils Ole Oftebro.

For at skadene skulle lege best mulig, har Jakob Oftebro fått beskjed om å holde seg unna sollys de neste tre årene.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios etter ulykken. Dramacorp-Pampas Studios er produksjonsselskapet som lager «Hamilton».

Til den danske nettavisen BT forteller Jakob Oftebro at han mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i eventuelt farlige situasjoner.

- Vi er selvfølgelig nødt til å ta vare på hverandre. Det går ofte hardt for seg når vi gjør ting, og der blir vi nok nødt til å være ekstra påpasselige, sier Oftebro, og legger til:

- Men ulykker skjer, sånn er det jo. Noen ganger kan det være farlig, det vi gjør - og innebære en risiko. Derfor må vi også passe på hverandre og våre kollegaer - og bli bedre til å si nei, hvis vi ikke tror det er trygt, sier han.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nils Ole Oftebro: - Jakob brøt totalt sammen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer