Hot shopping i London

Tidligere i år var Jan Thomas i London for å style Hanne Krogh. Nå får også du nyte godt av superstylistens hete tips.

STJERNENES STYLIST: Jan Thomas pynter opp superstjernene til daglig, men her gir han gode råd til oss andre. Foto: Tor Kvello
STJERNENES STYLIST: Jan Thomas pynter opp superstjernene til daglig, men her gir han gode råd til oss andre. Foto: Tor Kvello Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER:NO: Den ene dagen jobber Jan Thomas (38) med noen av verdens hotteste modeller i Milano, den neste er han i New York for å hjelpe Madonna. Men spør du Max Factor-stylisten hvilken by han alltid vender tilbake til, kommer det lynraskt: London!

- London er et eldorado for alle som ønsker å fornye garderoben, forteller Jan Thomas med stjerner i blikket.

- Du finner alt her, fra de aller dyreste designerklærne til det billige og trendy. Er det for dyrt i en butikk og du liker det du ser anbefaler jeg uansett at du tar en titt. Det er nemlig fullt mulig å finne rimeligere utgaver av disse klærne andre steder, sier moteeksperten.

Ikke bare dyr moro
Hvor bør så shoppingklare nordmenn dra når de besøker storbyen?

- Bond street, kommer det like kjapt. - Her kan du hente mange gode ideer. Du finner flotte designbutikker av første klasse, og utstillingsvinduene er utrolig inspirerende. Her finner du alt – Gucci eller Dolce & Gabbana eller for den saks skyld Tiffany. Og ikke minst Manolo Blahnik – verdens beste skobutikk! Og Dolce & Gabbana i Old Bond street er den absolutte favoritten, bare så det er sagt.

Men det er ikke svinedyre designerklær alt som er moro. London har mye annet spennende, og en av Jan Thomas’ virkelige favoritter er Top Shop på Oxford street.

- Her finner du alt til en rimelig penge. Top Shop er ikke bare populær blant ”vanlige” mennesker, men også blant stylister og kjendiser. Mye av det du ser i Bond street, finnes også her i alle varianter, bare rimeligere. Top Shop er til og med en av de butikkene som kan slumpe til å ha hotte trender i salg før de store designbutikkene rekker å få det inn, røper Jan Thomas.

Utrolig utvalg
Alle gode ting er tre?

- Da anbefaler jeg et besøk på Selfridges, også på Oxford Street. I dette gigantiske varemagasinet bruker jeg minst en dag. Utvalget er enormt, og det er det beste stedet for designklær i alle prisklasser. Her har de et utrolig utvalg, og ikke minst varer som ofte er utsolgt i Bond street. Undertøyavdelingen er et paradis, i likhet med kosmetikkavdelingen som har et fantastisk sortiment. Du bør også besøke spaavdelingen.

Til slutt ber vi Jan Thomas om et godt råd til dem som vil ha mest mulig for minst mulig penger.

- Portobello Market på lørdager. Et skattekammer om du bare tar deg tid, sier stylisten skråsikkert. – Camden Town er heller ikke dumt i så måte.

Slik er du hot i høst
Her er Jan Thomas’ enkle råd for hvordan du skal skinne i høst – til hverdag og fest!

Make-up: Mørke, sotede øyne og nøytral munn. Fremhev øyne, ikke munn.
Farger: Sort/grått/lilla/rødt.
For øvrig: Høye støvletter, enten rideinspirert eller med høy hæl.
Trange, rette og mørke jeans uten hull.
Store vesker.

Tips: Sjekk garderoben din før du drar. Se etter hva du trenger og lag en liste. Dermed sparer du både tid og penger.
Trenger du flere ideer, sjekk www.style.com. Her er alt du trenger av nye impulser.

Anbefalte varemagasiner: Harrods, Harvey Nichols, Selfridges
Diverse: Marks And Spencer
Ung og uetablert design: Urban Outfitters
Etablert design: Browns
Spennende markeder: Camden Lock, Greenwich, Covent Garden, Portobello Road

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer