Hotel Cæsar forandres, men en gammel karakter gjør comeback

- Hun er nok ute etter litt penger.

VAR EN LITEN TUR INNOM I FJOR: Gjertrud Krogstad hadde et lite comeback i 2015, men gjør nå comeback nok en gang for å blåse liv i den gamle feiden mellom Krogstad og Anker-Hansen-familiene. Foto: TV 2
VAR EN LITEN TUR INNOM I FJOR: Gjertrud Krogstad hadde et lite comeback i 2015, men gjør nå comeback nok en gang for å blåse liv i den gamle feiden mellom Krogstad og Anker-Hansen-familiene. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag er det 18 år siden aller første episode av den populære TV 2-serien «Hotel Cæsar» ble sendt på TV. Tidligere i år kom nyheten om at kanalen tar «Hotel Cæsar» av lineær TV.

TV 2 bestilte da 50 nye episoder av den lengstlevende norske såpeserien, og besluttet samtidig å flytte den folkekjære dramaserien fra lineær TV til TV 2 Sumo.

- Siste lineære episode sendes i løpet av desember 2016, deretter vil serien kun vises på TV 2 Sumo, sa dramasjef i TV 2, Christopher Haug den gang.

Fredag slapp TV 2 detaljene rundt omstillingen i en pressemelding, etter at VG røpte at «Hotel Cæsar» bare skulle sende en episode i uken, fra og med 2017, tidligere denne uken.

- Vi ser at serien er veldig populær på TV 2 Sumo, mens den over flere år har mistet seere på den lineære visningen. Derfor tar vi sats og satser digitalt etter nyttår, forteller dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Saken fortsetter under bildet.

TREKKPLASTER: Evelyn Rasmussen Osazuwa (Amanda), Sølje Bergman (Ninni), Anette Hoff (Juni) og Sofie Asplin (Jenny) er blant trekkplastrene til den kjente såpen denne høsten. Bildet er fra TV 2 sin høstlansering.  Foto: NTB scanpix
TREKKPLASTER: Evelyn Rasmussen Osazuwa (Amanda), Sølje Bergman (Ninni), Anette Hoff (Juni) og Sofie Asplin (Jenny) er blant trekkplastrene til den kjente såpen denne høsten. Bildet er fra TV 2 sin høstlansering. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjører «Skam»-format

Fra og med 2. januar vil Hotel Cæsar sendes mandag-torsdag, men med en litt annen vri enn de siste 18 årene. Samtidig slippes episodene klokka 16.30 istedenfor 19.30.

- Episodene mandag til onsdag vil være i et kortere og mer spisset format, mens på torsdag vil man kunne se de tre episodene sydd sammen. Torsdagsepisoden vil også inneholde nye scener og en ny historie man ikke har sett tidligere i uken, forteller Haug, som håper den nye måten å skrive Cæsar på kan lokke flere til serien.

- Med en kortere og mer spenningsdrevet historie håper vi jo selvfølgelig at enda flere ser «Hotel Cæsar». Samtidig har vi forståelse for at noen ønsker å se Cæsar på "gamle" måten, derfor får man også muligheten til dette i torsdagsepisoden, utdyper Haug.

Måten «Hotel Cæsar» nå produserer på kan minne mye om dagens «Skam», og selv om hun ikke vil kommentere det ytterligere, kan presseansvarlig Maria Sandvik fortelle at uansett format, er det produktet de produserer som er viktig for produksjonen. 

- Vårt fokus er hele tiden på å levere et så godt produkt som mulig. Vi har produsert en sesong vi er veldig stolte av med en tydelig «Hotel Cæsar»-signatur.

Saken fortsetter under bildet.

PROMOBILDE HØSTEN 2015: Fjorårets promo-bildet fra Hotel Cæsar var inspirert av Jesus siste måltid før han ble korsfestet. 
 Foto: Bjørn Wad/TV 2
PROMOBILDE HØSTEN 2015: Fjorårets promo-bildet fra Hotel Cæsar var inspirert av Jesus siste måltid før han ble korsfestet. Foto: Bjørn Wad/TV 2 Vis mer

Gjertrud Krogstad gjør comeback

Det er foreløpig lite informasjon om hva som vil skje på hotellet etter jul, men presseansvarlig Maria Sandvik avslører til Seoghør.no at den kjente karakteren Gjertrud Krogstad, som spilles av Kari Simonsen (79), vil gjøre comeback.

- Det stemmer at Gjertrud Krogstad gjør comeback.

Dette er Gjertrud Krogstad:

Kari sjekket inn som Gjertrud i «Hotel Cæsar» først i 2000, men ble hyppig snakket om to år før sin debutt på skjermen.

Kari Simonsens karakter Gjertrud er nemlig mor til Svein og Ninni Krogstad, som på den tiden var noen av seriens mest populære karakterer.

Nå, i nyere tid, har Svein (Tom Eddie Brudvik) sjekket ut, mens Ninni (Sølje Bergman) i 2015 nok en gang sjekket inn. Da spilt av ny skuespiller. 

Ninni-karakteren satt flere år i fengsel for drapsforsøk på karakteren Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad) og drapet på karakteren Arne Marcussen (Ingar Helge Gimle).

Kari Simonsen: - Jeg liker henne

Kari Simonsen forteller at hun er glad i Gjertrud-karakteren, men også at hun kommer inn for å skape intriger.

- Jeg liker henne. Hun er tøff, røff og ganske gal. Når hun nå kommer tilbake er hun nok ute etter litt penger. Hun kommer ikke bare av mors- eller oldermorskjærlighet. Det ligger noe i bunn, sier Simonsen til Seoghør.no.

For gjennom de første sesongene, og egentlig gjennom alle år, har det vært en feide mellom Anker-Hansen familien, som eier hotellet, og Krogstad-familien.

Dette fordi karakteren Ninni Krogstad (den gang Henriette Lien) giftet seg med hotellkongen Georg Anker-Hansen (Toralf Maurstad), og arvet 50 millioner kroner etter hans død.

De siste årene har vi ikke sett så mye til denne feiden, men Simonsen kan bekrefte at det kommer til å bli sentralt nok en gang.

- Den blusser opp igjen, så absolutt.

Saken fortsetter under bildet.

INN OG UT: Kari Simonsen har vært med i Hotel Cæsar siden 2000, og hennes karakter Gjetrud Krogstad har gjennom årene vært inn og ut av serien. De siste årene har karakteren oppholdt seg i Brasil med sønnen Svein. 

 Foto: Aslaksen, Einar
INN OG UT: Kari Simonsen har vært med i Hotel Cæsar siden 2000, og hennes karakter Gjetrud Krogstad har gjennom årene vært inn og ut av serien. De siste årene har karakteren oppholdt seg i Brasil med sønnen Svein. Foto: Aslaksen, Einar Vis mer

Videre forteller Simonsen at hun har ett godt forhold til «Hotel Cæsar», og at det er trist hvis serien legges ned etter de 50 episoden som skal sendes i 2017.

- Jeg synes det er et fint sted å jobbe. Det er mange flinke folk der. Masse dyktig håndverk. Det er trist om de ikke fortsetter.

Produksjonen er også glade for at Kari gjør comeback som Gjetrud, det kan SoMe- og presseansvarlig Maria Sandvik bekrefte.

- Vi er veldig glade for at Kari kommer tilbake. Hun er en fantastisk dame som kommer til å tilføre serien masse herlig drama. 

Men Gjetrud er ikke den eneste karakteren som gjør comeback.

- Det sjekker inn flere spennende karakterer på hotellet, både nye og gamle, forteller Sandvik.

- Vi kjenner oss ikke igjen i denne beskrivelsen

Det var regissør Petter Skafle Henriksen, som etter tillatelse fra produksjonen, avslørte at den folkekjære karakteren gjør comeback i Hotel Cæsar. Dette gjorde han på Instagram.

«Når VG koker suppe om dårlig arbeidsmiljø på «Hotel Cæsar», koker jeg bare mer såpe sammen med noen av landets beste og proffeste», skriver han på Instagram.  Foto: Viggo Knudsen

For produksjonen kjenner seg nemlig ikke igjen i anklagelsene som kom ut i VG forrige uke. De skrev at flere anonyme kilder på settet er redde for arbeidsplassene sine, og at de føler TV 2 leker med kontraktene deres.

- Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen. Vi opplever at det er god stemning på huset. Holdningene som har kommet ut i VG er fra veldig få personer, uttaler Skafle Henriksen.

- Jeg kommer rett fra studio nå. Vi har denne uken spillt inn fem nye episoder. Vi spiller inn på akkurat samme måte som tidligere. Det er ingen forksjell, og det er god stemning på settet.

TV 2 bestiller en sesong av gangen

Presseansvarlig Maria Sandvik er enig med Petter, og forteller at produksjonen ikke er noe annerledes nå, selv om det produseres mindre episoder enn tidligere.

- Vi jobber på samme måte som vi alltid har gjort. Den eneste forskjellen er at denne sesongen er litt kortere enn de tidligere sesongene, men den er proppfull av drama, maktkamp og kjærlighet, det kan vi love dere.

Det at en TV-serie bestilles en sesong av gangen er ikke noe unikt for «Hotel Cæsar». Det er noe alle TV-serier må gjennom, og Maria kan fortelle at noe dramatikk rundt det er det absolutt ikke.

- Nå har vi fått denne bestillingen her, og så håper vi at det kommer en ny bestilling etter denne. Slik har det allitd vært. Dette gjelder for alle TV-produksjoner, og det ligger ingen dramatikk i det, forteller hun.

LES OGSÅ: Stormet av scenen i Manchester og raste mot fansen

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer