Bjørn Einar Romøren:

Hoppkongen ble pappa for første gang

Ble pappa etter et dramatisk år: - Viktig å jobbe med rekrutteringen i hoppbakken.

NY SIVILSTATUS: Tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren er blitt pappa til en gutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY SIVILSTATUS: Tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren er blitt pappa til en gutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den tidligere verdensrekordholderen i hopp - Bjørn Einar Romøren (36) - er blitt pappa for første gang. Kona Martine Remsøy Romøren fødte på Vestre Viken i Bærum for noen dager siden.

- Vi har ventet på dette i cirka ni måneder. Det ble en gutt, og vi trodde navnet skulle falle naturlig da han ble født. Men det er ikke blitt noe lettere i etterkant, sier den nåværende markedssjefen for hopperne til Dagbladet.

239 meter

Romøren hadde verdensrekorden på 239 meter fra 2005 til 2011. I dag er det østerrikeren Stefan Kraft som har den gjeldende rekorden på 253,5 meter.

Romøren la opp i 2014, men er i dag en sentral bakmann for hopperne som markedssjef og dels medieansvarlig. Han vant også «71 grader nord» på TVNorge i 2015.

Saken fortsetter under:

PROFIL: Bjørn Einar Romøren var en profil i hoppbakken i mange år. Her sammen med kona Martine etter avslutningen på verdenscupen i Planica i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROFIL: Bjørn Einar Romøren var en profil i hoppbakken i mange år. Her sammen med kona Martine etter avslutningen på verdenscupen i Planica i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han kom ut og skrek. Far fikk klippet over snora. Alt var i skjønneste orden, forteller Romøren om fødselen til avisen.

Ikke mange dager etterpå kledde han på sønnen hoppernes tøy og sendte et bilde til Maren Lundby. Budskapet var: «Ikke skuff din største fan.»

Og det gjorde hun ikke: Søndag vant Lundby verdenscuprennet i tyske Hinterzarten. Dagen før gikk Anders Fannemel til topps i Engelberg i Sveits.

- Vi har en kortliste på navn. Det står mellom Fred og Emil. Men plutselig kan det bli noe helt annet, sier Romøren, som også er aktuell i dokumentaren «Hopplandslaget». Den sendes på MAX hver torsdag og vil også ta for seg Romørens promillekjøring sist vinter.

På vei til skiflygingsbakken i Vikersund hadde han - ifølge dommen - en promille på 0,6. For dette ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel og 62 000 kroner i bot. Han ble også fratatt lappen i 14 måneder. Romøren har lagt seg flat flere ganger om det som var en «dagen-derpå-promille».

- Det var en utrolig lei hendelse. Jeg prøver å gå videre på best mulig måte.

- Det har sånn sett skjedd mye i 2017?

- Ja. Men når jeg skal se tilbake på 2017 er jeg ganske sikker på at det er ansiktet til den lille krabaten jeg vil huske og ikke førstesideoppslagene om meg selv.

Det var aldri noe tema ikke å komme inn på promillekjøringen i MAX-dokumentaren:

- Når det først ble bestemt at det skulle lages en dokumentar, måtte de få fri tilgang til alle. Det var ikke noe annerledes for meg. Det skjedde i forbindelse med hopprenn. Jeg legger ikke skjul på noe. Vi får vise det som det var, påpeker han.

Permisjon

Romøren har nå pappaperm, men skal følge de to siste rennene i den tysk-østerrikske Hoppuka ringside.

De norske hopperne går inn i den prestisjefulle konkurransen med håp om - og tro på - at de kan markere seg. I tillegg til Daniel-André Tande har Anders Fannemel og Johann André Forfang vist gryende form.

- Jeg opplever at det er god giv i gruppa. Vi er i skikkelig utfordrerposisjon. Ting er blitt gjort riktig med tanke på teknikk, utstyr og trening. Nå er det opp til hver enkelt å løse de siste flokene, for å frigjøre energi på hoppkanten.

Romøren er for øvrig ikke den eneste i hoppleiren som er blitt far de to-tre siste åra. Det samme har hovedtrener Alexander Stöckl, assistent Magnus Brevig, utøver Andreas Stjernen og trener Thomas Lobben.

- Det er viktig at vi jobber med rekrutteringen i hoppbakken, sier Romøren med et smil.​

LES OGSÅ: Avslører datterens uvanlige første ord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer