Hollywoods lengstlevende ekteskap

Se hvilke stjernepar som har holdt sammen i tykt og tynt.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er ikke lett å holde et ekteskap vedlike når man er travelt opptatt som skuespiller, musiker eller produsent.

Mange stjernepar velger å gå fra hverandre på grunn av at tiden rett og slett ikke strekker til. Heldigvis er det fremdeles noen superpar som har holdt ut med hverandre gjennom flere tiår.

SE VÅR OSCAR-SPEIAL HER

- De som ønsker å bli kjendiser har ofte mange traumer, forsvarsstrategier og sans for drama, og det er egenskaper som ofte ikke gjør seg i et forhold. I tillegg lever de i ulike verdener og er borte fra hverandre over lengre tid. Mange er svært narsissistiske og vet ikke hvordan de skal ta vare på hverandre, sier Dr. Drew Pinsky til Access Hollywood.

Faktisk skiller så mye som 65 prosent av kjendiser seg. Men det er ikke bare håpløst med kjærligheten i filmbyen.

Skuespillerne Meryl Streep fra «Mamma Mia», Dustin Hoffman fra «Rain Man» og Jeff Bridges fra «Tron», er blant de som har holdt ut aller lengst.

29 ÅR: Dustin Hoffman (73) og Lisa Gottsegen (57) har fått fire barn sammen.  Foto: All Over Press
29 ÅR: Dustin Hoffman (73) og Lisa Gottsegen (57) har fått fire barn sammen. Foto: All Over Press Vis mer

Dustin Hoffman og Lisa Gottsegen

Selv om Hoffman (73) har uttalt at ekteskap er noe rart og merkelig, så gjør han en ganske så god jobb med å holde det vedlike.

- Det er noe unaturlig med ekteskap. Disse to menneskene kommer ikke til være de samme personene om noen få år, har Hoffman tidligere uttalt.

Heldigvis har den tidligere Oscar-vinneren og kona Lisa Gottsegen (57) gått gjennom forandringene sammen. Paret har barna Jacob, Rebecca, Maxwell og Lydia.

32 ÅR: Meryl Streep er kjent fra blanet annet «The Devil Wears Prada», og har gitt skulptøren Don Gummer fire barn. Foto: All Over Press
32 ÅR: Meryl Streep er kjent fra blanet annet «The Devil Wears Prada», og har gitt skulptøren Don Gummer fire barn. Foto: All Over Press Vis mer

Meryl Streep og Don Gummer

Hun virker til å være en av Hollywoods mest perfekte skuespillere, så hvorfor skulle ikke Meryl Streep (61) ha et av bransjens mest vellykkede ekteskap?

Streep er heller ikke den eneste delen av det lykkelige paret som har et stort talent. Ektemannen, Don Gummer, er en høy respektert skulptør og har vist frem sine kunstverk på museum verden rundt.

Paret har tre barn, Mamie og Grace som er skuespillere, og Louisa.

33 ÅR: Jeff Bridges (62) er kjent fra blant annet «Tron» og «Iron Ma». Sammen med Susan Geston har paret fått tre døtre. Foto: Fame Flynet
33 ÅR: Jeff Bridges (62) er kjent fra blant annet «Tron» og «Iron Ma». Sammen med Susan Geston har paret fått tre døtre. Foto: Fame Flynet Vis mer

Jeff Bridges og Susan Geston

I takketalen Jeff Bridges holdt etter at han vant Oscar for rollen i «Crazy Heart», snakket han varmt om kona Susan Geston.

Geston, som har et av de minst kjente ansiktene i Hollywood, jobbet som servitør på en ranch da hun møtte sin kommende ektemann. Bridges holdt da på med innspillingen av filmen «Rancho Deluxe».

- Jeg brukte kun en uke på å forelske meg i henne. Jeg fikk en varm følelse av trygghet, at jeg var der jeg hørte hjemme, har Bridges uttalt om kona.

Mer kan man vel ikke ønske seg fra et ekteskap.

48 ÅR: Martin Sheen (72) er kjent fra blanet annet «Apokalypse nå» og «The Departed». Han er også faren til skandalemakeren Charlie Sheen, og har tre andre barn med Janet Templeton, deriblant Emilio Estevez. Foto: Stella Pictures
48 ÅR: Martin Sheen (72) er kjent fra blanet annet «Apokalypse nå» og «The Departed». Han er også faren til skandalemakeren Charlie Sheen, og har tre andre barn med Janet Templeton, deriblant Emilio Estevez. Foto: Stella Pictures Vis mer

Martin Sheen og Janet Templeton

Skuespilleren Martin Sheen (70), best kjent fra rollen som President Josiah Bartlet i TV-serien «The West Wing», kommer fra en omflakkende familie.

Som ett av ti barn, var Martin den første som ble født i USA. Han giftet seg senere med en jente fra sin egen hjemby, Dayton, Ohio.

Sheen og kona Janet Tempelton (64), har fire barn. Skuespillerene Charlie Sheen og Emilio Estevez, Ramon og Renee. Paret har også tre barnebarn.

GODT GIFT: Alan Alda (78) er kanskje mest kjent fra tv-serien «MASH» og har tre barn med fotografen og forfatteren Arlene Weiss (79). Foto: All Over Press
GODT GIFT: Alan Alda (78) er kanskje mest kjent fra tv-serien «MASH» og har tre barn med fotografen og forfatteren Arlene Weiss (79). Foto: All Over Press Vis mer

Alan Alda og Arlene Weiss

TV-stjernen Alan Alda (78) vil de aller fleste nordmenn kjenne igjen fra militærserien «M*A*S*H». Han og kona Arlene (79) har vært gift siden 1957.

Alda, som har vunnet fem Emmy-priser og seks Golden Globes, har ikke gjort det til en vane å snakke om privatlivet sitt, men har flere ganger vist sine følelser for sin kone.

Paret har tre barn og syv barnebarn.

STJERNEPAR: Will Smith og kona Jaden har vært gift siden 1997. Foto: STELLA PICTURES
STJERNEPAR: Will Smith og kona Jaden har vært gift siden 1997. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Will Smith og Jada Pinkett Smith

Filmstjernen Will Smith og Jada Pinket Smith giftet seg på nyttårsaften i 1997. Paret har hatt sin opp- og nedturer, men blir fremdeles regnet som et av Hollywoods lykkeligste ektepar.

Sammen har de to skuespillerne barna Willow og Jaden Smith, som begge har fulgt i foreldrenes fotspor.

VALGTE FAMILIEN: Filmstjernen Michelle Pfeiffer valgte et rolig familieliv sammen med ektemannen og deres to barn fremfor et hektisk liv som skuespiller.
 Foto: Stella Pictures
VALGTE FAMILIEN: Filmstjernen Michelle Pfeiffer valgte et rolig familieliv sammen med ektemannen og deres to barn fremfor et hektisk liv som skuespiller. Foto: Stella Pictures Vis mer

Michelle Pfeiffer og David E. Kelly

Skuespilleren Michelle Pfeiffer (55) og TV-produsenten David E. Kelly (57) har levd lykkelig sammen som ektepar i 19 år. For oss nordmenn er kanskje David best kjent for å ha produsert TV-serien «Ally McBeal».

Etter bryllupet valgte den da populære skuespilleren å prioritere familielivet fremfor filmkarrieren.

Sammen har paret barna Claudio (20) og John (19).

GODT GIFT: John Travolta er gift med skuespilleren Kelly Preston.  Foto: Stella Pictures
GODT GIFT: John Travolta er gift med skuespilleren Kelly Preston. Foto: Stella Pictures Vis mer

John Travolta og Kelly Preston

Filmstjernene John Travolta og Kelly Preston fant kjærligheten for hele 22 år siden. Siden den gang har de to skuespillerne holdt sammen i tykt og tynt.

Travolta er kjent fra filmer som «Pulp Fiction», «Saturday Night Fever» og «Grease», mens kona Kelly blant annet har spilt i «Jerry Maguire».

Paret gikk gjennom en ekstremt tung periode da sønnen Jett Travolta døde samtidig som familien var på ferie i Bahamas i 2009.

Ekteparet har også datteren Ella og sønnen Benjamin.

FORTSATT FORELSKET: Til tross for anklager om utroskap og brudd kom Denzel Washington hånd i hånd med kona Pauletta på filmpremiere mandag kveld.  Foto: UPI
FORTSATT FORELSKET: Til tross for anklager om utroskap og brudd kom Denzel Washington hånd i hånd med kona Pauletta på filmpremiere mandag kveld. Foto: UPI Vis mer

Denzel Washington og Pauletta Washington

Filmstjernen Denzel Washington giftet seg med kjæresten Pauletta Person i 1983. Paret møtte hverandre for første gang da de to jobbet sammen i forbindelse med TV-filmen «Wilma».

Paret har fire barn sammen. John David, Katia og tvillingene Olivia og Malcolm.

Washington er kjent fra store Hollywood-produksjoner som «Glory» og «Training Day», og er en av Hollywoods mest respekterte skuespillere.

STJERNEPAR: Både Tom Hanks og Rita Wilson er kjente skuespillere. Foto: FameFlynet
STJERNEPAR: Både Tom Hanks og Rita Wilson er kjente skuespillere. Foto: FameFlynet Vis mer

Tom Hanks og Rita Wilson

Filmstjernen Tom Hanks har i flere tiår vært en av Hollywoods mest populære skuespillere og slo gjennom med 80-tallsfilmen «Big» i 1988.

I 1988 giftet Hanks seg med Rita Wilson. Paret møtte hverandre under innspillingen av TV-showet «Bosom Buddies», men utviklet ikke følelser for hverandre før de jobbet sammen med filmen «Volunteers».

Sammen har de sønnene Chester og Truman Theodore.

Hanks er i år Oscar-nominert for filmen «Captain Phillips».

HOLDER SAMMEN: Iman og David Bowie her vært gift siden 1992, svært langvarig for et ekteskap i showbiz.  Foto: All Over Press
HOLDER SAMMEN: Iman og David Bowie her vært gift siden 1992, svært langvarig for et ekteskap i showbiz. Foto: All Over Press Vis mer

David Bowie og Iman

David Robert Jones, kjent som David Bowie, er en av verdens mest kjente musikere. I 1992 giftet popstjernen seg med den somaliske modellen Iman i en privat seremoni i Lausanne.

Sammen har de datteren Alexandria «Lexi» Zahra Jones, som ble født i august 2000. Paret har bolig på Manhattan og London.

UTRO: Forholdet mellom Antonio Banderas og Melanie Griffith startet med en flørt mens Antonio fremdeles var gift med sin første kone. Foto: All Over Press
UTRO: Forholdet mellom Antonio Banderas og Melanie Griffith startet med en flørt mens Antonio fremdeles var gift med sin første kone. Foto: All Over Press Vis mer

Antonio Banderas og Melanie Griffith

Filmstjernen Antonio Banderas (53) giftet seg med sin første kone Ana Leza i 1987, men fant den ekte kjærligheten i 1995 da han traff skuespilleren Melanie Griffith (56) da de to jobbet sammen under innspillingen av filmen «Two Much».

I 1996 giftet paret seg under en privat seremoni i London. Sammen har paret datteren Stella.

Banderas er kjent fra filmer som «The Mask of Zorro» og «Philadelphia, mens Griffith har vært på rollelisten i filmer som «Working Girl».

På motsatt side av skalaen

BRYLLUPSBILDET: Britney Spears og barndomskameraten Jason Alexander var gift i 55 timer. Spears' mamma Lynne mener at jentas sammenbrudd startet her. Foto: All Over Press
BRYLLUPSBILDET: Britney Spears og barndomskameraten Jason Alexander var gift i 55 timer. Spears' mamma Lynne mener at jentas sammenbrudd startet her. Foto: All Over Press Vis mer

Britney Spears og ungdomskjæresten Jason Allan Alexander innehar derimot tittelen Hollywoods absolutt korteste ekteskap.

De to giftet seg i 2004, og søkte om annullering etter bare 55 timer.

LES OGSÅ:  Ikke mer Oscar på NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer