Hotel Cæsar: - Vi føler vi lurer seerne

Ansatte i produksjonen langer ut mot TV 2.

SLUTT? Den 16. november spilles siste episode av den populære TV 2 serien Hotel Cæsar inn. Alle skuespillerne og mange andre står da uten kontrakt. Foto: TV 2
SLUTT? Den 16. november spilles siste episode av den populære TV 2 serien Hotel Cæsar inn. Alle skuespillerne og mange andre står da uten kontrakt. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den norske såpeserien Hotel Cæsar hadde TV-premiere 24. oktober 1998 og har i dag produsert over 3000 episoder. Dette gjør serien til den lengstlevende såpeserien i Skandinavia gjennom tidene.

Nå kan det derimot se ut som om det går mot slutten for hele produksjonen.

Ifølgeavisa.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE FJES: Her er Anette Hoff, Sofie Asplin og Rudy Claes på sommerfest og feiring av episode 3000 for Hotel Cæsar i juni. Foto: Aller Media NO
KJENTE FJES: Her er Anette Hoff, Sofie Asplin og Rudy Claes på sommerfest og feiring av episode 3000 for Hotel Cæsar i juni. Foto: Aller Media NO Vis mer

TV-seerne avgjør fremtiden

TV-serien, som har vunnet flere Gullrute-priser, sendes i dag på TV 2, men skal flyttes til Sumo etter nyttår - hvor seerne må betale for et abonnement. Samtidig skal det kuttes ned fra 185 episoder per sesong til kun 50.

Kilder VG har snakket med beskriver stemningen som «svært betent, vemodig og bitter».

– Her er det snakk om en arbeidsplass med 120 mennesker, som ikke aner om de har jobb til våren. Det er helt horribelt. Situasjonen er ekstremt uverdig for alle som har jobbet med dette i mange år. TV 2 burde gitt oss klar beskjed, men det er kun pengehensyn og seerandel som betyr noe. I tillegg er dette rent lureri overfor publikum, sier en opprørt ansatt til avisa.

Saken fortsetter under bildet.

VETERAN: Anette Hoff er den eneste «Hotel Cæsar»-stjernen som har vært med siden starten i 1998. Her under innspilling av episode nr. 3000.
VETERAN: Anette Hoff er den eneste «Hotel Cæsar»-stjernen som har vært med siden starten i 1998. Her under innspilling av episode nr. 3000. Vis mer

Handlingen på intrige-hotellet dreier seg ofte rundt det kompliserte forholdet mellom familiene Anker-Hansen og Krogstad, og nå som det blir drastiske kutt i antall episoder, mener ansatte blant annet at seerne blir ført bak lyset ved å få servert langt mindre doser fra såpehotellet.

– Det er en ganske gjengs oppfatning at vi føler vi lurer seerne, sier en kilde til VG.

Dramasjefen i TV 2, Christopher Haug, synes det er trist at ansatte føler seg uverdig behandlet.

– Det er overhodet ikke vår intensjon. I en perfekt verden skulle jeg gjerne skrevet evighetskontrakt, men som med alle andre programmer i TV 2 gjør vi en vurdering når vi har sett sesongen an. Det er seerne som avgjør, og den usikkerheten må alle leve med.

Til tross for den dystre stemning så er de anonmye kildene VG har snakket med glade i jobben sin.

Ellen Alveberg, administrerende direktør i Metronome Spartacus, som produserer «Hotel Cæsar», sier stemningen på settet er god og at serien fremdeles klarer seg veldig bra.

- Det ingen signaler som sier at dette er slutten. Det som skjer, representerer forhåpentlig kun en pause i opptakene. Vi ønsker selvsagt å fortsette og er stolte av produktet vi leverer, forteller hun til avisa.

LES OGSÅ: Brudd for Kim-Daniel Sannes og «Jegertvilling»-Johanne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer