PROGRAMLEDER: Mike Myers prøver seg som programleder i «The Gong Show». Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Mike Myers prøver seg som programleder i «The Gong Show». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywoodstjernen er ikke til å kjenne igjen

Den folkekjære komikeren gjorde overraskende comeback.

Publisert

(Seoghør.no): Den amerikanske TV-kanalen ABC annonserte nylig at de skulle blåse liv i programmet «The Gong Show» som var populært på 70-tallet, ifølge Huffington Post.

I helga hadde programmet - et talentshow - premiere, men det var ikke talentene som fikk mest oppmerksomhet på sosiale medier.

Det var det programlederen som fikk.

Fra før av hadde kanalen sagt at den tidligere, britiske komikeren Tommy Maitland skulle lede an showet, men da han kom ut på scenen viste det seg å være ingen ringere enn «Austin Powers»-stjerna Mike Myers (54).

Iført en maske av proteser, parykk og en såkalt «fat suit», gjorde Myers sitt comeback etter å ha vært stille i nesten fire år.

Siden 2012 da han hadde stemmen i originalversjonen av animasjonsfilmen «Shrek», har Myers dukket opp på humorprogrammet «Saturday Night Live» nå og da, ifølge IMDB.

Ellers har det vært helt stille fra den populære komikeren.

Nettstedet Decider spekulerer i hvorfor produsentene bak «The Gong Show» valgte at Myers skulle lede showet som en karakter, når han ville vært like ypperlig som seg selv.

UTEN MASKE: Mike Myers på den røde løperen i 2014. Foto: NTB Scanpix
UTEN MASKE: Mike Myers på den røde løperen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Konklusjonen er at de mest sannsynlig ville ha mest mulig oppmerksomhet og snakk rundt programmet ved å ansette den mysteriske TV-verten «Tommy Maitland.»

Men Decider mener programmet ville fått minst like mange seertall med Mike Myers på plakaten.

Ikke populært hos publikum

Lenge før programmet gikk på lufta, hadde sosiale medier skjønt hvem som gjemte seg bak masken. Men flere var ikke imponert.

«Vi skal virkelig gjøre dette? Vi går for denne ekle, gummi-versjonen av Mike Myers? Ok. #TheGongShow,» skriver en Twitter-bruker.

«Så jeg er ikke gal? Det er Mike Myers som spiller Tommy Maitland,» skriver en annen.

«Tommy Maitland ser akkurat ut som en Robin Williams-karakter», skriver TVLine-redaktør Matt Mitovich, og mener Myers' kostyme er upassende under tre år etter Williams' død.

Da Huffington Post kontaktet ABC for å få en kommentar fra Myers, viste det seg at pressekontakten var svært ivirig på å opprettholde skuespillet. Svaret de fikk lød nemlig:

«Tommy Maitland er for tiden ikke tilgjengelig for en kommentar.»

Aktiv siden 80-tallet

Mike Myers slo gjennom som komiker og skuespiller i programmet «Saturday Night Live» på 80-tallet der han ble i hele seks sesonger.

Han hadde også noen småroller i tv-serier på siste halvdel av 1970-tallet.

Her til lands er nok Myers mest kjent for en av hovedrollene i «Wayne's World» og rolletolkningen som den perverse agenten Austin Powers.

Myers spilte også katten i filmatiseringen av Dr. Seuss' «Katten i Hatten» i 2003.

I 2011 fikk han og kona Kelly Tisdale (40) sitt første barn, sønnen Spike (6). Tre år etter kom datteren Sunday (3) og i 2015 fikk de datteren Paulina (1).

Les også: Bella Hadid oppkalte hunden etter norsk by

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer