BLE TATT AV SKJERMEN: Kristian Valens feminine rollefigur «Kjartan» ble for mye for finnene. Etter seerklager ble hans reklame for rusbrusen Åttå tatt av TV-skjermen. Foto: Kristianvalen.no
BLE TATT AV SKJERMEN: Kristian Valens feminine rollefigur «Kjartan» ble for mye for finnene. Etter seerklager ble hans reklame for rusbrusen Åttå tatt av TV-skjermen. Foto: Kristianvalen.no Vis mer

«Homofil» Valen fjernes fra finsk TV

- «Kjartan» er bygget på en nabo av meg, og han er nøyaktig slik, men han er ikke homo, sier Valen. Se video.

Publisert
Se Kristian Valens finske reklamefilm nederst i artikkelen!

SEHER.NO:  Kristian Valen har hatt stor suksess med sine forskjellige humorfigurer i blant annet TV-programmet «Valen-TV», men i Finland er ikke alle like imponert over komikerens ablegøyer på skjermen.

Valen beskyldes nemlig for hets mot homofile etter at han spilte inn en reklame for det finske rusbrusmerket Åttå, som den feminine rollefiguren «Kjartan».

- Rådet har kommet til at disse reklamefilmene er diskriminerende fordi de gir et stereotypisk bilde av homofile, sier Centralhandelkammarens reklameetiske råd, ifølge VG.

Etter rådets uttalelse - som skal ha kommet etter klager fra seere - valgte reklamebyrået som laget filmen å trekke den fra TV-skjermen.

En av videoene har imidlertid havnet på videonettstedet YouTube, hvor den kan bli sett av folk fra hele verden.

Kristian Valen sier til Seher.no at han er overrasket over debatten som «Kjartan» har startet.

- Jeg er sjokkert. Da jeg fikk beskjeden, var jeg helt sikker på at dette måtte være tull.


-  Ja, han er feminin, og alltid veldig glad, men betyr det at du er homofil? «Kjartan» er bygget på en nabo av meg, og han er nøyaktig slik, men han er ikke homo. Så min nabo ble forbannet på grunn av at han nå får stempelet «homo» etter at han fikk høre at finnene kaller dette «homo-hets».

Valen trøster seg imidlertid med at bråket rundt TV-reklamen har gitt ham mye gratisreklame i Finland.

- Det er synd hvis de tar den av, men etter at de nå sa de ville boikotte den så har det ført med seg positive ting som gratis markedsføring og masse jobbtilbud fra Finland, der jeg aldri hadde vært før, skriver han i en e-post til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Raste etter TV-besøk


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer