LEI SEG: Journalist Anders Hornslien mener biskoper og politikere har sin del av skylden for at homofile fortsatt blir hetset i Norge i dag. Foto: SCANPIX
LEI SEG: Journalist Anders Hornslien mener biskoper og politikere har sin del av skylden for at homofile fortsatt blir hetset i Norge i dag. Foto: SCANPIXVis mer

Homohets mot Hornslien

Pøbler har sprayet homohets på huset til tidligere stortingsrepresentant Anders Hornslien.

SEHER.NO: "Homo! Anders" står det tagget med store bokstaver på porten til Anders Hornsliens hus i Oslo.

Hornslien er sint og lei seg for at slikt skjer, og vil anmelde hendelsen fordi han synes det er viktig at slike saker ikke blir forbigått i stillhet, skriver Nettavisen.

Men den tidligere stortingsrepresentanten lar seg ikke skremme og vil ikke skaffe seg hemmelig adresse eller telefonnummer.

- Dette er også en advarsel til biskoper, politikere og andre som vier sitt liv til kampen mot aksept av homofile. Deres holdninger er med på å danne grunnlaget for slike handlinger som taggingen av huset mitt. Kanskje noe å tenke på neste gang dere med patos og moral fornekter vår rett til å være og leve som vi er, skriver han i en e-post til Nettavisen.

Den tidligere AP-politikeren var den første parlamentariker i verden som inngikk partnerskap i 1996. For tiden bor han på Øst-Timor hvor partneren, tidligere statssekretær Vidar Ovesen, jobber for finansministeren.

Anders Hornslien jobbet inntil nylig i Kanal 24.

LES OGSÅ: Elton John homohetses