Helene Olafsen:

- Høyhælte sko blir et problem i «Skal vi danse»

Den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen frykter at hennes tidligere skadeskutte kropp skal slå seg vrang på parketten.

KLAR FOR «SKAL VI DANSE»: Helene Olafsen skal svinge seg på parketten i høstens utgave av «Skal vi danse» Foto: NTB Scanpix.
KLAR FOR «SKAL VI DANSE»: Helene Olafsen skal svinge seg på parketten i høstens utgave av «Skal vi danse» Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør): For ett år siden la den skadeforfulgte snowboardkjøreren Helene Olafsen (27) offisielt karrieren på hylla. Likevel ligger ikke 27-åringen fra Oppegård på latsiden av den grunn.

Denne høsten legger hun seg nemlig i hardtrening som deltaker i årets «Skal vi danse» på TV 2.

Til Seoghør.no forklarer snowboardstjernen at hun frykter kroppen skal slå seg vrang i programmet på grunn av de mange skadene hun har pådratt seg før.

- Knærne er nok ikke fornøyd med å være så mange timer på parketten, forteller Helene, da Seoghør.no møtte henne under lanseringen av årets «Skal vi danse» - deltakere.

- I tillegg er jeg født med dårlig bevegelighet i en ankel, så å gå i disse høyhelte skoene blir et problem for meg, fortsetter hun.

Saken fortsetter nedenfor.

I VERDENSTOPPEN: Allerede som 17-åring vant Helene juniorverdensmesterskapet i Snowboardcross, og har som senior vunnet flere OL og X-Games medaljer. Foto: NTB Scanpix.
I VERDENSTOPPEN: Allerede som 17-åring vant Helene juniorverdensmesterskapet i Snowboardcross, og har som senior vunnet flere OL og X-Games medaljer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Måtte legge opp

Den blide 27-åringen har som tidligere toppidrettsutdøver litt av en CV å se tilbake på. Det siste tiåret har hun vært blant de fremste utøverne av snøbrettcross i verden, en snowboardgren som er regnet blant de tøffeste av ekstremsportene.

Allerede som 17-åring ble hun juniorverdensmester, og som senior hevdet hun seg i verdenstoppen helt til slutten.

Hun rakk å ta med seg flere OL og X-Games-medaljer, før hun la opp i 2016 på grunn av skadene hun pådro seg av brettkjøringen.

- Jeg hadde tenkt på det lenge. Jeg risikerte å bli invalid, og det ville jeg ikke. Å akseptere at karrieren er slutt, var veldig vanskelig. Det ble ikke sånn som jeg hadde forestilt meg, men jeg er uansett fornøyd, har hun tidligere fortalt Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

MESTERNES MESTER: Helene fikk andreplass i den beinharde konkurransen tidligere i år. Foto: Dagbladet.
MESTERNES MESTER: Helene fikk andreplass i den beinharde konkurransen tidligere i år. Foto: Dagbladet. Vis mer

Fortsatt aktiv

Etter at hun la opp, har hun på et knapt år rukket å delta i«Mesternes Mester», hvor hun kjempet seg til en solid andreplass, før hun denne høsten blir å se i det populære danseprogrammet.

- Jeg prøver å prioritere trening, for jeg blir sint hvis jeg ikke får beveget meg, forteller hun til Se og Hør.

At Helene er en aktiv jente, kommer nok godt med i høst, for da skal hun nemlig sjonglere mellom lærerstudier ved Høgskolen I Oslo og Akershus og trening og show i «Skal vi danse».

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRETS -DELTAKERE: Her er Helene sammen med resten av årets deltakere under høstens lansering av Foto: NTB scanpix
ÅRETS -DELTAKERE: Her er Helene sammen med resten av årets deltakere under høstens lansering av Foto: NTB scanpix Vis mer

Blant favorittene

Ifølge Helene er hun ingen danser fra før av, noe som var motivasjonen for å bli med på programmet.

- Jeg danser jo innimellom på fest, men å slå meg løs på dansegulvet kommer ikke naturlig for meg, forteller Helene.

Kort tid etter at deltakerne var lansert, var Helene ifølge spillselskapet «Betsson», en av favorittene i årets program, sammen med blant annet «SKAM»- skuespiller Cengiz Al.

Selv er den blide jenta ydmyk i forhold til egne vinnersjanser:

- Jeg jobber med å finne en strategi, men foreløpig er jeg bare fast bestemt på å øve mye, sier den smilende Oslo-jenta.

LES OGSÅ: Slik sjekket «SKAM»-kjekkasen opp kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer