Jakob Oftebro:

- Huden i ansiktet mitt er fremdeles ganske ny

Mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i potensielt farlige situasjoner.

UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og Hør
UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og Hør Vis mer

- Jeg har ikke fått varige mén, men som man kan se, er huden i ansiktet mitt fremdeles ganske ny. Så jeg reiser nok ikke til Mallorca med det første, sier skuespiller Jakob Oftebro (32) til danske BT.

Oftebro ble intervjuet av den danske avisen i forbindelse med danske TV 2s kommende dramaserie «Kriger», hvor Oftebro spiller en birolle. Oftebro pådro seg alvorlige brannskader i ansiktet etter et uhell på settet til TV-serien «Hamilton» i Sverige i mai i år.

Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter, ble Oftebro offer for en såkalt molotovcocktail, en flaskebombe med brennbar veske.

- Brant bort mye hud

Ifølge svensk politi ble Oftebro umiddelbart fraktet til sykehus i ambulanse, og Oftebros manager Anne Lindberg betegnet da tilstanden hans som alvorlig.

BT skriver at det rett etter ulykken var en frykt for at skuespilleren skulle bli blind. I et intervju med NRK tidligere i sommer fortalte Oftebro om hvordan han opplevde brannskadene.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sier han til NRK, og fortsetter:

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

- Må bli flinkere til å si nei

I sommer var Oftebro for første gang tilbake på scenen. Da spilte han i oppsetningen av Peer Gynt på Gålå sammen med sin far Nils Ole Oftebro.

For at skadene skulle lege best mulig, har Jakob Oftebro fått beskjed om å holde seg unna sollys de neste tre årene.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios etter ulykken. Dramacorp-Pampas Studios er produksjonsselskapet som lager «Hamilton».

Til den danske nettavisen BT forteller Jakob Oftebro at han mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i eventuelt farlige situasjoner.

- Vi er selvfølgelig nødt til å ta vare på hverandre. Det går ofte hardt for seg når vi gjør ting, og der blir vi nok nødt til å være ekstra påpasselige, sier Oftebro, og legger til:

- Men ulykker skjer, sånn er det jo. Noen ganger kan det være farlig, det vi gjør - og innebære en risiko. Derfor må vi også passe på hverandre og våre kollegaer - og bli bedre til å si nei, hvis vi ikke tror det er trygt, sier han.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nils Ole Oftebro: - Jakob brøt totalt sammen