SNART FORELDRE: Få dager før fødselen av deres første barn, jobber fortsatt prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Torsdag tok de imot diplomater på slottet i Stockholm.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
SNART FORELDRE: Få dager før fødselen av deres første barn, jobber fortsatt prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Torsdag tok de imot diplomater på slottet i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅNVis mer

Høygravide Sofia strålte på jobb med ektemannen

Den svenske prinsessen hviler ikke på laurbærene selv om hun snart blir mamma for første gang.

SEOGHØR.NO: Om kort tid kan svenske prins Carl Philip (36) og hans kone Sofia (31) ønske sitt første barn velkommen til verden.

Likevel er den vordende moren travelt opptatt med sine kongelige plikter.

Torsdag mottok paret en rekke FN-ambassadører på slottet i Stockholm, for å diskutere oppfølgingen av klimamøtet i Paris i desember.

Sofia nærmest glødet og var iført en kongeblå kjole med kort hvit jakke og en sløyfe over magen.

Prinsessens mage vitner om en nært forestående fødsel. Det skal ifølge Svensk Damtidning være snakk om få uker, eller til og med bare dager, før et nytt medlem av den svenske kongefamilien ser dagens lys.

PYNTET MAGEN: Sofia var kledd i en mørkeblå kjole med en hvit jakke. Den struttende magen var markert med en blå sløyfe.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
PYNTET MAGEN: Sofia var kledd i en mørkeblå kjole med en hvit jakke. Den struttende magen var markert med en blå sløyfe. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Det svenske kongehuset har kommunisert at Sofia er ventet å nedkomme i april. Men Sofia kan godt komme til å føde før. Erfaring tilsier at terminene som kongehusene oppgir som regel er feil, og satt noe fram i tid for å minske presset på prinsessene mot slutten av svangerskapet.

Det er spådd at prinsessen venter en liten gutt, noe den blå sløyfen også kanskje tyder på...

Torsdagens møte var siste gang på en stund at Sofia og Carl Philip representerer sammen. Kun to oppdrag gjenstår nå før Sofia tar fri for å fokusere på den kommende fødselen og morsrollen.

Tirsdag tar hun igjen mot gjester på slottet og 21. mars deltar hun på en workshop om flyktningbarn, sammen med dronning Silvia. Så er kalenderen tom frem til kongens fødselsdag 30. april.

FLOTT PAR: Her er Sofia og Carl Philip avbildet under en offisiell middag i februar.  Foto: Aftonbladet
FLOTT PAR: Her er Sofia og Carl Philip avbildet under en offisiell middag i februar. Foto: Aftonbladet Vis mer

LES OGSÅ: Estelle er den nye retroprinsessen