DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away» er død. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV2
DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away» er død. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV2 Vis mer

«Morag» fra «Home and Away»:

«Home and Away»-skuespiller Cornelia Frances er død

Skuespilleren, kjent for rollen som «Morag», ble 77 år gammel.

Publisert

Den australske skuespilleren Cornelia Frances (77), best kjent for rollen som «Morag Bellingham» i tv-serien «Home and Away», er død. Det melder australske medier tirsdag.

Skuespilleren, som opprinnelig er født i Liverpool, England, skal ifølge BBC ha blitt diagnostisert med kreft i blæra i 2017, og skal ha kjempet mot sykdommen i ett års tid.

I tillegg til å ha spilt rollen som «Alf Stewart»s søster fra 1988 og helt til i fjor, har skuespilleren også spilt andre roller på australsk tv, deriblant i såpeseriene «Prisoners» og «Sons and Daughters».

Hun var også programleder for den australske utgaven av tv- programmet «Det svakeste ledd».

- Unik

Ifølge BBC, tok Frances sin skuespillerutdannelse i London, men ble først kjent etter at hun flyttet til Australia i 1970.

- Jeg har alltid spilt de sterke kvinnene. Jeg skal kjempe mot denne [kreften journ.anm.], det skal gudene vite. Å være skuespiller har vært en fantastisk reise og jeg har elsket hvert minutt av det. Jeg har elsket alle såper jeg har spilt i, uttalte skuespilleren til den australske tv-kanalen Nine Network tidligere i år, ifølge BBC.

Flere av hennes skuespillerkollegaer hedrer nå Frances i sosiale medier. Debra Lawrence, kjent som «Pippa» i «Home and Away», spilte mot skuespilleren i en årrekke. I et innlegg på Instagram skriver hun blant annet at Fletcher var en sjenerøs dame som hun elsket å jobbe med.

«Home and Away»s lokale tv-kanal, Seven Network, har beskrevet skuespilleren som unik.

- Hennes framtreden på tv-skjermen inspirerte en generasjon av skuespillere. Hun hadde også evnen til å bringe en form for verdighet og tilstedeværelse til hvert eneste rom hun entret, skal tv-kanalen ha sagt i en offisiell uttalelse.

I et innlegg på Instagram har sønnen delt et bilde av moren.

- Et svært personlig bilde av min i et av øyeblikkene hvor hun hviler. Hun er så fredfull, skriver han etterfulgt av flere emneknagger, blant annet #fuckcancer.

Døde etter bilulykke

Frances er imidlertid ikke den eneste «Home and Away»- skuespilleren som har gått bort den siste tiden.

I januar døde også den 29-årige skuespilleren Jessica Falkholt på sykehus som følge av en alvorlig bilulykke.

Skuespilleren som spilte rollen som «Hope Morrison» i samme tv-serie, hadde da ligget i respirator i noen uker etter den fatale ulykken som også kostet skuespillerens foreldre og lillesøster livet.

LES OGSÅ: «Home and Away»-stjerne rammet av kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer