Høygravide Cathrine i sjokk etter innbrudd

Med rambukk banet frekke tyver seg vei inn hos den høygravide stavhopperen Cathrine Larsåsen - og stjal kunst for over 100 000 kroner.

HOBBYMALER: Flere av bildene til Cathrine henger hjemme i stuen til henne og samboeren Morten, i København. Forrige uke tok tyver seg inn i Larsåsens nye kunstgalleri og stjal kunst. Foto: Privat
HOBBYMALER: Flere av bildene til Cathrine henger hjemme i stuen til henne og samboeren Morten, i København. Forrige uke tok tyver seg inn i Larsåsens nye kunstgalleri og stjal kunst. Foto: Privat Vis mer

SEOGHØR.NO: Den høygravide stavhopperen og tidligere «Skal vi danse»-deltakeren Cathrine Larsåsen (28) har fått seg et skikkelig sjokk - bare noen dager før hun skal føde.

Forrige uke ringte nemlig politiet og fortalte at tyver hadde knust døren hennes med en rambukk.

STJÅLET: Dette er ett av de seks bildene tyvene fikk med seg fra galleriet til Cathrine. Foto: Privat
STJÅLET: Dette er ett av de seks bildene tyvene fikk med seg fra galleriet til Cathrine. Foto: Privat Vis mer
IVRIG: Cathrine Larsåsen er blitt en dyktig hobbykunstner. Foto: All Over Press
IVRIG: Cathrine Larsåsen er blitt en dyktig hobbykunstner. Foto: All Over Press Vis mer
FORTVILET: Frekke tyver banet seg vei inn til Cathrine Larsåsen og stjal seks av maleriene hennes. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FORTVILET: Frekke tyver banet seg vei inn til Cathrine Larsåsen og stjal seks av maleriene hennes. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Sporten.com omtalte saken først.

Det frekke innbruddet fant sted i  kunst-galleriet som hun er i ferd med å åpne på Røa i Oslo.

- Det var ikke noen særlig hyggelig beskjed å få akkurat nå. Jeg hadde planlagt å arrangere åpning allerede før fødselen, men nå tviler jeg på at det blir mulig, sier en oppskaket Cathrine Larsåsen til Seoghør.no.


100.000 kroner.
I følge den fortvilte hobbymaleren hadde tyvene fått med seg seks av bildene hennes. Verdien er anslått til godt over 100.000 kroner.

- Jeg er ganske sjokkert. Det var jo ikke dette jeg trengte i de lykkelige omstendighetene jeg befinner meg for tiden. Nå skulle jeg jo konsentrere meg om guttebabyen som kommer om noen dager, sier hun.

Cathrine er den norske kvinnen som har hoppet aller høyest i stavsprang. Men for åtte år begynte hun også å male på fritiden.


Fin terapi.
- Maling og tegning fungerer veldig godt som terapi for meg. Det er befriende å male. Jeg har ikke alltid en bestemt mening med det jeg lager. Det starter med et hvitt lerret, så kan jeg alltids forandre ting underveis til jeg blir fornøyd. Det er jo litt sånn livet er også, sier Cathrine som ikke bruker pensel.

I stedet tar hun fingre, hender og albuene sine til hjelp når hun skal smøre malingen sin ut over lerretet.

- Jeg maler tanker og følelser, og ofte mye kropp. Hvis folk skal ha det på veggen synes jeg det er fint at bildene også er litt humoristiske.


Selger på nettet.
Veggene i barndomshjemmet i Oslo er dekorert med bilder som viser en klar utvikling i fargebruk. Fra abstrakte landskap til ansikter og kropper i sterke, klare farger.

Cathrine forteller at hun inntil nå har solgt bildene sine på nettet - og hun regner med at de utspekulerte kunsttyvene har blitt sett dem der og blitt inspirert til å begå ulovlige handlinger.

Video: Cathrine Larsåsen viser gravidmagen i eksklusiv fotoshoot:


LES OGSÅ: - Jeg har fått et nytt forhold til kroppen min