UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og Hør
UTEN VARIGE MEN: Jakob Oftebro sier han er uten varige men etter brannulykken som skjedde under innspilling av tv-serien «Hamilton» i mai i år. Her sammen med kjæresten Hanna Chocron etter premieren på Peer Gynt-spelet på Gålå i Gudbrandsdalen 2018, den første offentlige jobben etter ulykken. Foto: Geir Olsen / Se og HørVis mer

Jakob Oftebro:

- Huden i ansiktet mitt er fremdeles ganske ny

Mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i potensielt farlige situasjoner.

- Jeg har ikke fått varige mén, men som man kan se, er huden i ansiktet mitt fremdeles ganske ny. Så jeg reiser nok ikke til Mallorca med det første, sier skuespiller Jakob Oftebro (32) til danske BT.

Oftebro ble intervjuet av den danske avisen i forbindelse med danske TV 2s kommende dramaserie «Kriger», hvor Oftebro spiller en birolle. Oftebro pådro seg alvorlige brannskader i ansiktet etter et uhell på settet til TV-serien «Hamilton» i Sverige i mai i år.

Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter, ble Oftebro offer for en såkalt molotovcocktail, en flaskebombe med brennbar veske.

- Brant bort mye hud

Ifølge svensk politi ble Oftebro umiddelbart fraktet til sykehus i ambulanse, og Oftebros manager Anne Lindberg betegnet da tilstanden hans som alvorlig.

BT skriver at det rett etter ulykken var en frykt for at skuespilleren skulle bli blind. I et intervju med NRK tidligere i sommer fortalte Oftebro om hvordan han opplevde brannskadene.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sier han til NRK, og fortsetter:

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

- Må bli flinkere til å si nei

I sommer var Oftebro for første gang tilbake på scenen. Da spilte han i oppsetningen av Peer Gynt på Gålå sammen med sin far Nils Ole Oftebro.

For at skadene skulle lege best mulig, har Jakob Oftebro fått beskjed om å holde seg unna sollys de neste tre årene.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios etter ulykken. Dramacorp-Pampas Studios er produksjonsselskapet som lager «Hamilton».

Til den danske nettavisen BT forteller Jakob Oftebro at han mener skuespillere bør bli flinkere til å si nei i eventuelt farlige situasjoner.

- Vi er selvfølgelig nødt til å ta vare på hverandre. Det går ofte hardt for seg når vi gjør ting, og der blir vi nok nødt til å være ekstra påpasselige, sier Oftebro, og legger til:

- Men ulykker skjer, sånn er det jo. Noen ganger kan det være farlig, det vi gjør - og innebære en risiko. Derfor må vi også passe på hverandre og våre kollegaer - og bli bedre til å si nei, hvis vi ikke tror det er trygt, sier han.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nils Ole Oftebro: - Jakob brøt totalt sammen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.

- Det kom et skrik fra kontoret

- Det kom et skrik fra kontoret

Annonsørinnholdfra norsk tipping

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255