«Home and away»:

«Home and Away»-stjernenes tragiske skjebner

«Home and Away»-stjernen Dieter Brummer som gikk bort denne uken kommer i rekken av flere brå dødsfall opp gjennom årene.

GIKK BORT: Australias underholdningsverden var i sorg etter nyheten om Annalise Braakensieks plutselige bortgang i 2019 Foto: NTB
GIKK BORT: Australias underholdningsverden var i sorg etter nyheten om Annalise Braakensieks plutselige bortgang i 2019 Foto: NTB Vis mer
Publisert

I 1988 kom den populære tv-serien «Home and Away» på skjermen. Med sine totalt 34 sesonger og elleville 7619 episoder går serien inn i historiebøkene som en av de lengstvarende tv-seriene gjennom tidene.

I tv-serien har seerne fått følge hverdagslivet til innbyggerne i den australske kystlandsbyen Summer Bay, som byr på blant annet intriger, romanser og dramatikk.

Serien har med andre ord gjort stor suksess, men det skal imidlertid ikke mer enn et Google-søk til, før bildet av «Home and Away» ser helt annerledes ut. Mange av skuespillerne i den australske serien har nemlig lidd en tragisk skjebne.

Denne uken ble det kjent at én av skuespillerne, Dieter Brummer, som hadde rollen som Shane Parrish fra 1991 til 1996, er død. Han var med i totalt 557 episoder.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Funnet død hjemme

Det var The Sydney Morning Herald som meldte at Brummer hadde gått bort, 45 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men politiet bekreftet overfor TV Tonight at lokalt politi hadde rykket ut etter bekymring i et hjem i Sydney.

- En død mann ble funnet inne i hjemmet. Dødsfallet anses ikke som mistenkelig. En rapport vil bli klargjort for rettsmedisinsk, sa vedkommende.

DØD: Dieter Brummer, her fra 2001, gikk bort nylig. Foto: Nils Jorgensen/REX/NTB
DØD: Dieter Brummer, her fra 2001, gikk bort nylig. Foto: Nils Jorgensen/REX/NTB Vis mer

En talsperson for tv-kanalen Channel 7, som har rettighetene til «Home and Away», fortalte samtidig til Sydney-avisen at Brummer var et elsket medlem i serien, og at han hadde fans over hele verden.

- «Home and Away» og Channel 7 synes det er veldig trist å høre om Dieter Brummers bortgang. Han var en veldig elsket «Home and Away»-skuespiller, og hyllet av australske og internasjonale seere for sitt prisvinnende portrett av Shane Parrish.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Tragiske skjebner

I 2018 var det flere «Home and Away»-fans som sørget over dødsfallet til skuespilleren Cornelia Frances, eller Morag Bellingham, som hun het i serien.

Fra starten i 1988 og frem til 2016 var hun en av de faste skuespillerne i suksesserien. I 2017 ble hun diagnostisert med kreft i blæra, og kjempet mot sykdommen i cirka ett år.

I mai for drøye tre år siden døde hun, til stor sorg og sjokk for fansen. Hun ble 77 år gammel. Dødsfallet til Frances var ett av flere «Home and Away»-dødsfall på den tiden.

DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away», døde i 2018. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV2
DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away», døde i 2018. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV2 Vis mer

Ble bare 29 år

I januar samme år døde også skuespilleren Jessica Falkholt på sykehus - som følge av en alvorlig bilulykke. Hun ble bare 29 år gammel.

Skuespilleren, som spilte rollen som Hope Morrison, var involvert i en fatal bilulykke i New South Wales i Australia 2. juledag i 2018.

Ifølge BBC mistet foreldrene til Jessica, Lars og Vivian, livet momentant i den tragiske bilulykken. Skuespillerens yngre søster, Annabelle, døde også - men på sykehus tre dager senere.

GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Kort tid senere gikk også Jessica bort. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5
GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Kort tid senere gikk også Jessica bort. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5 Vis mer

I juni i år viste etterforskningen at føreren av bilen som kom over i motsatt kjørefelt, var påvirket av sterke, reseptbelagte medisiner, inkludert medikamenter som gjør en døsig. Det meldte den australske avisen Brisbane Times.

Den 51 år gamle føreren av bilen, Craig Whitall, hadde i forkant besøkt to ulike sykehus og med urett forklart at han ikke hadde nok metadon (et kunstig fremstilt legemiddel med morfinliknende virkning, journ.anm.) for å komme seg gjennom julen. Ansatte beskrev oppførselen hans som «skremmende».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Morgenen andre juledag skal Whitall ha fått fire tabletter av typen diazepam (angstdempende, muskelavslappende og søvnframkallende legemiddel, journ.anm..), mens legen tydelig skal ha forklart ham at han ikke skulle ta alle på én gang.

Etterforskerne ser det som sannsynlig at han tok mer enn én tablett av de tunge medisinene, som kan ha en sløvende effekt allerede innen 30 til 60 minutter. Klokken 10.42 kolliderte han med Falkholt-familien. Craig Whitalls liv sto heller ikke til å redde i den fatale ulykken.

Nytt dødsfall

I januar i 2019 kom det nok et dødsbudskap om en skuespiller fra «Home and Away». Den australske modellen og skuespilleren Annalise Braakensiek ble funnet død i sitt eget hjem. Ifølge The Guardian ble hun funnet av lokalt politi etter en bekymringsmelding.

Braakensiek ble 46 år gammel.

FUNNET DØD: I 2019 ble skuespiller Annalise Braakensiek funnet død i sitt eget hjem. Her avbildet i 2008. Foto: Paul Lovelace / REX / NTB
FUNNET DØD: I 2019 ble skuespiller Annalise Braakensiek funnet død i sitt eget hjem. Her avbildet i 2008. Foto: Paul Lovelace / REX / NTB Vis mer

Selv om skuespilleren bare medvirket i et par episoder, rystet likevel dødsfallet flere «Home and Away»-fans, som raskt tok til sosiale medier for å dele sine kondolanser.

Politiet hadde ingen mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd. Ifølge australske News skal 46-åringen ha slitt med depresjon over en lengre periode, som følge av å ha mistet flere av sine nærmeste.

I 2019 ble også den tidligere «Home and Away»-stjernen Ben Unwin funnet død, men politiet var raskt ute med å bedyre at de ikke mistenkte at noe kriminelt hadde skjedd. Han ble 41 år gammel.

MANGE ÅR: Ben Unwin (nummer to fra høyre) spilte i den australske serien fra 1996 - 2005. Foto: Foto: Seven Network / TV 2
MANGE ÅR: Ben Unwin (nummer to fra høyre) spilte i den australske serien fra 1996 - 2005. Foto: Foto: Seven Network / TV 2 Vis mer

Hasteoperert

Som om ikke dødsfall er nok, har også mystiske sykdommer preget flere av skuespillerne fra den kjente tv-serien.

Blant dem Johnny Ruffo (33), som i august 2017 dro til sykehuset for det han trodde var et migreneanfall. Da han ankom sykehuset viste det seg at tilstanden skulle være langt mer alvorlig.

Overfor Yahoo bekreftet Ruffos management, CMC Talent, den gang at skuespilleren måtte hasteopereres kort tid etter en legesjekk. Der ble det konstatert at han hadde en hjernesvulst.

HJERNESVULST: Johnny Ruffo dro til sykehuset for det han trodde var et migreneanfall i 2017. Det skulle imidlertid vise seg å være en hjernesvulst. Foto: Jonathan /Newspix/REX/Shutterstock / NTB
HJERNESVULST: Johnny Ruffo dro til sykehuset for det han trodde var et migreneanfall i 2017. Det skulle imidlertid vise seg å være en hjernesvulst. Foto: Jonathan /Newspix/REX/Shutterstock / NTB Vis mer

- Setter ting i perspektiv

På sin egen Instagram-profil delte 33-åringen bilder av seg selv i etterkant av operasjonen. Bildene viste blant annet stingene i hodet som følge av inngrepet, og Ruffo sittende i en sykeseng.

«Noen saker i livet setter virkelig ting i perspektiv. Håper på et positivt resultat. Ha meg i tankene. Kyss», skrev han til bildet.

Ruffo medvirket i serien i tre år, fra 2013 til 2016.

GRÅTER: I en episode av «Helt Harald» var det Solveig Kloppen som var gjest. Og da Solveig fortalte om hvor mye hytten betyr for henne begynte hun å gråte. Vis mer

Tre år før Ruffos sykdom skapte overskrifter i internasjonale medier, var det skuespilleren Tessa James (30) som satte ut fansen, da hun avslørte at hun hadde fått påvist kreft, bare 23 år gammel.

James, som er kjent for rollen som Nicole Franklin, fikk påvist lymfekreft i 2014. Heldigvis klarte James å kjempe seg gjennom den tøffe sykdommen.

Kuttet seg med motorsag

Men det er ikke bare skuespillere fra den populære tv-serien som har gått bort. Tidligere i år ble det kjent at den australske tv-regissøren John Clabburn var død - etter en ulykke i sin egen hage. Han ble 52 år gammel.

Ifølge australske News trimmet regissøren en hekk i familiens hage i en forstad nord for Sydney da ulykken inntraff.

DØDE: John Clabburn omkom etter en ulykke da han gjorde hagearbeid. Foto: Gofundme
DØDE: John Clabburn omkom etter en ulykke da han gjorde hagearbeid. Foto: Gofundme Vis mer

Med en nyinnkjøpt motorsag kuttet han seg i hånden, og falt tre meter ned fra stigen han sto på. Det var hans kone, Melissa Clabburn (56), som oppdaget ham liggende på bakken etter ulykken. Paret møttes under innspillingen av tv-serien «Heartland» fra 1994, og var gift i 24 år.

- Jeg hentet håndklær for å stoppe blødningene, men det ville ikke stoppe, sa hun, ifølge kanalen.

52-åringen ble hastet til sykehuset kort tid senere, etter å ha blitt stabilisert av ambulansearbeidere. Da hadde han allerede mistet mye blod. Han døde senere samme kveld av hjertestans.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» delte de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

LES OGSÅ: «Glee-forbannelsen»: Skjebnesvanger dato

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer