IKONISK: Andrew Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spilte den spanske kelneren Manuel. Her sammen med serieskaper John Cleese i rollen som Basil Fawlty. Foto: NTB SCANPIX
IKONISK: Andrew Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spilte den spanske kelneren Manuel. Her sammen med serieskaper John Cleese i rollen som Basil Fawlty. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Andrew Sachs:

«Hotell i særklasse»-stjernen er død

Andrew Sachs ble kjent som den ikoniske kelneren Manuel i TV-serien.

Andrew Sachs er død, 86 år gammel.

Den tysk-britiske skuespilleren døde på et pleiehjem 23. november, og ble gravlagt torsdag. Sachs hadde slitt med sykdom i flere år, og var dement de fire siste åra av livet sitt.

- Hjertet mitt har vært knust hver dag i en stund, sier enka Melody Sachs til Daily Mail.

Hun sier mannen aldri klaget over sykdommen.

- Det var ikke bare trist. Han jobbet i to år. Vi var glade og lo alltid. Det var aldri et kjedelig øyeblikk. Han var dement i fire år, men vi merket egentlig ingenting før han begynte å glemme, sier kona.

Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spiller den spanske kelneren Manuel. Han ble en publikumsfavoritt blant mange i TV-serien som ble skapt av John Cleese og «Monthy Pyton»-gjengen.

Serien, som ble laget i tolv episoder, ble først sendt på NRK i 1976 og 1979, og har gått flere ganger i reprise.

Sachs ble født i Berlin i 1930 til en katolsk mor og en jødisk far. Han kom til Storbritannia da familien flyktet fra nazistene i 1938.

Han hadde en lang karriere på scenen, på TV og på radio.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.